Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které vycházejí ze skutečného prostředí, z historie, z kultury a používají jazyk, který není angličtinou a do daného prostředí se nehodí. Maorská kultura je jistě zajímavá, což nám tenhle snímek také ukazuje. Nejzajímavější jsou tu ale souboje, které jsou skutečně naprosto skvěle natočeny. A ano, jsou brutální jako blázen. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Predsa len filmov z tohto prostredia je pomenej a takmer to Krajina smrti vytiahla na vyššie hodnotenie avšak kamera pri súbojoch občas stála úplne za hovno, aj bez prepáčenia. Práve scény, ktoré mohli byť najlepšie miestami vyzneli úplne chaoticky, nielenže si občas človek nebol istý ktorú postavu sleduje ale príliš často bolo vidieť iba chrbát niektorého z protagonistov či skrížené palice či oštepy. Čo je celkom škoda lebo príbeh zase až tak zlý nebol. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo opravdu exotické sledovat, co se stane, když se novozélandské ragbyové mužstvo pohádá ve sprše o to, kdo bude při Hakce vepředu. Rozlícení hošššy se pak na sebe na jedné straně pitvořili jako čuráci a jazyky lascivně naznačovali, jak si po zápase potěší konečníky, na straně druhé se dost nekompromisně vzájemně opíchali mahagonovými tyčkami na závěsy a podřezávali pálkami na pinec. Každopádně v tom mlýnu vzniklo roztomilé, a hlavně po dlouhé době zase jednou zcela plnokrevné, maorské Apokalypto s opravdu obludně démonickým Miky Rúrkem, který si kvůli roli rojníka nechal naklepat boxerský nos a neváhal usnout na solárku s natáčkami na hlavě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,240Tržby Celosvetovo $905,000▐ Vo veľa aspektoch to pripomína Gibsonovo Apocalypto. Akoby išlo o príbuzného bratranca ale dobre, čo už Nový Zéland ukázal život ich domorodých Maurou a ich obľúbené kmeňové čistky, nechýbajú samozrejmé rituálne tance a vyplazovanie jazyka, takže divočina ako sa patrí. /60%/ ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Maorská řežba jak má být. Rozbíjejí si hlavy dobovejma ping-pongovejma pálkama a všechno funguje přesně tak, jak má. Úžasnej Novej Zéland, jednoduchá zápletka a překvapivej dostatek gore mile překvapil. Člověk by to i srovnal s Apocalyptem, ale ve výsledku je každej film úplně jinej. Musím poděkovat EvilPhoeniXovi za to, že mám pořád na co koukat, protože normálně bych vůbec netušil, že nějakej takovejhle film vůbec existuje. Silný čtyři. 85% Jen taková myšlenka, čím si asi Wirepa čistí zuby, že je má jak z reklamy na Sensodyne? :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama