Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Postoj k tomuto filmu určujú očakávania diváka. Pokiaľ očakáva kvalitný špionážny thriller s precíznym scenárom, realistickými akčnými scénami, zaujímavým hereckým obsadením a gradujúcim napätím, bude asi sklamaný. Ale pokiaľ očakáva iba zábavu, pri ktorej veľkoryso prehliada nedostatky obvykle prítomné v tejto kategórii filmov, potom bude spokojný, i keď jeho spokojnosť bude prchať ako éter a o mesiac už môže mať problémy s odlíšením tohto filmu od iných podobného zamerania. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film s elitní hereckých obsazením. Agentka v podání Noomi Rapace cestuje celou Evropou vyhledávajíc teroristické buňky a ukazující bojové dovednosti. Akce jsou natočeny skvěle. Muži hrají druhé housle. Lze vyčíst stereotypní charaktery a divoké konspirace v zápletce. Hvězdička navíc za pražské krásné scenérie v závěru filmu. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně je potřeba říct, že v utajení měl asi zůstat celej tenhle film, protože naše slavný multipopkornový lunaparky ho nasadily do programu jen aby se nezaprášila promítačka. A přitom je to aspoň podle mě poctivá jízda ze starý školy, ve který nevaděj nedokonalosti, protože baví. No a všichni jak jsme tady víme, že co? Že tohle platí nejen v kině. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Staromódní špionážní thriller s poctivou dávkou napětí který jako by ani už nepatřil do dnešní doby, ale mě se velice pozdával a vidím, že tu nejsem sám, nicméně se bojím, že až se k němu dostane široké publikum pád do modré ho nemine je to totiž dobrá stará škola a já už si tu v duchu představuju ty komenty náctiletých jak brečí, že na začátku teroristi nezmasakrovali aspoň milión lidí a neobjevil se vzápětí nějakej kůl vůl dýdpůl a všechny je nepřeříz vejpůl. Takže děcka tomuhle filmu pro dospělý diváky se vyhněte ok? Jinak vzniknout to před 20 lety tak to rychle zapadne prachem, ale dneska se podobnýho oldscholu točí jako šafránu tak i proto dám 4* a 70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když máte chytře napsaný příběh, k tomu prvotřídní hereckou sestavu a atraktivní kulisy na 90 minut, to se hraje samo, pro diváka to ubíhá ve svižném tempu. Přidáte pořádnou dávku napětí, nějaký zvrat a špetku humoru, tak to nemůže dopadnout fiaskem. Noomi Rapace suverénní, John Malkovich zábavný a Orlando Bloom netypický. Mně se ten film líbil docela dost. Michael Apted se s námi rozloučil více než důstojně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Při vjezdu Lateefa el hajjama (Aymen Hamdouchi) do tunelu na skůtru je na začátku vidět dopravní značka omezující maximální výšku vozidla na 3,4m. Tato část filmu se odehrává v Londýně, ale ve Velké Británii se používá imperiální systém (oproti metrickému, který se používá ve zbytku Evropy), na značce by tedy správně měla být i míra ve stopách, konkrétně 11' - 1 9/10" (od roku 2015 se pro tyto značky používá duální značení, tj. rozměr jak v metrech, tak ve stopách). Tato scéna i následné zadržení Lateefa byla natáčena v pražském Letenském tunelu. (Chevees)
  • Když Alice Racine (Noomi Rapace) a Eric Lasch (Michael Douglas) odchází po svém prvním filmovém setkání z večeře, vidíme za nimi Gröbeho vilu v Havlíčkových sadech (Praha 10), též zvaných Gröbovka. (Robbi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama