Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (272)

tahit 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky silné. Povolání vojáka není zrovna vždy šlechetné poslání. Znervózňující prvek zabíjení, když děti umírají zbytečně. Nepřikláním se k tomu, že je to správné, ale pravidla přežití jsou dané. Myslím, že pravda je nepochybně v jediném, zákrok proti všem teroristům by měl být rychlý a nesmlouvavý, ne polovičatý. Neboť, jak praví Edmund Burke, k vítězství zla stačí, když slušní lidé budou sedět se založenýma rukama. A já dodám, že jinak poté budeme zralí na odpis. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Britská ironie ve své vrcholné formě. 1) Spoiler. Celá obrovská mašinerie sledování a zásahu, zahrnující britské, americké a keňské jednotky, somálské dobrovolníky a nejrůznější světové vrcholné politiky se zastaví kvůli holčičce prodávající chléb, která se náhodou vyskytuje na místě úderu. Nechci působit cynicky, ale absurdita celé věci je vskutku hodná britské jízlivosti._____ 2) Spoiler. Komu tedy v tomto nevěrohodném filmu jde o tu holčičku? Možná jen americký střelec, který má odpálit dálkovou střelu, si nechce umazat ruce resp. svědomí. Co čekal pilot dronu, když se dal na tuto dráhu? Že všichni kolem budou mít ruce od krve, jenom on zůstane čistý?_____ 3) Spoiler. Ale ono vůbec nejde o svědomí. Poslankyně, protestující proti použití dronu, ministr zahraničí i ministr bůhvíčeho, přítomný na jednání, ti všichni se obávají o svou budoucnost. Nějaké dítě je jim naprosto u prdele, ale ne tak jejich vlastní kariéra. Co tomu zásahu řeknou lidi? Ať to schválí ti nahoře. Přehazují horký brambor jeden na druhého. Alespoň Američané jsou zobrazeni přímočaře a jasně, i když nikoli sympatičtěji._____ 4) Spoiler. Zpočátku jsem sledoval tuctový film tak za dvě hvězdičky. Jak se ovšem charakter díla proměňoval a z běžného zásahu se stala přehlídka falešných politiků neochotných nést odpovědnost za své činy, kvalita filmu náhle stoupla._____ 5) Spoiler. Realistický konec trochu ubral na výpovědní hodnotě snímku. Více bych ocenil, kdyby mezitím teroristé uprchli a uskutečněný zásah měl jenom zbytečné civilní oběti. Pak by se hledal viník a nejspíš i našel - velitelka zásahu či pilot dronu jsou nabíledni._____ 6) Spoiler. Ale tvůrci nakonec přece jen zvolili konformní pointu, která nikoho neurazí a všechny víceméně potěší. Tedy až na ty mrtvé._____ 7) Zajímavý koment: nascendi****, stret*._____ 8) Komenty vtipnější než film sám: verbal*****, Jezinka.Jezinka*****, resp8533**. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Spolkla jsem ten film jak malinu, ale neukápla mně ani jediná slza, takže někde musí být problém. A to je buď ve mně a nebo jsem měla chvílemi pocit, že tomu lze věřit asi tak jako filmu Pretty Woman. Skutečně jsem byla napnutá jak struna, herecké obsazení naprosto skvělé, navíc s mým oblíbeným Alanem a Helen, ale nějak se mně nechce věřit, že to takhle probíhá i v reálu. Takže za akci bych dala pětku, ale její nevěrohodnost to srazila o stupínek dolů. Ale vymluvte mně někdo, že to takhle je i ve skutečnosti, budu jen ráda a tu hvězdu klidně přihodím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $18,704,595Tržby Celosvetovo $35,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,360,477Tržby za predaj DVD v USA $2,082,657║ režisér Gavin Hood sa dobre zabýval v Hollywoode a ponúka zručne natočený "výzvedný" film, ktorý má výbornú gradáciu a napätie až do samého konca, veru miestami nechá pekne tŕpnuť diváka, plusom aj herecké výkony /80%/ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sedlo. Jeden případ, jeden pohled na dění skrze moderní techniku s představiteli několika států, kteří spíše než bezpečnost řeší politiku a to jak daná varianta bude hrát roli na veřejné mínění. Výborně uděláno a divím se, že jsme se kvůli všem těm funkcím a rozvětvenému systému ještě nezhroutili. Každopádně inteligentně vystavěný příběh se všemi klady a zápory. Aneb necháme při zneškodnění teroristů zemřít jednu dívku za níž nás pak veřejnost rozcupuje? Nebo necháme vykonat teroristický útok a necháme veřejnost odsoudit teroristy? Tleskám a toho brouka s kamerou chci! 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Pri pohľade zo satelitu na cesty Eastleigh je na ceste viditeľné „STOP“, na kenských cestách značky „STOP“ neexistujú. (Arsenal83)
  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama