Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepovedeně zamotané a spíš zmotané. Konec se dá odhadnout dlouho předem. I když námět nabízel zajímavé možnosti (postupné zjišťování po ztrátě paměti, že nejsem tak dobrý člověk, jakým bych chtěl být), nijak je nevyužil a splácal přes sebe páté přes deváté, aniž by to dávalo smysl. Začátek je ještě snesitelný, ale děj se rychle dostává do stále násilnější vývrtek, které z toho dělají šílený paskvil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrdina se probouzí v nemocnici, nechápe proč má maželku, která ho nesnáší, neví co se stalo s jeho bratrem, proč se objevuje další žena, která ho miluje. Ztratily se mu dva roky života a navíc se dokáže vracet o ty dva roky zpět a ovlivňovat události které se staly. Zajímavý námět se bohužel rozpadne, když odpovědi a celý příběh začínají připomínat nejpitomější telenovelu. Navíc v cestování časem jsou obrovské nesmysly (SPOILER - hrdina někoho zabije a on začne z ničeho nic na poranění umírat, ale až o dva roky později.) Nemluvím už ani o pointě, která definitivně pohřbí jakýkoliv náznak sci-fi a která byla originální možná v roce 1990 (konktérně něco podobnýho bylo v Jacob´s Ladder). Obrovská nuda a hlavně ztráta času. ()

Reklama

kohut 

všechny recenze uživatele

Thriller taziaci s lakavej temy straty pamate. zaujimavo zamotany dej, kedy nevedno co je skutocnost a co vyplod fantazie. Film sa cely odohrava v sanatoriu, kde sa Ryan Phillippe lieci zo svojej amnezie. Zacne sa mu zdat, ze niekto usiluje o jeho zivot a navyse zena, ktoru mu predstavili ako jeho manzelku, sa k nemu zrazu nehlasi. Za pozretie to stoji, ale nie je to ani Memento ani Identita ()

AbelXavier 

všechny recenze uživatele

Srovnani s Butterfly efektem je nesmyslne, I Inside je vice temny v porovnani s onim az teen thrillerem. Skoda ze nebylo lepe vysvetleno ono cestovani v prostoru, kdyz se nahle zjevoval ve svem dome a pak zase zpatky v nemocnici. Prvni pulka vyborna stred vychladnul, ale zaver se nepokusil o americke klise a tim si ziskal mou prizen. Fajn prekvapko. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ano, je to opravdu takový lehce amatérský pokus o natočení něčeho vzdáleně podobného filmu Butterfly Effect. Tenhle film místy překvapuje svojí rafinovanou propracovaností, aby pak ihned plynule sklouznul do totálního béčka, neřku-li céčka. Hodně zvláštní film..je evidentní ta režisérova snaha nasrat co nejvíc věcí do ultrakrátké stopáže (rozpočet?), což bohužel mnohdy filmu dost ubližuje a spíše než "rozuzlení", budeme li tomu tak říkat, mě bavilo to počáteční pátraní ústředního herce v sobě sama..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama