Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto sme si s manželkou pozreli necelý deň po 7. sestrách, v ktorých Noomi Rapace nahodila ostrú fyzičku, a tak sme boli zvedaví, čo predvedie v ďalšom akčniaku. Dostavilo sa bohužiaľ radikálne sklamanie. V utajení je ťažké béčko. Je v ňom plno slávnych hercov, ale majú miniatúrny priestor. Najviac sa mi páčil hulvátsky John Malkovich a bombová scéna, v ktorej brutálnym účesom obdarovaná Toni Collette strieľa z gigantického samopalu. Samotná Noomi bola fajn, ale žiadny zázrak. Akčných scén je dosť, ale sú rutinne nakrútené a plné predvídateľností. Scenár ani nestojí za zmienku, to je ozaj na úrovni rakúsko-nemeckej kriminálky. Za (negatívnu?) zmienku stojí absurdné „dodatočné“ finále v Prahe, kde padajú české hlášky typu „Hele, zavolejte doktora“ (sorry, musel som). Našťastie to trvá iba hodinu a pol, tak to aspoň budete  mať rýchlo za sebou (ďakeujm pekne za takéto utešenia). Orlanda Blooma mám rád a v minulosti už bol perfektný (napr. po boku Foresta Whitakera v Zulu), ale tu bol hrozný, príšerne vyzeral a otrasne hral. Povedal by som, že by mal pomaly ale isto začať prehodnocovať typ rolí, aké bude prijímať; predsa len roky pribúdajú a už nemá vek na cool šviháckych týpkov, čiže ak sa v takej úlohe objaví, pôsobí ako oneskorený päťdesiatnik s chlipným úškrnom na bacuľatej tvári snažiaci sa zapôsobiť na dve pripité sedemnástky na diskotéke v piatok v noci. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Taková klasická vojebávaná každýho s každym. Tentokrát je v hlavní roli celkem fajnová Noomi Rapace, která si to tam neskutečně dává. Orlando překvapivě hraje záporáka, a překvapivě skadí docela brzo. Praha si v interiérech zase jednou hraje na jiné město, potěší ten závěr, kdy se tu Praha objeví v plné kráse. Jinak nečekejte nic světoborného, existují vychytralejší akčňárny, ale v rámci žánru je tohle solidní zábava, která má naštěstí střídmou stopáž, takže ani nestačí nudit. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Finále s výtahy/vysvětlováním/připitomělým jednáním padoucha je z řady neuvěřitelných. Když někdo něco tak důkladně naplánuje, aby to pak tak lajdácky odpískal, tak musí být divákovi smutno. Přitom to celé začíná velmi slibně. Boj s muslimy na evropské půdě je žhavé filmové téma, kdy další filmová zastavení nás v dohledné době ještě čekají. Tentokrát je agentka (nijak zvlášť zajímavá postava) Noomi Rapace zapletená do špinavé hry, ve které neví, komu věřit a divák je z množství postav a zbytečné překombinovanosti smutný podruhé. Potřetí pak z toho, kolik se na plátně objeví hereckých es: potěší ovšem snad jen šarmantní Orlando Bloom a sympaticky hláškující John Malkovich. Akce není zdaleka tak kontaktní, jak bych si přál, vyjma řežby v hotelovém pokoji se jí příliš nedočkáme, napětí s ohledem na přibývající scény a situace bez smyslu slábne. Navrch nemám rád divné náhody. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Široký hvězdný casting potěší každého a postavy patří mezi nejsilnější stránkou filmu, především Naomi by měla hrát drsňačky častěji. Zápletku lze přečíst po první půl hodině a zkušený divák vytuší, jak vše dopadne. Nicméně toto špionážní bečko utíká svižným tempem, pořád se něco děje a nikdy se nepřenese na vlnu naprostého nesmyslu. Především akční scény jsou naprosto realistické, bez přehnaných nesmyslů a to více si toho cením, že se snažili tvůrci o co největší věrohodnost. Nakonec si na závěr užijete i panoramata Prahy......7/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Angličtí producenti si odškrtli jednu čárku za genderově vyváženou roli aktivně jednající silné ženské hrdinky, scénárista Peter O'Brien do sebe zamotal trocha konspiračních teorií, trocha trendy námětu současné vlny teroristických útoků a bohužel tam napasoval i Prahu (máme fakt na Západě skvělou pověst)...herci ucházející a obsazení v podstatě hvězdné...co je to ovšem platné, když Unlocked je akční thriller, kde většina věcí i akcí je jednak klasicky neuvěřitelných, ale druhak i k smíchu...finále na schodišti included... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve chvíli, kdy je Alice (Noomi Rapace) a Eric (Michael Douglas) na restaurační lodi, Alice vytáhne zásobník ze zbraně a poté naslepo vystřelí na Erica. To by nebylo možné, protože chvíli předtim vystřelila do stolu a po výstřelu vždy zůstane další náboj v komoře. (Palkaa)
  • David Mercer (Michael Epp) jezdí po Praze tramvají číslo 22. Nehledě k tomu, že v ní nesmyslně přejíždí sem a tam Mánesův most (v navazujících záběrech), základní nedostatek tkví ve faktu, že v době natáčení linka 22 touto trasou vůbec nejezdila. (Robbi)
  • Při vjezdu Lateefa el hajjama (Aymen Hamdouchi) do tunelu na skůtru je na začátku vidět dopravní značka omezující maximální výšku vozidla na 3,4m. Tato část filmu se odehrává v Londýně, ale ve Velké Británii se používá imperiální systém (oproti metrickému, který se používá ve zbytku Evropy), na značce by tedy správně měla být i míra ve stopách, konkrétně 11' - 1 9/10" (od roku 2015 se pro tyto značky používá duální značení, tj. rozměr jak v metrech, tak ve stopách). Tato scéna i následné zadržení Lateefa byla natáčena v pražském Letenském tunelu. (Chevees)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama