Reklama

Reklama

Grace je příběh vyprávěný úplně novým způsobem – očima dívky posedlé ďáblem. Alexia Fast (Jack Reacher: Poslední výstřel) se představuje v roli Grace: naivní, půvabné a nevinné čerstvé vysokoškolačky, která si zvyká na nové prostředí i na svou novou spolubydlící. Když se ale jejího těla zmocní temné síly a rozpoutají chaos, Grace se ocitá zpátky v mrazivé náruči přísné babičky (Lin Shaye) a neúprosných pravidel církve. I tady ji ale pronásledují vzpomínky na děsivou smrt matky a hluboce zakořeněné destruktivní touhy. Je jí jasné, že démony ve svém těle musí zastavit dřív, než bude pozdě. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (70)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Horory o posadnutosti diablom mam v laske a tento urcite radim medzi tie lepsie,skvela temna atmosfera,znepokojiva hudba,vyborna a aj krasna herecka Alexia Fast a perfektna netradicna kamera,ktora ma fakt bavila,no a co sa mi na tom najviac pacilo,bol moj strach,ked sa bojim,tak je to to najlepsie,co mozem zazit v tomto zanri...:-) ()

ShiShinka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jenom otřesná nuda, kde se hlavní hrdinka pořád jen někde plouží a do toho více či méně oddechuje. Ale holka kašle krev a babka jí nadává, že jak se to chová v kostele. Takže jsem se buď nudila, nebo jsem byla brutálně vytočená z demence aktérů. A to nejsou zrovna emoce, které bych chtěla v odpočinkovou neděli prožívat. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ale mně ten film nepřipadal zas tak hrozný. Samozřejmě trošku banální zápletka, začátek dost rozvláčný, ale dost to zachraňuje originální způsob zpracování filmu. Uznávám, že to po čase začne být otravné, ale všechno to vyváží velice sugestivní konec filmu, který teprve naplno předvedl sílu použitého způsobu vyprávění. Kdyby byl takový celý film, měli bychom tu horor roku. Nicméně to chtělo daleko propracovanější scénář a krom řemeslné originality do toho vnést i originálnější příběhové prvky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco podobného zkoušel v loňském roce Wood v Maniakovi a vyšlo to, takže jsem byl zvědav, jak se tenhle relativně inovativní způsob osvědčí v jednom z nejprovařenějších hororových námětů. Neosvědčil. Holka s kamerou na hlavě mě zrovna moc nechytla a v zrcadle, kde byla jediná možnost něco vidět, se toho také zas tak moc nedělo. A tak všechno směřovalo k očekávané vymítací scéně, která sice nebyla kdovíjaká, ale od odpadu Grace zachránila. 15% ()

korok 

všechny recenze uživatele

Horor s temnou a ponurou atmosférou natočený netradičně z pohledu první osoby, což právě mě zaujalo (nevzpomínám si že bych něco podobného zatím shlédl), narozdíl od jiných zde hodnotících, kteří to považují za škodu. Lepší, než se koukat na roztřepanou kameru populárních "found footage" hororů. I přes několik dějových nesmyslů, které jsou zcela v rozporu s teologií si film svou atmosférou i zpracováním drží slušnou úroveň. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie ve městě Vancouver. (Terva)

Reklama

Reklama