Reklama

Reklama

Jeffrey Dean Morgan hraje hlavní roli Vaughna - krupiéra v kasinu, kterému štěstí zrovna nepřeje. V zoufalé snaze sehnat peníze na operaci své nemocné dcery se Vaughn spolčí s kolegou z práce, aby kasino vykradli. Loupež se ale zvrtne a Vaughn i jeho parťák jsou nuceni unést městský autobus a pokusit se o téměř nemožný útěk. Robert De Niro ztvárňuje Papeže, nelítostného a zvráceného majitele kasina, který se nezastaví před ničím, jen aby získal své peníze zpět. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (137)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dramatický thriller natočený ve stylu 90. let, ze kterých námětově i čerpal. Vlastně je to taková filmová vzpomínka a pocta k různým snímkům. Máme tu otce majícího malou dcerku s vážnou nemocí, které tradičně pojistka nepokryje léčení. Námět první. Zoufalý otec se po neúspěšné snaze si peníze půjčit nechá přemluvit k přepadení kasina. Motiv druhý. Útěk však neprobíhá hladce a tak se dostanou do linkové autobusu, ve kterém ujíždějí. Motiv třetí. A tak dál, a tak dál. Je toho tady více než dost a jen znalec filmových devadesátek všechny rozpozná. Na konci asi překvapí motiv alá bezva finta. Ne, klaun to skutečně není. Zpočátku snímek moc neosloví a zdánlivě vypadá, že se poveze na nudě z nouzí, ale asi po čtvrt hodině děje se to pomaloučku začne rozjíždět. Intenzita akce předkládá lehce napínavé  vzrušující dobrodružství. Dialogy jsou pevné a zábavné zároveň. Příběh jako celek si na nic nehraje a jen předkládá dějství v nadsázce a naději. Dojemný a v jistém hledisku nečekaný konec samozřejmě nesmí chybět a jen skutečný rodič pochopí. Snímek tedy nijak nesrší originalitou, ale když se tu předkládá stará dobrá akční práce bez přemrštěných současných vizuálních CGI efektů, proč si ty devadesátky alespoň tímto způsobem prostě nepřipomenout a v jistém smyslu zrekapitulovat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na akčný thriller málo akčné a málo napínavé. Na druhú stranu ale snímok stojí na výbornom hereckom obsadení a solídnom tempe, nie je tu priestor na nudu. Aj keď samozrejme ani obsah nie je bohviečo. Ale potešilo tých pár hlášok od niektorých postáv, len škoda, že to bolo ku koncu tak presladené. Ani ten akože kúzelnícky fígeľ a záverečné rozuzlenie ma moc nenadchli. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

darkreider 

všechny recenze uživatele

Udivujem sám seba, že ma stále baví tisíc krát videné. Nuž, mám rád heist movies, už som to tu písal veľa krát a nič sa nezmenilo. A tento je teda prevarený ako máloktorý. Tu sa išlo podľa šablóny od prvej sekundy až po titulky, ALE niekto sa vyhral s castingom a tak tu máme veľmi sympatické tváre. Každý herec dostal svoju rolu na telo a je to poznať. Výborne sa na to pozerá a na akčných sekvenciách sa nešetrilo a tie tešia tiež. Som tak spokojný, že od 4tej hviezdy film delí len málo. Napríklad Gina a poriadny fajt s Daveom? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekal, že to bude hodně blbé, ale ono to vůbec tak blbé není. Tohle je docela fungující film, který dovede i v některých chvílích překvapit. Gina Carano je trestuhodně nevyužita, protože ta by měla rozkopávat prdele, ale jinak všichni hlavní herci odvedli svoje party a líbí se mi, že se De Niro nebojí těch levnějších věcí, které prostě nedopadnou jinak než jako béčko. Ale dobré béčko. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Heist je presne ten typ filmu, aký budete očakávať už pri pohľade na filmový plagát a prečítaní krátkeho popisu od ywa666. A je jedno, že ako prvá z plagátu na vás čumí tvár Roberta De Nira, nie je to prvý krát (ani zďaleka) kedy sa Bob účastní na jednoduchšej, béčkovej zábave a že sa jej zúčastnil proste svedčí o tom, že sa nudí. Je herec, a čo vo svojom veku robiť (okrem hrania), čo mu ešte môže dať pocit, že žije, že má čo ponúknuť? Chybičkou krásy tohto fliku nie je čo ale skôr ako. Celý "twist" je samozrejme úplná hovadina a scénarista so strihačom sa asi stavili kto z nich je väčší kúzelník, pretože si treba položiť otázku ako by to s tou tehotnou babenkou v autobuse prebehlo tak, aby to nikto nevidel. A nehovoriac o vodičovi auta ktorý zdrhol hneď na začiatku (čo nikto nemohol predpokladať) a umožnil tak otočiť dej smerom k autobusu. Takže, chybičky sa vloudili a poriadne, ale na druhej strane, vydržal som pri tom do konca bez vyrážky a po dlhšej dobe ma potešila Gina Carano. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo autobusu na jeho střeše stále cestuje. Jednou je vpředu, pak je vpředu a zároveň uprostřed atd. Navíc se mění i typ autobusu, což se dá poznat podle vzduchotechniky na střeše (hrb ve středové části střechy). (Endrju)

Reklama

Reklama