Reklama

Reklama

Rudý kapitán

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatímco kniha mě vtáhla do děje od prvních řádků, film se vydal na svou šílenou pouť aniž by se mě dotknul. (3.4.2017) S odstupem času vyvanul dojem z knihy a film jsem viděla jako by to bylo poprvé. Už jsem neměla potřebu srovnávat sknižní předlohou, vnímala jsem film. Chápu filmovou zkratku, často je ku propspěchu věci, ale zdá se, že tady to poněkud znečitelnilo děj. Přimlouvala bych se příště za minisérii, která by umožnila podrobnější zpracování. Viděla slovenská i česká verze. (21.1.2018) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Páreček sveřepých maďarských kriplinalistů ve složení Huhňal a Pičus, v němž se však i Huhňal chová jako Pičus, honí Zarudlého kokotpitána, iracionálně šikanuje otylé a vyžilé tele z Teletele aka agenta Zachrapa, no a možná přijde i kouzelník. Je to sice plné opravdu vychytaných kamerových vyfikundací a hraje k tomu atmosférická hudba, nicméně globálně to evokuje vážně míněné trampoty četníku z Retardovy Lhoty na stopě pavlačového spiknutí Mentálluminatů, během kterých si střihač postříhal prsty a scénárista si dal co půl hodiny šluka nějakého pětilebkového matroše a zapomněl, kde skončil. Pravdou je, že i ta předloha slavného uherského orgána je vskutku vytříbené a estetické čtení, způsobující hnědý zákal, jež připomíná ony tolik oblíbené a stylisticky nesmírně sofistikované trafikové „Skutečné kriminální případy“, psané neméně nadanými orgány, a pokud nejste jedním z té pásové masy, co stěží přeslabikuje příbalový leták svých IQstimulantů, akorát si s tím poškrábete prdel. A Oldo, vole, už se nikdy neper a radši jim tam příště udělej čulibrka! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Moja partnerka, ktorá čitala knihu, odchádzala z kina v rozpakoch. Okýptená filmová predloha ju iritovala a akoby videla na plátne iný príbeh. Ja nie som poznačený knihou, takže sa budem venovať Kollárovmu debutu s čistou hlavou. Najvačším problémom filmu je prekombinovaný príbeh s množstvom postáv a motívami konania, ktorý je dlhú dobu nezrozumiteľný a nejasný a na diváka posobí únavne. Problémom je aj občasná zlá artikulácia niektorých hercov, takže im bolo ťažko rozumieť. Ale už úvodné titulky naznačujú originálnosť a drive, s akou sa tvorcovia pustili do látky. Film umne strieda pokojné scény s dramatickými, taktiež vulgárny pouličný slovník so spisovnou "bratislavčinou". Napatie sa dá krájať, za akčné scény by sa nemuseli hanbiť ani v Hollywoode. Trochu pokulháva strih, kamera je parádna a vyžíva sa v atraktívnych uhloch, detailoch resp. pohľadov zhora. Absolutórium si zaslúži famózna hudba Petra Ostrouchova. S hereckým obsadením som spokojný, typologicky pasovali do mojich predstáv. Medzi výrazné klady patrí samotné zobrazenie postsocialistickej Bratislavy. Moje filmové stretnutie s Dominikom Dánom dopadlo navzdory chybám nadpriemerne a potešilo. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Stalo se něco docela nečekaného – nejvíc se mi z celého filmu líbil výkon Michala Suchánka. Dánova předloha je sice překombinovaný brak, ale je příjemně svižná a vtipné průpovídky v ní vyznívají opravdu vtipně. Redukce děje, k níž ve filmové adaptaci došlo, by byla super, kdyby se při ní nerozpadl rytmus vyprávění. Některé indicie jsou odhaleny příliš brzy a jednoduše, jiné pro změnu vůbec. Ty vyzvracené barvy mě osobně moc nenadchly a službu atmosféře ani dobovosti jsem v nich nenašla, ale dejme tomu. Dabing je tragédie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle filmy z mafiánského prostředí, kde figuruju ona vyšší entita a určité konspirační magično kolem hlavního vyšetřování. Rudý Kapitán k tomu navíc přidává fantastickou kameru a líbivý střih, který ve mně vytvářel dojem, že nekoukám na československou produkci, ale alespoň podstatně vyspělejší skandinávskou. Výběr hlavní role u nás neznámého polského herce se velice podařila, velice příjemné zpestření. Navíc i ten Michal Suchánek tolik nepřehrává a je cool a Kaiser mě svou fyzičkou velmi překvapil. Nemůžu si pomoct, ale těch dobrých kousků, nebo alespoň těch snesitelnějších za poslední dva roky znatelně přibylo a jsem za to rád...7/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (30)

  • Autor předlohy je kriminalista z oddělení vražd píšící pod pseudonymem Dominik Dán. (Lucasion)
  • Krauz uteká k bratislavskej Hlavnej stanici, ktorá vôbec nevyzerá, ako pôvodná budova. Je inak naklonená k obratisku autobusov a trolejbusov, navyše tam chýba prístavba, ktorú postavili v roku 1989. Pred tvorcami vymyslenou budovou vlakovej stanice sa navyše točí na obratisku trolejbus, ktorý má nesprávne evidenčné číslo – je trojciferné a začína číslom 1, ktoré je umiestnené na pravom hornom rohu. V Bratislave majú trolejbusy od roku 1983 štvorciferné evidenčné čísla, ktoré začínajú číslom 6 a boli umiestnené nad ŠPZ. (BlueNeon81)
  • V záběrech v čase 01:35:55 a dál, jsou scény natáčeny na vlakovém nádraží v Teplicích v Čechách. (Kudly4)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama