Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak já si na rozdíl od různých, všemocných kritiků všehomíra počkal, až uvidím všechny díly a vyplatilo se, protože jako celek tihle četníci fungují velmi dobře a největší problém je v tom, že se kvalita hapruje podle aktuálního velitele - každý z nich totiž četnickou stanici diriguje po tři díly a rozdíly jsou tam jasně patrné. A podle toho taky budu tenhle seriál dělit. Velitel První: Plešatý idiot (Robert Jašków) - jednoznačně nejhorší část seriálu bohužel (naštěstí?) hned na začátku, tady by se hodil buď velitel otcovsky hodný, nebo naopak zlý a záporný, jenže tenhle je jen tupý a chová se jako idiot, čemuž Jaškówovo herectví moc nepřidá, protože skoro žádné není. Jinak představovačka obou hlavních protagonistů je fajn a oba herci působí dost dobře, stejně jako množství opakujících se vedlejších postav, místo jednoepisodních roliček. Bohužel tu je ale špatný velitel doprovázen špatným scénářem, kde se vrchol trojdílu nese ve znamení zápletky, kterou jsem už v detektivkách viděl minimálně pětkrát a objevila se i v četnických humoreskách. Velitel druhý: legionář (Karel Dobrý) - asi nejlepší části, díky tomu, že má velení normální a životná postava, dostává mnohem větší prostor samotné vyšetřování případů a seriálu to jde k duhu, stejně jako prvotní napětí legionář/četník rakušák. Velitel třetí: hypochondrický chovatel plazů (Jiří Langmajer) - přiznávám, když se na obrazovce zjevoval varan Bismarck, tak mě to docela bavilo, ale jinak je linka s nemocemi velitele úplně na hovno, stejně jako jeho samotná postava, sice lepší než první tři díly, ale hlavně díky tomu, že Langmajer je dobrej herec a hlavní četníci se už trochu otrkali a vyšetřovací linky pořád fungují. Velitel čtvrtý: šetník rachušáák (Pavel Zedníček) - někoho možná tahle postava iritovala od začátku přehnaným šišláním (prý to měl být rakouský přízvuk), ale tady to jednak trochu ustupuje, druhak jsem si zvykl. Jedná se o výborné finále i díky řešení věcí, jako je homosexualita, jediný opravdu zapamatovatelný případ (a taky jediný, co má reálný základ) je i v mnoha věcech originální. Jen velká škoda, že některé linky tu vedou do ztracena, což je dost možná tím, že se hodně přetáčelo. A je dobře, že se přetáčelo, protože to je jako celek hrozně fajn a já už mlčím, protože už takhle má tenhle koment hrozně písmenek. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem po shlédnutí první řady je spíše pozitivní, ačkoliv nejsilnější díly přišly kolem poloviny série a pak už to spíše mírně upadalo. Kouzlo seriálu stojí především na skvělé a nákladné výpravě, která určitě předčila i Četnické humoresky. Co bych tomu ale rozhodně vytkl je nefunkční chemie mezi postavami, především mezi oběma mladými kluky, kterým bych to přátelství nevěřil ani za mák. Humor také nebyl silnou stránkou, nejlépe si vedl Jiří Langmajer. Leccos by se dalo vylepšit, ale rozhodně to je vcelku sympatický počin. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jo, Luhačovice mají celkem čtyři četníky (!), holku se syflem neumí chytit ani jeden. Tito čtyři četníci nemají nijak rozdělenou práci, ani funkce, dělají všechno tak nějak, jak jim to přijde pod ruku a ten největší blbec z nich jim šéfuje. Opravdu kouzelné. Jediní obstojní herci v obsazení jsou Ondřej Malý a Pavla Tomicová, asi mají finanční potíže a proto přijali role v takovém braku, docela se ještě snaží Pavel Zedníček, zbytek moc hereckého talentu nepobral, o charisma se už nebavím vůbec. Je to naivní, je to pitomé (např. velitel pátrací stanice se diví, proč by někdo chtěl vraždit; po První světové válce nemá zkušenost se zbraněmi ohledně střelného prachu apod.) a především je to nudné. Koneckonců, co čekat od režiséra nevkusné telenovely První republika? Tohle je o malý kousek lepší, ale pořád to na víc, než jednu hvězdičku nemá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12/12 Na první pohled vysloveně poklidný seriál, taková jemnější První republika. Ačkoli koncept je nezvyklý. Kvalita se mění přímou úměrou podle toho, kdo je zrovna velitel. Například díly s Karlem Dobrým jsou vysloveně dobré. Naopak díly s Jiřím Langmajerem slabší. Nicméně jako celek je seriál o Četnícich z Luhačovic nadmíru potřebným neb zkoumat počátky Československa v rovině tradiční lázeňské krimi a poukazovat na odlišnosti doby na přelomu 10. a 20. let, toho není v našem kraji nikdy dost. Takto divák získá přesně tu potravu, kterou mu nedali Četnické humoresky, seriál bohužel až příliš tradičně sledující zánik první republiky. Vzácně je tu celá přehlídka žánrů, zajímavá práce s vývojem postav. A několik velmi krutých vyvrcholení. Nač lamentovat na homosexualitou v řadách četnictva? Člověk je vždy stejný, jen zákony a společnost se vyvíjejí. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem si říkala, jestli tomu můžu dát 5* jako mým milovaným Humoreskám, ale pak mi došlo, že se to přece naprosto nedá srovnávat! Tak proč to všichni srovnávají? Pojetí toho seriálu je úplně jiné a HLAVNĚ odehrává se to v úplně jiné době a v jiném prostředí a od toho se tudíž odvíjejí charaktery postav i případů, které jsou podle mě dobře zpracované. Přijde mi, že se tento seriál s ničím nepáře, některé případy dost hnusné, snad v každém díle mrtvola, scénáristi si nelámou hlavu se zbavováním se hlavních i vedlejších postav, které se občas pěkně vyvrbí... natočené dnešním typickým stylem české televize, na který už jsem si zvykla a nevadí mi, v hlavní roli dvou četníků na zkoušku jsou neokoukané tváře... Moc se mi líbí, že i de facto vedlejší postavy mají svůj prostor ve více dílech. Za mě prostě celkově spokojenost a upřímně nechápu, proč někdo hodnotí seriál jako celek, když viděl sotva pár dílů. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se v Praze na Invalidovně, Brně Kamenné čtvrti, Krucemburku, Vratislávka, Prostějově, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Četníci nepotřebovali ke vstupu do jakékoliv budovy povolení. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Prezident Masaryk projíždí vlakem Luhačovicemi na Slovensko. To je však nemožné, protože železniční stanice v Luhačovicích je slepá. (frolish01)

Reklama

Reklama