Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (336)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná záležitosť sa mi dostala od pána Costnera. Po 'Unforgiven' prišiel konečne päťhviezdičkový, plnohodnotný western. Najlepší novodobý určite! Kvalitný komorný, ničím prekvapujúci námet je však perfektne zakomponovaný do krásnej prírody, zahraný skvelými hercami a ukončený tolerujúcim záverom. Ani som sa nenazdal a bol koniec, čo sa mi pri westernoch často nestáva. A dvojica Costner-Duvall mohla spolu niečo skúsiť aj skôr. 90%. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

scenarovo miestami poloprazdny western, ktory okrem velmi vydarenej zaverecnej prestrelky nad vodou drzia hlavne osobnostne charizmy kevina costnera a roberta duvalla, a hlavne druhemu menovanemu by sa dalo ako tak verit, ze je skutocne prestarnutym kovbojom a chovatelom krav. ani moc zle, ani moc dobre. take nijake. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Zápletka je lehce ohraná - střet dvou zájmů (zlí obchodník a šerif, hodní honáci), který nelze řešit jinak než silou (závěrečná přestřelka). Costner-režisér si neklade za úkol někoho překvapovat svou originalitou.... sází na pozvolné vyprávění. V tom mu pomáhá hlavně kamera - ta neuvěřitelná škála pastelových barev, která se v tomto filmu objevuje! Scenérie je tak nádherně zachycená, že přímo dýchá z plátna/obrazovky! Přesto se tu najde pár mušek...je tu několik záběrů, které hraničí s laciným kýčem...třeba scéna se dvěma koni, během níž posloucháme komentář o přátelství. To čemu se však kamera většinou vyhne, vyznívá ve scénáři mnohem okatěji. Costner hraje na city tak přehnaně, že některé scény vyznívají nechtěně směšně (třeba když pronáší řeč nad hrobem mrtvého kamaráda). A teď následuje SPOILER. Nemluvě o happyendovém konci - ne že by mi vadilo, že vše dopadne dobře, ale kolik minut musíme ještě vytrpět, abychom se dozvěděli, zda hrdina odjede nebo neodjede od své milé! I přes tuto naivitu, která ve mně trochu evokovala jednoduchost vztahů v rané kinematografii, přakvapí razance závěrečné přestřelky, z níž minimálně první půle je opravdu parádní. Costner natočil hezký film - několik maximálně trapných záběrů, několik naprosto úžasných. Nelze doporučit, ale ani nedoporučit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem si k ústřednímu duu našel cestu. Dlouho mi pánové lezli na nervy. Snímek je brutálně dlouhý, a tak je úvodních asi 40 minut o tom, jak se pánové přemisťují z místa A do místa B bez toho, aby se cokoli dělo. Navíc prostředím, které působí tak nějak divně a nedá se jím příliš dobře kochat. Český překlad názvu snímku "Krajina střelců" je čirým podvodem na veškeré diváctvo. Ke střelbě dojde asi až v posledních 30 minutách, které jediné z celého snímku za něco stojí a které jediné připomínají western. S filmy od Costnera jsem si zkrátka nepadl do noty. Valná většina stopáže mě prostě nebavila a zápletka byla více než trapná. Velké zklamání. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Kvůli Krajině střelců se Costner zřekl role hlavního záporáka v Tarantinově Kill Bill. (imro)
  • Během úvodního víkendu (15. – 17. 8. 2003) si Krajina střelců z kin odnesla 14 milionů, což je na 26 milionový western slušné. Pro Kevina Costnera to byl též nejlepší výdělek od února 1999, kdy se v kinech objevil Vzkaz v láhvi. (imro)
  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama