Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (272)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE STŘÍLET! V SÁZCE JE MNOHEM VÍC, NEŽ CO VIDÍTE NA MONITORU...“ /// Vojenská operace v přímým přenosu. Přípravy na zatčení nebezpečnejch osob v Nairobi, ve čtvrti plný lidí (a vojáků). Sledovací prostředky, odpovědnej důstojník, operační středisko a posádka dronu, kterej se má stát smrtící silou. Válečná situace se vyvíjí. Přesouváme se do Anglie. Sledujeme diskuze, dozvíme se o pravidlech zásahu, třeba kolik povolují civilních ztrát. Máme tady tři roviny – vojenskou, politickou a civilní. Byrokratická mašinerie, spojená se strachem učinit rozhodnutí. A nezaujatej(?) pohled na nevinný lidi, kteří to mají „zapár“. Moc hezký dilema. Překvapivě se najde prostor i pro akcičku (malou, ale emoční). A překvapilo mně, že na konci je těch otázek ještě víc. Zdržím se soudů. Jen by mě zajímalo, jestli by se ti potentáti takhle rozhodovali, kdyby se to odehrávalo v jejich zemi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jistejch věcech mám jasno. 2.) Nevím, jaká je cena války. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý protiteroristický film, zřejmě je tak jiný proto, že je britský. Helen Mirren se své postavy zmocnila dokonale, jak jsem u ní zvyklý, stejně tak byli výborní i Alan Rickman a Jeremy Northham a příběh samotný mě opravdu bavil. Přehazování politické zodpovědnosti mezi ministry bylo natočeno tak dobře, že jsem si chvíli myslel,že se děj odehrává u nás. Naprosto nejlepší na celém filmu byla absence hektolitrů patosu, které by na mě byly vykydány,pokud by šlo o film v americké produkci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to přátelské město, takže civilních obětí musí být minimum." Kdybych musel řešil tyto právní, vojenské a morální problémy, tak bych si raději dal ten křupavý chleba od malé vyznavačky hula hop a šel bych protestovat proti vládě dosazené OSN. Já prostě nemám rád, když se někdo mocný ve jménu demokracie a dodržování lidských práv vměšuje do záležitostí suverénních zemí. Nicméně tady se bojuje proti terorismu od monitoru a je to celé takové britsky zajímavé. Všude samé dilema či neschopnost rozhodnout a to mě baví. Tradičně nejvíc úsměvu ode mne dostávají Američani, kteří by pro zpopelnění teroristy klidně vymazali město z mapy. A taky mě potěšilo, že zatímco si v poklidu píšu komentář, tak někde v dáli možná právě odstartovala raketa Hellfire a mě zbývá 50 sekund na dokončení. Teď už jen 35. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Na veľtrhu zbraní, ktorý sa údajne koná v Singapure, môžeme vidieť demonštráciu. Singapur však zákonom nepovoľuje demonštrácie. (Arsenal83)
  • Ku koncu filmu je Alia (Aisha Takow) v Nairobi v Keni prevezená do nemocnice, pravdepodobne v neskoré popoludnie. Piloti dronov Steve Watts (Aaron Paul) a Carrie Gershon (Phoebe Fox) v Nevade, USA opúšťajú riadiacu kabínu pri údajnom východe slnka. Plukovníčka Powell (Helen Mirren) odchádza v rovnakom čase v Londýne, ale ukazuje sa, že šoféruje v noci. V Londýne by však malo byť okolo poludnia. (Arsenal83)
  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno