Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ach kuchárske filmy. Mám ich rád, kvôli množstvu rôznych rád a tipov a vizuálne lahodného jedla. Burnt bol pre mňa jedným z najočakávanejších filmov. Bohužiaľ je značne nefunkčný v rámci hlavného charakteru v podaní Coopera. Neviem čím to je, ale akonáhle sa snaží hrať drámu tak mu to nie som schopný uveriť. Vedľajšie postavy ho značne prevyšujú. Či už Sy, Millerová, alebo perfektný Bruhl. Nenáročný film o akejsi ceste naspäť, ktorá ma v zásade netrápi. Emócie a vzťahy sú naznačené a ako divák ich musíme rešpektovať či už chceme alebo nie. Ale aj tá odľahčenosť je v zásade veľmi provizórna. Chef od Favreaua je omnoho úprimnejší a zábavnejší hoci sa jedná o prípravu sandwichov. Toto je čistý priemer a zase raz sa jedná o nevyužitý potenciál. Film bez pridanej hodnoty, ktorý je síce príjemný ale nikto sa k nemu už nevráti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavý paradox, film je zaplněn mými oblíbenými herci, přitom mě příliš neoslovil. Možná je to tím, že se neustále točí filmy a pořádají soutěže o vaření, zuřivě se bojuje o tituly a hvězdy a vždycky mi nějaký odborník na slovo vzatý z obrazovky vysvětlí, že se stravuji špatným způsobem, a i kdybych jedl zdravě, bude to na talíři vypadat hnusně, takže si všichni uvědomte, že když si dáte vepřové a nedáte si ho ve tvaru labutě, jste gastroburani a měli byste se stydět! Já jsem v klidu, absolvoval jsem základní vojenskou službu, takže mě příjemně překvapí každé jídlo, které neobsahuje šváby a není z jedné strany spálené a z druhé syrové. Na druhou stranu uznávám, že jsou tyto filmy důležité pro české restauratéry, kteří díky nim mohou předstírat, že je v pořádku, když se degustační porce tváří jako plnohodnotný oběd. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bylo to slabé jako krabicové stolní víno, nudné jak hermelín s hranolky, roztahané jak zeleninová obloha po ohřátým talíři, nanicovaté jak moučné placky, místy tupé jak šťouchaný brambory, nedotažené jak snídaňový bufet v českém hotelu, nejednoznačné jako podnikový brunch, zmatené jak sperma v konvektomatu a roztržité jak kuchařský učeň v rybím fastfoodu. Zkrátka nám tu připravili jakýsi pel mel chutí a ve finále to dopadlo, jako když pejsek s kočičkou vařili dort (Ako pejsok s mačičkou varili tortu/Como el perro con una gata picolo cocida a la torta). Pokud jste velkými zlými psy, tak jim to asi sežerete, ale jinak ne. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou přesně ty restaurace, kde je na talíři malá mrkvička, malinká rybička, to vše čímsi pokapané atd. a i když to je pro některé zřejmě gastronomický orgasmus, tak při placení tam pak necháte sumu jak za celý barák. Né, tak já to nechci zlehčovat, rozhodně se pustím do něčeho, co vypadá na talíři lahodně a zrovna tak to chutná raději, než do něčeho, co jen vypadá, že by se snad dalo i jíst, nicméně tady jsem očekávala asi ještě něco jiného než lítající talíře, kmitající kuchtíky a kuchtičky a sem tam jen mrk na ten talíř. Bradley hrál skvostně, to v každém případě, Alice a Emma se tam jen mihly. Já si myslím, že tam ten potenciál byl větší a nevyužitý. Za mě slabší průměr......vážně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ukradne zo života 100 minút a nič po ňom nezostane. Ani chuťové poháriky nedostanú svoje. Sterilný príbeh o návrate jedněho šéfkuchára na výslnie je dramatický jedine vo vulgarizmoch, ostatné motívy sú len akési okrajové a po komediálnej stránke mu už chýbalo všetko. Ľahko priemerno-podpriemerná záležitosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Snímku je možno nájsť aj pod označením Untitled John Wells Project, The Chef či Adam Jones. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama