Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Silný divácký zážitek: skvěle obsazený snímek, který přibližuje válku proti terorismu zase z jiného úhlu pohledu... Momentů, kdy budete s napětím sledovat, co se právě odehrává, je zde několik a film vás nenechá klidným ani po závěrečných titulcích... Škoda, že Alan Rickman už další filmy nenatočí - rozloučení se stříbrným plátnem v takovém stylu si ale určitě zaslouží... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K největším pozitivům tohoto filmu patří, že je v angličtině, tudíž Američané nebudou mít potřebu spáchat remake plný patosu, nacionalismu, sentimentu, krve, výkalů, amerických vlajek a uřvaných nepřátel. Toto je velmi civilní snímek, který od počátku udržuje diváka v napětí, má vynikající scénář, který si klade mnoho zajímavých otázek, je výborně zahrán i zrežírován. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatické herecké výkony všetkých zúčastnených, snáď s výnimkou Alana Rickmana (v jednej z jeho posledných rolí), ktorý sa príbeh snaží príjemne poľudštiť... ale príliš mu to nejde. Pobabraný, veľmi blbý film. Námet je na prvé počutie skvelý, až hitchcockovský. Kladie zaujímavé otázky. Ale pri bližšom zamyslení sa zistíte, že je to celé, proste, nuž, hm, hlúpe. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to přátelské město, takže civilních obětí musí být minimum." Kdybych musel řešil tyto právní, vojenské a morální problémy, tak bych si raději dal ten křupavý chleba od malé vyznavačky hula hop a šel bych protestovat proti vládě dosazené OSN. Já prostě nemám rád, když se někdo mocný ve jménu demokracie a dodržování lidských práv vměšuje do záležitostí suverénních zemí. Nicméně tady se bojuje proti terorismu od monitoru a je to celé takové britsky zajímavé. Všude samé dilema či neschopnost rozhodnout a to mě baví. Tradičně nejvíc úsměvu ode mne dostávají Američani, kteří by pro zpopelnění teroristy klidně vymazali město z mapy. A taky mě potěšilo, že zatímco si v poklidu píšu komentář, tak někde v dáli možná právě odstartovala raketa Hellfire a mě zbývá 50 sekund na dokončení. Teď už jen 35. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)
  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama