Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (272)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dramatické nahlédnutí do kuchyně boje proti terorismu, kde se přehazuje horký brambor rozhodnutí a řeší se, jestli udělat strouhanku, nebo ne.. Hood to na diváka upekl přes etické otázky, morální dilemata a suspension of disbelief (mj. bezpilotní MQ-9 Reaper se neumí vznášet nad cílem, při jeho snímání nad ním krouží). Doslovnost a někdy až směšně šponovanou vyhrocenost lze zařadit mezi „collateral damage“, na které svět za pár dnů zapomene stejně jako na malou prodavačku Aliu. Vždyť menší zlo je vlastně dobro.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutečné špionážní válečné drama a pecka, která dokáže strhnout bez skoro jediného výstřelu a akce. Perfektní herci, skvěle napsané postavy, dialogy a scénář nemá chybu. Ve filmu se jedná o likvidaci teroristů, kteří jsou sledování v budově a akce si jedná rychle řešení. Do celé zápletky jsou zainteresované politické špičky, pozorovatelé, armádní činitelé, agenti a piloti Dronů. Ti všichni musí učinit rozhodnutí, když v průběhu akce nastávají nečekané situace a všechny postavy řeší dilema, jak najít shodu. Po dramatické stránce je film vyloženě kule rvoucí, nenechá vydechnout a a je napínavý i v místech, kde by to člověk nečekal. Je to ukázka, jak válka může na každého dopadat z jiného úhlu pohledu a člověk vlastně neví, ke komu se přiklonit, neboť jednání všech dotyčných chápe. Gavin Hood po Enderově hře odvedl další perfektní práci.......9/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Palte,“ procedí mezi zuby odhodlaný střelec na své stejně negramotné parťáky páchnoucí tabákem. Tady vidíme každodenní válku z úplně jiného pohledu, z pohledu skládačky, kdy se vše musí pečlivě naplánovat a ke všemu je potřeba schválení od někoho nahoře. Takže než se zmáčkne tlačítko, ještě to potrvá. Drama o přijmutí zodpovědnosti aspiruje na to být počinem, kterým se Gavin Hood pozitivně zapíše i u milovníků náročnějších a ambicióznějších snímků. Nachází vzrušivé hloubky, až je zápletka poměrně jasná. Nabaluje však na sebe další a další překážky, kdy snaha o zadržení teroristické skupiny, která se mění na její akutní likvidaci, nebude vůbec snadná. Právník si myslí tohle, generál tamto, ministr je na nervy. Není třeba čekat hluboké drama obrovských rozměrů, nepotřebujeme ani svižné akční scény a epické výbuchy, přesto to báječně funguje, ač to emočně úplně nedolehlo. V rukou jiného režiséra by to možná dopadlo o krapet lépe, ale mohlo být i hůř. Naštěstí je Helen Mirren znovu dokonale odměřená a Alan Rickman znovu dokonale přesný. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem se dost lekl, co to je za snůšku klišé a patosu, ale postupně z toho režisér udělá pořádně napínavý film... kde teda je klišé i patos, ale tak nějak to je umně skryté pod dobrou režií a kvalitní herce. Nad realističností si nechci moc lámat hlavu, ale jako komorní drama tenhle film rozhodně funguje. (7/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Gavin Hood mě již překvapil výbornými X- Meny, a tak mě zajímalo, jak se popasuje s filmem z válečného prostředí. Myslím si, že se mu to podařilo na jedničku. Už herecké obsazení je nadmíru kvalitní, Helen Mirren s Alanem Rickmanem předvádějí brilantní výkony. Aaron Paul si sice střihl vedlejší roli, ale ukázal, že oplývá hereckými kvalitami. Je sice pravda, že fanoušek akčních momentů a přestřelek se zde takových chvílí moc nedočká, ale o tom tento film není. Film poukazuje na politická rozhodnutí, která se ve válce neustále provádějí. I kvůli tomu byl film velice zajímavý, neboť snímků o daném tématu moc není. Za mě dávám 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Predtým, ako sa plukovníčka Katherine Powell (Helen Mirren) rozpráva s generálnym prokurátorom na videu, generálporučík Frank Benson (Alan Rickman) ju nesprávne predstaví ako „kapitánku“. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama