Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (336)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trvalo celkom dlho kým sa costner vrátil k réžií a musím priznať že týmto kúskom tak isto ako tými predošlými si ma úplne získal. Osobne som Costnera nepovažoval za úžasného herca a ani režiséra ale napriek tomu je mi jeho štýl hrania a réžia nadmieru sympatický. Tanec s vlkmi sa síce nekoná ale keď sa to tak vezme tento film je bez toho patriotizmu, ktorého tam trocha bolo aj lepší. Costner s ľahkosťou natočil úplne obyčajný film dalo by sa povedať old schoolový americký western s dvoma starnúcimi parťákmi ktorý sú spolu desať rokov ale o sebe veľa nevedia ale rešpektujú sa a sú veľmi dobrý priatelia. Po tragickej udalosti kde sa Costner nevyhýba brutalite aj keď to nie je presne lebo to nie je nechutné len si myslím že ak niekto zabije psa tak to je brutálne môj názor všetko sa strhne a začína sa cesta za spravodlivosťou. Krásna a jednoduchá réžia ktorá nám umožňuje nazrieť do vnútra postáv a rozvíjať príbeh tak aby nenudil. teda aspoň mňa nenudil. jediné čo môžem tomu vytknúť je priamočiarosť ktorá hneď na začiatku určí kto je dobrý a kto zlý a všetko potom je to čo už tak dôverne poznáme až na tri veci ktoré mi osobne prišli nezvyčajné a veľmi zaujímave. za prvé je to dážď. Polovička filmu sa odohráva v daždi a ten umocňuje atmosféru tajomna a špiny. Za druhé sú to masky ktoré majú oblečené bad guys, prišlo mi to originálne pretože z nich ide celkom strach, za tretie je to vzbura usadlíkov proti neprávosti v strhujúcom finále ktoré je podľa mňa geniálne a pri ňom som sa cítil ako chlapec. Herci sú skvelý od zloducha Gambona až cez ľudského duvalla, tajomného Charlieho, nádhernú Benning a osobitého chalana Lunu. Takisto hudba od Kaimena krásne splýva s okolitou prírodou a spolu tvoria úžasný celok. Len ma mrzia tie hodnotenia na boku. Myslel som si že western ktorý sa na nič nehrá bude ocenený viacej . V jednoduchosti je predsa krása. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Westernový žánr není zrovna mým šálkem kávy a Krajina střelců mě v tom jen utvrdila. Kevin Costner natočil snímek s krásnou kamerou, ovšem samotný příběh a s ním spojené i dialogy nejsou nikterak úžasné. První pomalá polovina, ve které se příběh rozehrává je zbytečně zdlouhavá a zkrátka nudná. Trochu to vynahradí výtečná druhá půlka, která je (až na poněkud sentimentální happy end) napínavá a nechybí v ní pár filmařských vrcholů, mezi něž patří velmi povedená ústřední přestřelka. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu skvělej. Prostřední pasáž, kde hrdinové pořád dokola vysvětlují co že se to stalo Cvrčkovi mě už opravdu neskonale štvala, stejně jako, že naši hrdinové zachránili někomu štěně. Také se neustále odhodlávají na závěrečnou bitku. Ta alespoň nakonec stojí za to, i když je dosti nepřehledná. Bohužel to musím napsat, ale Clintovi Nesmiřitelní byli někde jinde. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu zkušenější westernový divák zjistí, že se s menšími obměnami (ale se všemi ku neprospěchu věci) jedná o remake Fordovy Mého miláčka Klementiny. Stopáž mohla být rovněž kratší a co se herců týče, pak Robert Duvall zastiňuje Kevina Costnera na celé čáře. Na druhou stranu přestřelky jsou skvěle natočené a proti kameře rovněž nelze nic namítat. Žádný zázrak se nekoná, ale příjemně obyčejná kovbojka jako tato občas také přijde k duhu. 60%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý westernový snímek o dvou kovbojích samotářích, kteří se mstí a zachraňují město před tyranem. Sympatická dvojice Kevin Costner a Robert Duvall vlastně táhnou film celou dobu. Představují dva honáky, kteří spolu se svými partnery ženou krávy prérií. V jednom městečku se však dostanou do sporu s místním šerifem a rančerem. Nenechají si to líbit a vezmou spravedlnost do vlastních rukou. Nemůže to skončit jinak než závěrečnou epickou přestřelkou. Nechybí tam ani romantická linka díky pohledné Annette Bening. "Dáš si snídani?" :D ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Během úvodního víkendu (15. – 17. 8. 2003) si Krajina střelců z kin odnesla 14 milionů, což je na 26 milionový western slušné. Pro Kevina Costnera to byl též nejlepší výdělek od února 1999, kdy se v kinech objevil Vzkaz v láhvi. (imro)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)
  • Kevin Costner a jeho dva spolupracovníci nasbírali víc než polovinu rozpočtu ze svých peněženek. (imro)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama