Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

uiu 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem filmu dala jednu hvězdu, ale jak jsem nad ním přemýšlela - a sakra, že to je jeden z těch filmů, nad kterými po shlédnutí musíte dumat, co jste to zas viděli za volovinu - a na základě toho, že Neon Demon jsem taky dala 4 hvězdy (podobná atmosféra a WTF efekt), tak musím i zde jít na vyšší příčky. SPOILER: Příběh je vyprávěn šíleně zamotaným způsobem, ale v jednoduchosti jde o to, že na jedné dívčí škole posedl ďábel jednu holku, která tam všechny vyvraždila spolu s holkou, která tam na ni měla dávat pozor (a místo toho šla na rande). Posléze z dívky ďábla vyženou (asi nejsilnější scéna, kdy tmavé postavě - ďáblovi - říká, aby neodcházel) a o několik let později se ďábel vrací z těle Emmy Roberts a chce se vrátit zpátky do té dívčí školy, protože tam má nějakou svou základnu, kde se modlí ke kamnům - bez prdele. Na své cestě potká shodou okolností rodiče té dívky, kterou tenkrát na tom internátě zabil, což jej velmi pobaví, když mu ukážou fotku své dcery, která za záhadných okolností zemřela (když je řečeno, že hlava nepasovala k tělu, je to fakt cool). ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Horor to vskutku je, ale trochu jinak, než asi tvůrci chtěli. Je to především neskutečná nuda, která sice trvá hodinu a půl, ale měl jsem pocit, že to sleduju jednou tak dlouho. Už dlouho se mi nestalo, že bych na film koukal po částech 3 dny. Film je to možná chytrý nebo minimálně promyšlený, ale je tak chaoticky a nepříjemně vyprávěný, že shazoval jakoukoli snahu mu porozumět. Až na posledních několik minut naprosto bez atmosféry, plný divných střihů a nevím, zda to bylo kopií nebo kamerou, je to celé příšerně tmavé a nepřehledné. Wannabe art. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupca súčasného trendu art-house hororov s dôrazom na pomalú "slow-burn" atmosféru, ambientnú hudbu a dlhé statické scény. K tomu snežná výprava a fajn casting na čele s ako vždy rozkošnou Emmou Roberts a hororová istota je zaručená. Nie tak rýchlo. Na rozdiel od It Follows či The Witch je February totižto iba generická kópia skutočne prelomových filmov. Oz Perkins iba skladá film z kúskov iných filmov a absenciu originality sa snaží zakryť nechronologickým vyrozprávaním príbehu a riadnou dávkou nezodpovedaných otázok, čo je klasický trik tvorcov bez talentu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred plánovaným pozretím Gretel a Hansel som sa chcel bližšie oboznámiť s režijnou kariérou Oza Perkinsa a začínam tak s February. Ide o veľmi pomalý psychologický horor, ktorý sa snaží byť autorský, čo berte tak, že nebude na vás pôsobiť ani klasicky artovo, ani klasicky mainstreamovo, alebo ako niečo od Blumhouse. February je skrátka svojská záležitosť a od potencionálnych fanúšikov Perkins vyžaduje, že ide o priaznivcov pomalého spôsobu rozprávania. Hodnotenie je zatiaľ predbežné, okamžite po skončení filmu som mal chuť si ho pozrieť znova a v najbližšej dobe, možno až po očakávanej novinke, tak aj zrejme učiním. Samozrejme ide o nejaké tie metafory a zrkadlá vzťahov v modernej spoločnosti zabalené v hororovom háve, to ale snáď ani netreba dodávať. Zatiaľ 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

February vyžaduje tak trochu svatou trpělivost, ještě zhruba ve dvou třetinách stopáže jsem byl přesvědčen o spíše průměrném hodnocení. Pak ale postupně začne skládačka zapadat do sebe a v posledních pár minutách se Perkins vytasí s velmi zajímavou a ne zcela jednoznačnou pointou, která otevírá dveře k poprojekčním debatám. Očekávám tu komentářový shitstorm, protože značná část publika to možná nepochopí už na elementární úrovni, a část těch, kteří pochopí, bude mít výtky k některým tvůrčím rozhodnutím, díky nimž film může fungovat tak, jak fungovat chce. Ono to vážně je lehce vychtěné, ale já s tím nemám problém, protože výsledkem je netradiční pojetí profláklého posedlostního hororu. Kéž by takových bylo víc. Nadto i debutující režisér předvádí až překvapivě silný výkon, dává snímku zajímavě nervní a temnou atmosféru. Je z toho cítit taková znepokojivá prodchnutost zlem, i když se třeba zrovna nic moc neděje. Nemůžu se dočkat, co přijde dál. Jo a bacha na jeden ze zdejších dosavadních grafomanských blábolů, jehož autor film, obávám se, nepochopil, ale bystřejší čtenáři by mohli kvůli části jeho blábolu přijít na určité věci dřív, než je pro plnohodnotný zážitek vhodné (a pokud mu křivdím a pochopil, pak je debil, že do komentu něco takového napíše a potenciálně kazí ostatním překvapení... takže si nevybereš). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama