Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Joges 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem je to jako na houpačce. První tři díly nic moc, další tři pokračování byla téměř dokonalá a od poloviny zase jen průměr. Samozřejmě, je to tak trochu i komedie, tak se musíme smát, což se i daří, ale například díly čtyři až šest v čele se strážmistrem Vlachem (Karlem Dobrým) byly snad kombinací všeho. Škoda, že si celý seriál neudržel úroveň příběhů: Tabačka, Evička a Staré dluhy. Ale dost kritiky. Je dobře, že seriál vznikl. To bychom zase nepoznali docela povedenou četnickou stanici s mnoha zajímavými lidmi kolem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12/12 Na první pohled vysloveně poklidný seriál, taková jemnější První republika. Ačkoli koncept je nezvyklý. Kvalita se mění přímou úměrou podle toho, kdo je zrovna velitel. Například díly s Karlem Dobrým jsou vysloveně dobré. Naopak díly s Jiřím Langmajerem slabší. Nicméně jako celek je seriál o Četnícich z Luhačovic nadmíru potřebným neb zkoumat počátky Československa v rovině tradiční lázeňské krimi a poukazovat na odlišnosti doby na přelomu 10. a 20. let, toho není v našem kraji nikdy dost. Takto divák získá přesně tu potravu, kterou mu nedali Četnické humoresky, seriál bohužel až příliš tradičně sledující zánik první republiky. Vzácně je tu celá přehlídka žánrů, zajímavá práce s vývojem postav. A několik velmi krutých vyvrcholení. Nač lamentovat na homosexualitou v řadách četnictva? Člověk je vždy stejný, jen zákony a společnost se vyvíjejí. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaprvé přirozeně jiskřivé „hecování“ v charakterově bohatém tandemu Tomáše Töpfera a Ivana Trojana, jenž se stal zásadním motorem celé série; naproti tomu luhačovická parta vede spíše vatovou figurkářskou konverzaci. Zadruhé filmový způsob vyprávění, který si Antonín Moskalyk určil i hlídal a jenž se v ilustrativní novince nahrazuje povšechně televizním rukopisem, volně zaměnitelným třeba s Doktorem Martinem. A zatřetí humor, což neznamená občasné snaživé „hlášky“, nýbrž celistvou autorskou stylizaci jemné nadsázky, která dává dávným kulisám zločinu osobitou vůni, barvu, jazyk a názor již od dob Hříšných lidí města pražského. ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru se jedna o jeden z lepších seriálů nejen České televize. Postavy uvěřitelné a většinou sympatické. To se týká četníků i obyvatel Luhačovic. Bonusem je navíc i to, že jedná o skutečné (byť upravené) kriminální případy. Je by se díky počtu vražd by se lázeňští hosté Luhačovicím obloukem vyhnuli, ale to už je dnešních detektivek běžné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • V epizodě četník Láska (Robert Hájek) prohlíží knihu hotelových hostů. Najde tam tento zápis: „Ročník 1898, Amálie Kutinová, lékárnice.“ Je to narážka na skutečnou osobu – lékárnici a spisovatelku Amálii Kutinovou, která se opravdu narodila v roce 1898 a část dětství strávila ve Štítné nad Vláří, což není daleko od Luhačovic. (Ezis)
  • Varan Bismarck vrchního strážmistra Arnošta Sovy (Jiří Langmajer) byl Varan skrvnitý (Varanus Salvator), zabezpečený společností Fauna Film. (Ampi)
  • Ve scéně před Hotelem Popper je vidět, že část asfaltového chodníku není filmaři dostatečně posypána pískem. (frolish01)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno