Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (203)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že Nicole Kidman a Julia Roberts (oběma je mimochodem 48 let) se spolu poprvé herecky sešly až při natáčení tohoto filmu. Na druhou stranu mám chuť se ptát, kdo o to vůbec stál - och jistě, obě dotyčné jistě mají početné zástupy fanoušků (Nicole Kidman je 9. nejoblíbenější herečka na ČSFD a Julia Roberts 13.), ale nějak nevidím přidanou hodnotu v tom, že se spolu objevily v jednom filmu. Který na mě navíc působil neobyčejně lacině a televizně - toto je film, který absolutně nepotřebuje velké plátno a který mnohem více patří na televizní obrazovky (kam také jistě brzy zamíří, až se protočí v kinech). Osobně jsem navíc herectví Julie Roberts na chuť nikdy nepřišel a teď už se to sotva bude měnit - v tomto filmu je tak příšerně zestárlá, že bych ji osobně v tu ráno poslal do hereckého důchodu - na její místo čekají stovky mladších a talentovanějších hereček. Pro mě osobně byl hlavní hvězdou tohoto filmu výborný Chiwetel Ejiofor - shodou okolností vyšla novinářská projekce tohoto filmu na den po tom, co jsem se dočetl, že Spike Lee bojkotuje Oscary, protože nesouhlasí s tím, že jsou nominovaní jen bílí. Což mi pořád leží v hlavě, protože si myslím, že na tom hollywoodském rasismu něco bude - a když si člověk přečte zdejší komentáře k tomuto filmu, zjistí, že to není jen problém Ameriky. Považuji za skandální hodnotit herce podle barvy jejich pleti, kristepane! Jinak film samotný se mi velmi líbil, je to výborný a napínavý thriller s překvapivým dějem, který lze všem fandům žánru doporučit. Jinak původní stejnojmenné argentinské drama Tajemství jejich očí jsem neviděl a docela jsem na to dostal chuť. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Co s tím, že je tam plejáda hereckých es, když je to natočené jak video film ze zapadlého kouta americké půjčovny. Kidman sterilní, Roberts podivně dřevnatá (a strašně nehezká) a Ejiofor jako hlavní postava totálně nezáživný. Alespoň něco zachraňuje překvapivé finále. Ale na skoro dvouhodinový film to je smutně málo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Shlédnuto v kině. Zachtělo se mi jít na něco do kina, tak jsem si pustil trailer k tomuto dílku a vyrazil jsem. No a ve finále jsem rozhodně spokojen. Zezačátku to sice nevypadá moc svižně, ale postupem času se hlavní 3 postavy neskutečně získám a baví mě to víc a víc. Chiwetel Ejiofor mě hodně bavil, působil na mě sice trochu naivně, jakým způsobem vyšetřoval a tak, ale to je jedině dobře – tím naopak vypadá film reálněji, než kdyby to byl profesionální vyšetřovatel. Nicole Kidman – jednak jsem si furt při sledování filmu říkal, sakra na to, že jí je skoro 50, tak vypadá skvěle. Hrála přirozeně, uvěřitelně. Julia Roberts hrála ze všech nejlíp. No, k dokonalosti bych jedině vylepšil režii. Bylo to naoko natočeno dost skromně, takovým stylem televizního seriálu, k tomu bych vylepšil trochu scénář, něco zajímavého bych přidal. Ale nevadí. Jak se film dere ke konci, atmosféra je víc a víc tajemnější. Líbilo se mi prolínání z minulosti do přítomnosti. Finále obsahovalo dvě šokující pointy. Alespon pro mě to bylo dost šokující a i skvělé, jaký nápady to mělo. V jednu chvíli mě fascinovala jedna pointa a za ní ještě šílenější. Takže moc a moc velká spokojenost. Celkově mohl mít film ještě lepší aspekty, ale i tak se jedná o zajímavý snímek, který se jen tak nevidí. Těším se na další shlédnutí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama