Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (235)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl :(, ale budu se snažit to co nejdříve napravit. Narozdíl, jak tak koukám od většiny, mě film poměrně dosti zajímal. Tyhle historické příběhy jsem vždy miloval a když se tedy dostáváme do roku 33 po Kristu a navíc ještě do samotného Jeruzaléma. Není vůbec nad čím uvažovat. Galeje a později strhující závod v koloseu jsou už vlastně jen další třešničkou na dortu. Rozhodně bych měl co tomuto Ben Hurovi 2016 vytýkat. Slabší herecké výkony a často ne zrovna nejpřesvědčivější motivace postav nelze přehlédnout, ale určitě jsem viděl velké množství podstatně horších příběhů. 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Recyklace je boží, řekl si Timur, a protože mu doma došly plasty, natočil film. Tolik bijáků o sobě nemají ani Ježíš s McClanem dohromady, přitom příběh Bena Hura je jen mytologický předvoj telenovely, alespoň tedy v podání soudruha ekologa. Co se historického záběru týče, určitě by příště šlo přidat ještě Kolumbovo objevení Ameriky nebo Husitské války, to aby v tom popová Adele na konci nebyla tak sama. Filmové lečo týdne. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nový Ben Hur je přesně tím, co se od něj čekalo. Přímočará blockbusterová rutina, kterou ozvláštňuje jen vcelku slušný Jack Huston a pár slušných momentů s ním spojených. Nad rámec toho je to jen další v rámci možností stravitelný blockbuster, který vás nijak nenadchne ale ani vyloženě neurazí, prostě nudná výplňovka u které mohou davy chroupat popcorn do zbláznění, což je výsledek, který by jiné předělávky kultovních filmů braly všemi deseti. [50%] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že nejlepší verze je ta z roku 1925, ale pokud je potřeba příběh Ben-Hura připomenout i mladší generaci, tak není vůbec na škodu začít právě tímhle filmem. Všechno dává smysl, mezinárodní štáb se stejně pestrým výběrem herců společně vytvořil skvělou podívanou s logicky motivovaným příběhem v pozadí. Základní emoce jsou na svém místě, příběh bratra proti bratru funguje, stejně tak primární příběh z doby Ježíše. Příjemně překvapila Roma Downey jako executive producer a Morgan Freeman v roli, která potřebovala napravit po tom debaklu z 50. let. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama