Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (203)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

No narozdíl od většinového názoru, že film je scénáristicky nedotažený, že tu velké hvězdy provádějí akorát plácání jater a tvůrci filmu by si nezasloužili nejmíň rok hamburgera jsem toho názoru, že jsem právě shlédl naopak docela dějově namakaný film, postavený právě především na výkonech všech zúčastněných. Julia Roberts mi tu vyráží dech jednak svou vizáží (jelikož nevypadá na skutečných 48, ale spíše na čerstvou šedesátnici) a jednak svým celkově skvěle zvládnutým emočním vystoupením zdrcené matky, jež bojuje se ztrátou své jediné dcery. Chiwetel Ejiofor tu zase v rámci své role urputného vyšetřovatele s osobními citovými závazky vůči hlavní postižené předvádí podle mě vrcholný výkon své dosavadní herecké kariéry. To, že samotný konec už je možná lehce přitažený za vlasy a osobně bych ho nechal více vyšumět do ztracena, neubírá celkově dobrému dojmu z filmu a musím tedy potvrdit bez výčitek svědomí, že jsem po dlouhé době viděl krutý thriller, který si nebere servítky z nikoho a ničeho. Celkově je myšlenka filmu velice zajímavá a námět neokoukaný.....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Julia sa mi nepáčila ani v Pretty Woman ani nikdy, ani za mlada, ani s dlhými vlnitými vlasmi a veľkými ústami ako Mick Jagger. Ale jej podoba v tomto filme je priam otrašujúca. Mega unavené oči, spuchnutá, hysterická a strih alá francúzsky princ z 14. storočia. Dokonca aj Jana z Arcu by si ju určite zmýlila s dauphinom. Inak ako thriller film vôbec nefunguje. Ejiofor pracuje v protiteroristickom, čo je dobré na oklamanie skutočných teroristov. Ale antichémia s Kidmankou bola hmatateľná. Dobrý námet je obalený v nudnom spracovaní, ktoré nedramatizuje ani hudba. Žiadna totiž vlastne neexistuje. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Film, který vás v začátku slušně rozseká, v jeho průběhu dokonce řádně pobaví, abyste na jeho konci dostali palicí rovnou mezi oči, a pak měli o čem přemýšlet ještě následující den. Docela mě pobavil komentář mého velmi oblíbeného uživatele, Vančury, který psal o tom, že Julia Roberts by měla jít už do hereckého důchodu, neboť vypadá příšerně. Tomu jsem se musela jen smát, protože aby vypadala příšerně, byl přece záměr, a po tom, co její postava musela prožívat, se ani není čemu divit. Dost by mě zajímalo, jak by ten zástup mladých a talentovaných hereček ztvárňoval role ztrápených matek, tetiček a babiček. Dobře zvoleným protikladem jí byla Nicole Kidman, kterou tady upravili tak perfektně, že vedle ní jinak půvabná Julia ještě tím spíš vypadala jako nějaká bezdomovkyně. Naproti tomu i sama Nicole v některých rolích vypadá tak, že by to podle výše zmíněného uživatele asi také měla rovnou zabalit. Nesmíme však zapomínat, že to je přece pro roli. Stejně, jako by někdo řekl o Charlize Theron, když hrála ve Zrůdě, že by měla zhubnout, a opatřit si obočí, protože jí to už vůbec nesluší. Slušný počin, který rozhodně stojí za zhlédnutí, hlavně pro ty, kteří jsou až příliš humánní. Budou mít rozhodně o čem přemýšlet. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Aj po repríze si stojím za svojím hodnotením. Počas druhého sledovania som chcela pochopiť výčitky ostatných užívateľov, no nepodarilo sa. Nemyslím, že "príliš dlhá stopaz" je problémom. Naopak, dlhšie scény vnímam ako príležitost precitit pohnútky jednej z hlavných postáv. Jej emócie a konanie. Skvelý výkon hercov a vnímanie problému z hľadiska jednej postavy posúva tento film ďalej. Výborný film, pri ktorom zimomriavky dostávali priestor na viackrát. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)

Reklama

Reklama