Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film s elitní hereckých obsazením. Agentka v podání Noomi Rapace cestuje celou Evropou vyhledávajíc teroristické buňky a ukazující bojové dovednosti. Akce jsou natočeny skvěle. Muži hrají druhé housle. Lze vyčíst stereotypní charaktery a divoké konspirace v zápletce. Hvězdička navíc za pražské krásné scenérie v závěru filmu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Staromódní špionážní thriller s poctivou dávkou napětí který jako by ani už nepatřil do dnešní doby, ale mě se velice pozdával a vidím, že tu nejsem sám, nicméně se bojím, že až se k němu dostane široké publikum pád do modré ho nemine je to totiž dobrá stará škola a já už si tu v duchu představuju ty komenty náctiletých jak brečí, že na začátku teroristi nezmasakrovali aspoň milión lidí a neobjevil se vzápětí nějakej kůl vůl dýdpůl a všechny je nepřeříz vejpůl. Takže děcka tomuhle filmu pro dospělý diváky se vyhněte ok? Jinak vzniknout to před 20 lety tak to rychle zapadne prachem, ale dneska se podobnýho oldscholu točí jako šafránu tak i proto dám 4* a 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní akční thriller s Áčkovým hereckým obsazením. Vynikající Noomi Rapace a Orlando Bloom táhnou film k nadprůměru, ale potěší i stárnoucí Douglas a Malkovich. Akce je správně tvrdá a nekompromisní, zvratů je dostatek a pár z nich je hodně nečekaných a v závěru potěší i výhled na Prahu, takže jasná čtverka. Bavil jsem se .75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tahle špionážní záležitost neoslovila. Máme výborné Bourneovky, máme Bondovky, tak k čemu potřebujeme proboha Alice? Kdo ovšem tenhle žánr hltá všema desetima, určitě bude náležitě spokojený. Mě se nejvíce vyšetřovací scéna, která se zvrtla v následný úrpk. John Malkovich je správně nad věcí, Douglas je už poměrně starý a zdaleka ne tak zajímavý jako v Ant-Manovi, Orlandovi jsem zase jeho roli vůbec nevěřil a Noomi mě do podobné role vůbec neštimuje. 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Viděno v kině. Jak to shrnout ? Prostě mě to moc nebavilo, v tom to je. Váhal jsem zda-li na to jít, nakonec jsem do kina vyrazil, ale bylo to celkem zbytečné. Úplný brak to není, ale navíc jak na čistý průměr to fakt nemá. Největším kladem filmu je Noomi Rapace, která svou roli zvládla na výbornou. Za zmínku ještě stojí pár zručně natočených přestřelek. To je asi tak všechno. Další známí herci se tu jen tak mihnou a ani nás moc nezabaví. Orlando Bloom tu až tak velkou roli nemá, moc mě nebavil, i když v akci byl docela dobrý. John Malkovich tu má zbytečnou roli, hraje velkého šéfa v jedné místnosti a to po celý čas filmu. Michael Douglas na tom není o moc líp. Objeví se na začátku a pak na konci v „šokující pointě“, která ale mě nijak extra nešokovala, divné. No, vypadá to, že film kritizuji a posílám do pekel. Tak to není, jen se divím tak promrhaného potenciálu. Mimo slušné akční přestřelky a pár vydařených bitek a Noomi je to absolutní zbytečnost. I ten scénář je strašně divný, hudba nevýrazná. Všichni tu jásají jak je to super oldschoolový thriller. Na mě to ale tak bohužel nepůsobilo. Ale musím uznat skvělý a komický závěr, resp.poslední scénu filmu točenou v Praze. Tramvaj č.22 (ještě s hlášením stanice) opravdu neměla chybu. A ještě Malkovichova hláška: „Znám tu poblíž dobrý podnik v Praze, kde dělají skvělý štrúdl.“ xDDD Tímto vtipným závěrem jsem nakonec ty nejslabší 3* udělil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Střet Alice Racine (Noomi Rapace) a Davida Mercera (Michael Epp) byl natočen na tramvajové smyčce pod Strahovem nedaleko Malovanky (Praha 6). (Robbi)
  • Jednou z natáčecích lokací byla rozestavěná budova v Lomnického ulici nedaleko zastávky metra C Pražského povstání v Praze. Scény s Michaelem Douglasem se natáčely také na restaurační lodi Port 62 v pražských Modřanech. (mizziDOC)
  • Štadión v londýnskom Wembley, kde sa tiež natáčalo, má celkovo 6 podlaží a výťahy na jeho vonkajšej strane ako boli zobrazené vo filme, sa tak v skutočnosti nenachádzajú. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama