Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I přes účast na první pohled elitního hereckého týmu a krátkého štěku matičky Prahy, jakožto východního města ideálního k útěku do Sýrie(skvělá reklama), je Unlocked jen další překombinovaná špionážní nuda. Předvídatelná zápletka je nejspolehlivější zabiják podobných filmů a tady došlo k exitusu vcelku brzy. Ale je mi to jedno stejně tak, jako bylo asi scénáristovi Peter O'Brienovi ukradený, že odpravuje postavy jako figuriny na střelnici. Možná takto výzvědné služby fungují, ale bez emocí je to pro mě jen blbá videohra. Navíc i kdybych se oprostil od faktu, že je v poslední době nějak přeNoomiRapaceováno, tak s výjímkou Toni Collette, mě nikdo z té rádoby herecké smetánky neuchvátil. Nicméně asi jen díky nim, je Unlocked jen lehce podprůměrný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Okamžiky, kdy britská šéfová pokropí bez úspěchu zlosyna z automatu a pak se k němu otočí zády, aby všem ukázala, jak má dobrou neprůstřelnou vestu nebo když agentka Rapace vezme do týmu podezřele vlezlého Legolase bez luku a bezpečnostní prověrky, sráží staromilsky laděné Unlocked o level dolů. Sarkastický Malkovich zábavný, ani překombinovanost toho pokusu o zátěžovou zkoušku nebyla na obtíž, ale Aptedovi bohužel stačí jeden svět, kde vládne klišé.. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Taková klasická vojebávaná každýho s každym. Tentokrát je v hlavní roli celkem fajnová Noomi Rapace, která si to tam neskutečně dává. Orlando překvapivě hraje záporáka, a překvapivě skadí docela brzo. Praha si v interiérech zase jednou hraje na jiné město, potěší ten závěr, kdy se tu Praha objeví v plné kráse. Jinak nečekejte nic světoborného, existují vychytralejší akčňárny, ale v rámci žánru je tohle solidní zábava, která má naštěstí střídmou stopáž, takže ani nestačí nudit. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sověti v osmdesátých letech vytvořili útočný kmen. Variantu K. Každý džihádista ji chce pod stromeček." Aby bylo jasno, tak pro ochranu své země bych udělal cokoli. Třeba se odstěhoval. Nechci přece žít v zemi, kde něco hrozí. Agentka Alice taky ne, ale jde na to trošku od lesa. Nechá se několikrát oblafnout, ale poučená postupuje stále vpřed a já jsem jí fandil. Samozřejmě z bezpečí sedačky, protože na touhu po pravdě se umírá. Ne tolik jako na chřipku, ale umírá. A můj čas ještě nenadešel. Mám v plánu fandit ještě dalším filmovým agentům. Proto jim nepomůžu, ale tohle mě celkem bavilo, i když zdroj úniku informací byl příliš snadno odhadnutelný. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být něco jako Bourne, ale místo toho se podařilo něco mezi Sentinelem a Salt. S dobrými herci ve svých typizovaných rolích (Malkovich, Douglas, Collette), kterými vlastně nejde udělat krok špatným směrem. Bohužel je ale špionská jízda málo akční a dějově příliš překombinovaná (především co se postav týče), i když s motivacemi, které dávají smysl a i s trochu přimhouřeným okem nutí k zamyšlení. Bohužel slibný rozjezd a vynikající scénu v hotelovém pokoji potom k zemi drtí spousta divných náhod a reakcí hrdinů. Tak trochu vážně se beroucí báchorka na sobotní odpoledne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Štadión v londýnskom Wembley, kde sa tiež natáčalo, má celkovo 6 podlaží a výťahy na jeho vonkajšej strane ako boli zobrazené vo filme, sa tak v skutočnosti nenachádzajú. (MikaelSVK)
  • David Mercer (Michael Epp) jezdí po Praze tramvají číslo 22. Nehledě k tomu, že v ní nesmyslně přejíždí sem a tam Mánesův most (v navazujících záběrech), základní nedostatek tkví ve faktu, že v době natáčení linka 22 touto trasou vůbec nejezdila. (Robbi)
  • Střet Alice Racine (Noomi Rapace) a Davida Mercera (Michael Epp) byl natočen na tramvajové smyčce pod Strahovem nedaleko Malovanky (Praha 6). (Robbi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama