Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (780)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ou-em-dží, tolik jmen v jedný větě nepadlo snad ani ve druhý řadě True Detective, ty bláho. Nebudu lhát, že jsem se občas pekelně neztrácel, nakonec to ale všecko stejně bylo sympaticky srozumitelný. Film roku za mě nicméně rozhodně ne, a to z jednoho zásadního důvodu: vůbec to totiž netoužím vidět podruhý. Generický drama odvyprávěný s jistotou zkušenýho profesionála až na herecký výkony (Ruffalo!) kupodivu skoro ničím nepřekvapilo. A jak ve filmu není překvápko, nadšením do stropu neskáču. Já vim, po těch letech už to nejni tak snadný, že jo, ale stejně... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako zas nemám potřebu hejtovat a tvrdit, jak mě to nebavilo jen kvůli tomu, že Akademie je banda idiotů. Téma je poutavé hodně, bohužel už sama míra kontroverze musí být pro řadovýho bezvěrcovskýho českýho psa trochu uměle vyšponována ve stylu "udělej si sám" (což nedoporučuje 1,5 z 10 černoprdelníků). To ale ještě není tím největším kamenem úrazu, protože ona ta cesta party z Boston Globe za poznáním nebyla nijak dramatická, no už vůbec ne strastiplná. A tak vypadá i ten film. Popravdě....já bych si mnohem radši přečetl ten článek, než znova trávil dvě hodiny sledováním, jak vznikal. Oscarové nominace jsou mimo jak pro herce (OK, Ruffala jsem schopný jako nouzovku připustit), tak pro film a režii, které jsou uměle vyhnané kontroverzí, která dávno pominula a byla dostatečně ohodnocena Pulitzerem. Jestli tohle vyhraje nejlepší film, tak ty ceny mají váhu asi jako výsledky fotbalu. Jinak něco podobného mnohem úderněji tady. 75% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“PODLE MĚ JSOU TAKOVÉ PŘÍBĚHY DŮVODEM, PROČ TO DĚLÁME“... /// Pomalej sběr dat a informací, náročná, několikaměsíční práce, která předchází zveřejnění dlouhotrvajícího skandálu a to pěkně na vlastní bulvy. Dejcháte atmosféru novinařiny bez vizuálních pozlátek, bulvární atraktivity (církevních výhružek, výpovědí dětí), ale i bez osobních problémů. Je to vo lidech, kteří stáli za šokujícím odhalením a (bohužel) bez emocí ukazuje, jak to tenkrát bylo. Myšlenky a názory si prej utřiďte pozdějc sami. Je to film, kterej řeší závažný téma a tomu je podřízený všechno. Díky jednoduchýmu stylu vyprávění poberete všechno hned na poprvý a nakonec vás zaplaví onen pocitem štěstí, že se dílo podařilo. Fajnová exkurze do továrny jménem žurnalistika. Ale je opravdu pro všechny? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Do trenek mi (často) leze Bůh. 3.) Jmenuju se Radek John. (Klíma? No když jinak nedáš…) 4.) Thx za titule „cricket277“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Spotlight je zajímavé, že čistě snímáním a osvětlením ho lidé zaplňují tak komplexně, že se do tohohle filmového světa prostě fyzicky nevejde bůh - aniž by to bylo řečeno, je absolutně nemožné, aby v tom světě existoval, není, kde by se schovával. Jinak mě mrzí, že McCarthy nebyl důslednější - například vždycky, když v tom filmu začne hrát hudba, jsem měl pocit výrazného vytržení z jinak minimalistického stylu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tohle je ošemetný film. Není to žádný výjimečný kus filmařiny. Přesní herci, jeden dobrý hudební motiv a lehce nadprůměrná režie ještě neznamená, že jde o nějaké zásadní dílo. To ze Spotlightu dělá až příběh. Příběh, který bych si popravdě mnohem raději přečetl ve formě novinových článků. Jak jsem ale řekl, je to ošemetný film a i když vím, že bych ho měl okamžitě sejmout, nemůžu. Nedokážu tvrdit, že mě nezaujal, že mě nechytil, že to pro mě nebyl filmový zážitek. Ne, těch pět hvězd, nebo 9/10 chcete-li, rozhodně není zasloužených. A přesto mám pocit, že odrazují mě pocity zcela přesně. Není to fér. A přitom je to správně. Vemte si z toho co chcete, jen se o tom nezmiňujte u vaší příští zpovědi. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Na benátském filmovém festivalu si snímek po promítání vysloužil aplaus ve stoje a také salvy smíchu, když bylo v titulcích uvedeno, že kardinál, který kryl perverzní chování kněží, byl odstraněn na vyšší post do Říma. (ČSFD)
  • Matt Caroll (Brian d'Arcy James) má v mnoha scénách na stole položený kelímek od Dunkin' Donuts s ikonkou programu odměn "DD Perks", který začal fungovat až v roce 2014, tedy třináct let po době, kdy se film odehrává. Na chipsech Doritos v kanceláři je zase logo, které se začalo používat až v roce 2013. (hansel97)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama