Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 5

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 5

Recenze (201)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vážně nepovedený thriller, odehrávající se ve dvou časových rovinách, což většině filmů pomáhá, zde se to nicméně nepotvrdilo, s podivně kostrbatou zápletkou, kdy se divák velmi brzy dozví o pachateli, což také nepřineslo nic dobrého, neboť se tím jednak okamžitě vytratilo napětí a jednak to následné vyšetřování zcela ztratilo jiskru, intenzitu, a vlastně se tam toho po celou dobu pak už ani moc neudálo, no a samotná pointa pak sice v jistém smyslu přinesla jedno nečekané odhalení, ale ve výsledku jako celek působí vážně slabounce. Zásadní výtka jinak musí směřovat ale i k naprosto nulové atmosféře, kdy u podobně žánrových filmů s podobným tématem hraje právě atmosféra jednu z nejvýraznějších a nejdůležitějších rolí, zde ale není vůbec cítit, a filmu to hodně ubližuje, respektive ještě jen přidává na prázdnotě. Celá ta podívaná pak navíc postrádá i tempo, nevyskytuje se zde žádná výraznější, či zajímavější scéna a bohužel i poměrně hvězdný casting nemá prakticky žádný přínos, ba dokonce naopak, a to především kvůli dalšímu zrůdnému výkonu Julie Roberts, která by se minimálně ve filmech, kde musí vystupovat v nějakých dramatických, či emočně vypjatých scénách, neměla raději vůbec objevovat, ta ženská je prostě fakt peklo. Závěrem bych tu chtěl tedy zmínit ale i nějaká ty pozitiva, nicméně žádná mě nenapadají, z čehož vychází jednoduché konstatování, že Tajemství jejích očí rozhodně nestojí za pozornost, neboť se jedná o mdlý, nudný a nezáživný thriller, kde téměř nic nefunguje. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli si režisér uvědomuje, že v jeho přepracované verzi příběhu vůbec nedává smysl nechávat tam románek mezi agentem a státní zástupkyní. V původní verzi je tento nenaplněný vztah dáván jako světlý protiklad temné posedlosti, která se zmocní zbytku příběhu, a který jako jediný nabízí možnost vykoupení. V tomto filmu to nevyřčené neodbytné naléhání Ejiofora na odtažitou a zřetelně nezainteresovanou Kidmanku maximálně zdvojuje chorobnou posedlost hlavního úchyláka a i Robertsky, a nevím, jestli to je zrovna paralela, kterou tam chtěli tvůrci budovat. Nedává to smysl ani proto, že emocionální finále filmu se odehraje právě mezi Ejioforem a Robertskou a to Kidmankovské "co by, kdyby" zůstane úplně nevyužité. Také tam nejspíš zařádil střihový skřítek, protože v jedné scéně se zničehož nic policajt se zástupkyní drží za ruku, aniž by to bylo jakkoliv připraveno ze strany filmu předtím. Film má mnohem víc problémů a smysl tam nedává i další spousta věcí, ale tohle mě štve nejvíc. Ale musím uznat, že atmosférou a zledovatěním tónu se mi Amíci zalíbili víc než Argentinci v původním filmu. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Reklamná kampaň pri Secret In Their Eyes láka na to, že sa v ňom po prvý krát zišli pred kamerami Julia Roberts a Nicole Kidman. A ja pýtam, a čo ako?! Po pozretí filmu je však jasné, že na nič iné sa tu lákať ani nedalo. Je totiž škoda, že sa takéto herecké mená museli zísť práve v takejto až televízne pôsobiacej kriminálke/dráme, v ktorej ani jedna nedostala možnosť nič predviesť. Kidman hrá vyslovene mdlú a zbytočnú postavu bez jedinej zaujímavej scény a Roberts má za celý film jednu silnú scénu (s nájdením dcéry). Inak je Secret In Their Eyes nevýrazný film s nevzrušivou kriminálnou líniou a nefunkčnou drámou, kde aj napriek slušnému námetu vám nie je ľúto ani jednej postavy, respektíve sa o ňu nie je možné výraznejšie zaujímať. Samotný príbeh, ani jeho rozuzlenie by nemuselo byť v rukách lepšieho režiséra (viem si predstaviť napríklad Finchera, ktorý by z toho dokázal urobiť majsterštyk) zlé, ale v tomto podaní to nedokáže ani raz strnúť. Nakoľko ani pôvodný argentínsky film El Secreto De Sus Ojos nepovažujem, aj napriek získanému Oscaru, za žiadne veľdielo, na americký remake som sa celkom tešil. Ten však nakoniec neponúkol nič, akurát teroristickú líniu zbytočne a prvoplánovo napasoval na udalosti z 11. septembra, pretože nič originálnejšie tu nikoho evidentne nenapadlo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda. Bohužel to teď není chyba příběhu, ale samotného štábu. Takhle zprasený scénář jsem už dlouho neviděla. Člověk chvílemi vůbec netuší, která bije, jestli se nachází v minulosti, v přítomnosti, v nějaké bláznivé vizi... Moc se nepředvedli ani maskéři, uběhlo 13 let a jediný rozdíl mezi Jess za mlada a Jess v přítomnosti se dá vysledovat v prvním záběru na aktuální Jess, zbytek záběrů divák může maximálně tak odhadnout. Byla jsem ztracená, rozzlobená a otrávená, od přímého pádu do hnoje však film tak nějak zachránila pointa. 47% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem nebyl schopen dokoukat a i když tohle bylo o dost lepší, o žádný zazrak se nejedná. Zápletka zasazená do stínu 9/11 mi docela seděla a bavil mě i casting, ačkoliv Ejiofor svými plačtivými pohledy pomalu datahuje Smithe. Ale nebylo to tak zlé. První zádrhel přišel se stylem vyprávění. Z počátku přebíhání z jedné časové roviny do druhé docela fungovalo, ale postupem času bylo čím dál tím protivnější a hlavně zmatenější. To se odrazilo i na podání samotného děje. Zatímco v první polovině příběh celkem šlape a je zajímavý, tak v té druhé, kdy by mělo všechno postupně gradovat, se z něho stává zbytečně natahovaná užvaněnost, která trpí nedostatkem jakéhokoliv napětí. Samotné rozuzlení, byť by mohlo být překvapivé, pak ztrácí na dojmu. Jednou se na to podívat dá, ale i tak to zůstane obyčejným průměrem. 50% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)
  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama