Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (369)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu to negativní hodnocení. Snímek je dle mého skvělým důkazem toho, že nám nakonec nezbývá nic, než se rychle vzpamatovat, a v životě nelitovat žádné promarněné minuty, jelikož to vše má nějaký význam. Líbilo se mi, že prakticky ta "nejškaredší" holka to dotáhla nejdál a třídní šašci zamrzli v jednom jediném bodě. Tak to totiž bývá i v realitě. Obsazení herců mi až tak špatné nepřijde a na jednu stranu chápu, že tvůrci chtěli naplnit kinosály, protože tyto herce má rád asi každý. Nutno podotknout, že tvorbu Michala Viewegha jsem ve filmu pocítila naplno a díky tomu jsem se i skvěle pobavila. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vybíjená je moje nejoblíbenější a v mých očích tím pádem nejlepší Vieweghova kniha. Vždycky jsem si myslel, že by bylo velmi obtížné ji zfilmovat a samotného autora jsem se při vhodné příležitosti chtěl zeptat, zda si to vůbec dokáže představit. A nečekané se stalo skutkem. Při zhlédnutí první ukázky jsem byl hodně skeptický, protože jsem považoval obsazení skoro celé "Partičky" za omyl. Skepse se mě držela asi půlku filmu, ale pak mi to už nějak přestalo vadit. Dokázal bych si představit možná vhodnější obsazení, ale úplný průšvih to nakonec není. O to víc bych rád vyzdvihnul výběr Simony Babčákové, lepší volba pro roli Hujerové snad v českých luzích a hájích ani neexistuje. Stejně tak se povedl tah s duem Krainová-Bartošová. Petr Nikolaev mě zatím nikdy nezklamal a nestane se tak ani po návštěvě Vybíjené. Zůstane pro mě patrně nezfilmovatelnou, přesto oceňuji snahu a určitě se mu povedlo zachytit onu hořko-sladkou atmosféru, jež z knihy přímo čišela. Není to na čisté čtyři hvězdičky, ale při zdejší tradiční všeobecné kritice zvedám úmyslně nahoru. Navíc se mi vybavilo srovnání s Anděly a při takovém srovnání Nikolaev o pořádný chlup vítězí. Sportovní matematikou by skóre souboje Nikolaev-Nellis v posledních třech letech bylo dva nula. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

K Vybíjené (knize) mám výjimečný vztah, mezi těmi ostatními příběhy (a že jsem jich od Viewegha přečetla hodně) zaujímá výsadní postavení včelí královny. Právě proto jsem byla zvědavá, jak s tímhle článkovitým dějem, kdy se zabíhá z minulosti do současnosti a střídavě vyprávějí jednotlivé postavy svůj život, filmaři natočí. No, neodflákli to, ale stejně se podařilo zachovat jen torzo o tom, že život je těžký a.. jaký si to uděláš, takový to máš. Kdo nečetl knihu, tak absolutně netuším, co si z filmu vybere. Překvapivě se mi líbil výběr tria herců z Partičky + Simona Krainová, na druhou stranu jsem nepochopila, proč mladou Hujerovou hraje pěkná holka, když to má být šereda. Celkem mi to vychází na průměr, protože.. jsem přísná paní učitelka, prostě mi nezahráli na takovou strunu, abych byla schopná odpustit odklon od děje nebo naopak vynechání některého příběhu (Spoiler- na večírku po letech zapalují dvě svíce za zemřelé spolužáky, o tom druhém tam není skoro ani zmínka). ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som to zapnuté a išlo to. Popri tom som tu a tam niečo robil asi od 15 minúty do 40 minúty. Vôbec netuším o čom bol film a som to vypol. Všimol som si účasť pomerne známych tvári ako Genzer, Suchánek a Krainová, ale to automaticky nerobí dobrý film. Evidentne tam bol pokus o humor, ale nie moc vydarený, skôr premrhaný. Hodnotenie 41% na tamojšej databáze už naznačovalo, že netreba si robiť veľké oči a pred filmom som si prečítal 2-3 komentáre a tak som čakal, že by som sa mohol večer pred spaním uvoľniť a zabaviť, ale nedočkal som sa. Je to len ďalší vypotený film do kvantity s tuctovým scenárom, ktorý sa spoliehal, že známi humoristi niečo vymyslia sami grátis a divák sa z toho posere smiechom. Vyskúšali, nevyšlo! ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nějak vůbec nepobrala. Totálně nenavazující scény, celé to postrádalo jakýkoliv smysl a holka, která má celou dobu ztvárňovat totální ošklivku, je ve skutečnosti krásná, sympatická a sebevědomá holka, tak já už fakt nevím. Korunu tomu nasadila Krainová s větou: „Víš, jak je těžký bejt hezká holka?" Já bych řekla, že rozhodně lehčí, než být ošklivá. Suchoše, Geňu a Sokola dohromady fakt jen v Partičce, jinam by už spolu rozhodně lézt neměli. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Petr Nikolaev uvedl, že je mu téma filmu blízké, protože už jeho absolventský film z FAMU se jmenuje Večer dospělosti a jeho první část se odehrává na maturitním večírku. Další dvě části se pak odehrávají po pětadvaceti a padesáti letech. (Terva)

Reklama

Reklama