Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (336)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem si k ústřednímu duu našel cestu. Dlouho mi pánové lezli na nervy. Snímek je brutálně dlouhý, a tak je úvodních asi 40 minut o tom, jak se pánové přemisťují z místa A do místa B bez toho, aby se cokoli dělo. Navíc prostředím, které působí tak nějak divně a nedá se jím příliš dobře kochat. Český překlad názvu snímku "Krajina střelců" je čirým podvodem na veškeré diváctvo. Ke střelbě dojde asi až v posledních 30 minutách, které jediné z celého snímku za něco stojí a které jediné připomínají western. S filmy od Costnera jsem si zkrátka nepadl do noty. Valná většina stopáže mě prostě nebavila a zápletka byla více než trapná. Velké zklamání. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ano naivní western, jako z knížek Zane Greye nebo L'Amoura, a je pravdou, že pokud vás ani trochu nezasáhl fenomén idealizovaného západu, tak se tento film nemůžete oblíbit. Mě zaujal, nepřipadal mi zdlouhavý ani o ničem, i přestože jsem z let, kdy mě bavili honáci, indiáni a spol. už dávnou vyrostla. Costner natočil film, který ani po stránce filmařské nemůže urazit, výprava je vcelku funkční, hudba taktéž. Co se herců týče, páně Costner si samozřejmě vychutnal onoho rozpolceného klaďase a vůbec nepůsobí křečovitě nebo směšně, Duvall je vcelku uvěřitelný taťka honáků a Beningové osamělou asistentku doktora prostě zbaštíte. Pokud však nepřistoupíte na pravidla žánru, nehne to s vámi, což se v mnoha případech stalo, není však co vyčítat, někomu se "líbí" to, někomu zas ono. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

scenarovo miestami poloprazdny western, ktory okrem velmi vydarenej zaverecnej prestrelky nad vodou drzia hlavne osobnostne charizmy kevina costnera a roberta duvalla, a hlavne druhemu menovanemu by sa dalo ako tak verit, ze je skutocne prestarnutym kovbojom a chovatelom krav. ani moc zle, ani moc dobre. take nijake. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Madam, možno to neviete, ale na svete sú veci, čo chlapa zničia viac, ako smrť.“ Týmto sa Kevinovi Costnerovi ospravedlňujem za to, že som ho po POSLOVI BUDÚCNOSTI nazval hlupákom. Takmer som pochoval filmára, ktorý stále má čo povedať. Ako režisér odviedol na KRAJINE STRELCOV kus poctivej chlapskej (aby som sa teda vyjadroval slovami, aké má tento "100%-ný samec" rád) práce a ako herec si so starým vlkom Robertom Duvallom (AKO ZABIŤ VTÁČIKA, NOVINY, Tom Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) výborne padol do noty. Rovnako kvalitná je finálna prestrelka... jediná v 139-minútovom filme (zato výstrely v nej trieskajú tak hlasno, ako sa na western a realitu patrí). Pravdaže, ženy sú bezbrannéy, šerifovia skorumpovaní a kovboji hrdí, je to celé jedno veľké klišé, ale netrápilo ma to, keďže to bolo tak príjemne obyčajne, pravdivo a až meditačne zrežírované. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)
  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)
  • Skladatel Michael Kamen, který zemřel tři měsíce po premiéře filmu, složil také hudbu k X-Men, sérii Smrtonostná zbraň či sci-fi Brazil, a spolupracoval také s Metallicou a Ericem Claptonem. (imro)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama