Reklama

Reklama

Pokrevní bratři

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1864 sjednal prezident Lincoln s náčelníkem Čejenů trvalý mír, američtí vojáci ho však zakrátko porušili. Masakru u Sand-Creeku se pasivně zúčastnil i seržant Jack Birch, který měl být za neuposlechnutí rozkazu a protesty proti krutému vraždění postaven před soud. Se dvěma dalšími vězni se mu podařilo uprchnout a společně se vydali do divočiny hledat zlato. Cestou přes indiánské území se Jackovi nepodařilo zabránit střetnutí, při němž jeden z jeho souputníků zabil ženu a dítě. Indiáni vedení bojovníkem Šedá skála začali okamžitě trojici pronásledovat a Jack upadl do zajetí. Má se utkat v boji na život a na smrt právě s mužem, jenž ho zajal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

plechulka

všechny recenze uživatele

Tohle snad nemůžu hodnotit teď, po 30 letech! Tenkrát jsme se spolužačkama visely očima a plátně a ty, které nemilovaly "jugoslávského Indiána" Gojko Mitiče milovaly Deana - ale těch bylo podstatě míň - utéct "blbým směrem" (tj. z USA do NDR) ho zřetelně diskvalifikovalo..... Takže - dnes (bohužel) odpad, tenkrát minimálně 4*! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší paškvil z Východného Nemecka s tematikou spolužitia Indiánov a belochov. Trápny príbeh, patetické dialógy a blúdiaca kamera, ktorá poriadne nevie, čo by chcela snímať. Psychológia pomsty je tiež zúfalá a bolo ťažké sa pritom nesmiať. Jedine postava indiánskej partnerky a ich spolužitie sa dalo zniesť. Nedokončený záver sa tvári, akoby malo nasledovať nejaké pokračovanie, ale radšej nevzniklo. ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva to rozhodně není, příběh mohl být mnohem zajímavější a napínavější, než jak to nakonec dopadlo. Nemyslím si však, že jde o nejhorší indiánku s Mitičem. Pokrevní bratři se mně líbí více než Zvěd, Smrtelný omyl nebo Ulzana (to je podle mě nejhorší "mitičovka"). Možná je tento film tak špatně hodnocen i kvůli tomu, že Dean Reed emigroval ze západu na východ a pak byl využíván komunistickou propagandou. Pravda, v tomto filmu neukázal ani žádné herecké vlohy... asi 45 % ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Když jsem to tak sledoval, říkal jsem si, tak jste se chlapci chtěli odlišit od mayovek a točili jste filmy, ktreré by více, jak jste si mysleli, odrážely skutečný příběh indiánů, až jste skončili u mayovek. Ale ono to vypadá jako mayovka, vyvíjí se to jako mayovka, ale pak to bere jiný směr. Já jsem o tom filmu měl určitou představu, protože jsem to viděl jako dítě v kině, pak jako dospělý v televizi a vím, že se mi to líbilo. Pak jsem si přečetl hodnocení na csfd, které mě docela zarazilo. Tak jsem se na bratry podíval znovu. A mohu konstatovat, že vůbec nechápu tu velkou zášť, kterou zdejší hodnotitelé tak okatě projevují v souvislosti tímto filmem. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl když mi bylo asi tak pět a tenkrát jsem z něj byl nadšený, stejně jako mí kamarádi (on tehdy moc velký výběr dobrodružných filmů na všech dvou televizních programech nebyl :-) ). Z dnešního pohledu je to samozřejmě slabota - mizerným scénářem počínaje, přes toporné herecké výkony (Mitić v dost slabé formě) a nevalnou hudbu až po to naivní propagandistické snažení (bezpráví páchaná na indiánech dokázali Američani zfilmovat daleko dřív a líp). Jednu * dávám za pohlednou Reedovu "indiánskou" partnerku (Gisela Freudenberg), druhou z čiré nostalgie, za někdejší dětské okouzlení. PS: Když už jsem u dobrodužných filmů mého dětství vydávaných v LK - kam se tohle hrabe na Sandokana! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Asi ve třicáté minutě dostává Harmonika náskok před synem náčelníka, a má volnost k útěku. Ještě před tím dostal od indiánské dívky jménem Kolouch mokasíny (boty bílé barvy se vzory). Začal v nich utíkat, ale když narazil na skálu a pak na ní vylezl, měl na sobě boty hnědé barvy, tak zvané polobotky. (Terva)

Reklama

Reklama