Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (272)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nervy a obrovskou chuť ty politiky seřezat na ,,valnou,, hromadu. Můžeme zabít holčičku a nebo oni můžou zabít 80 lidí, včetně holčiček, je jednoduchá rovnice. Jestli to nějaký politik, nebo právník nedokáže pochopit, nebo se bojí o ohrožení kariéry, není o moc lepší než ti co ty zvěrstva dělají. Rozhodli zastupovat občany a tímhle přístupem občany ohrožují. Druhou věcí ovšem je, to neustálé montování se do problémů těhle muslimských zemí. Čím větší vojenská angažovanost, tím je to horší. P.S 1 Hezké záběry dronů a z dronů. (spoliler ) P.S 2 Ani náhodou by střela Hellfire nezničila vedlejším účinkem betonovou 40 cm silnou zeď, vzdálenou řadu metrů od domu. http://www.military.cz/usa/air/in_service/weapons/ag_missiles/agm_114/agm_114.htm ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K největším pozitivům tohoto filmu patří, že je v angličtině, tudíž Američané nebudou mít potřebu spáchat remake plný patosu, nacionalismu, sentimentu, krve, výkalů, amerických vlajek a uřvaných nepřátel. Toto je velmi civilní snímek, který od počátku udržuje diváka v napětí, má vynikající scénář, který si klade mnoho zajímavých otázek, je výborně zahrán i zrežírován. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně dobré drama! Sledujeme operaci britské armády v Keni, kdy se chystají poslat raketu z dronu na několik teroristů, kteří chtějí provést sebevražedné útoky. Ovšem před barákem s teroristy se objeví dívka. Co teď? Odpálit raketu a zabít i dítě anebo zrušit celou akci? Je zajímavé, jak si to skoro nikdo nechtěl vzít na triko a každý se odvolával výš a výš. Ani já sám nevím jak bych se rozhodl, na jednu stranu to dítě za nic nemůže, tak proč má umřít, na druhou stranu je to první příležitost po 6 letech ty teroristy zlikvidovat. A když se to nepovede, pravděpodobně umře daleko více lidí při sebevražedných útocích. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dramatické nahlédnutí do kuchyně boje proti terorismu, kde se přehazuje horký brambor rozhodnutí a řeší se, jestli udělat strouhanku, nebo ne.. Hood to na diváka upekl přes etické otázky, morální dilemata a suspension of disbelief (mj. bezpilotní MQ-9 Reaper se neumí vznášet nad cílem, při jeho snímání nad ním krouží). Doslovnost a někdy až směšně šponovanou vyhrocenost lze zařadit mezi „collateral damage“, na které svět za pár dnů zapomene stejně jako na malou prodavačku Aliu. Vždyť menší zlo je vlastně dobro.. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)
  • Ku koncu filmu je Alia (Aisha Takow) v Nairobi v Keni prevezená do nemocnice, pravdepodobne v neskoré popoludnie. Piloti dronov Steve Watts (Aaron Paul) a Carrie Gershon (Phoebe Fox) v Nevade, USA opúšťajú riadiacu kabínu pri údajnom východe slnka. Plukovníčka Powell (Helen Mirren) odchádza v rovnakom čase v Londýne, ale ukazuje sa, že šoféruje v noci. V Londýne by však malo byť okolo poludnia. (Arsenal83)
  • Predtým, ako sa plukovníčka Katherine Powell (Helen Mirren) rozpráva s generálnym prokurátorom na videu, generálporučík Frank Benson (Alan Rickman) ju nesprávne predstaví ako „kapitánku“. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama