Reklama

Reklama

Špičková agentka americké CIA Alice Racine (Noomi Rapace) je po nevydařené akci přeřazena do londýnské kanceláře. Po dlouhém čase ji kontaktují bývalí nadřízení, protože se dozvěděli o zvýšené aktivitě v prostředí radikálních militantních skupin. Alici se podaří lokalizovat hlavního podezřelého, ale během jeho výslechu přijde na to, že ji někdo podvedl a ven unikly přísně tajné informace. Najednou se ona sama ocitá v ohrožení a musí udělat vše proto, aby zabránila připravovanému útoku na Londýn. Závod s časem začíná... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Solidní popcornová špionážka, ve které skoro všechno dopadne tak, jak čekáte, ale zároveň se něco vyvine úplně jinak, což potěší. Noomi Rapace je výborná a bylo příjemné vidět od Michaela Apteda staromódně podané, nepřepísknuté a v rámci žánru uvěřitelné akční scény. Finále v Praze by mi udělalo větší radost, kdyby se o nás nemluvilo jako o východě. No co. Aspoň že u řeky máme skvělý štrúdl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stačil by lehce sofistikovanější scénář a mohl to být dokonalý ženský ekvivalent Jasona Bournea, ale i přes některé boty v podobě zbytečných twistů a podivných motivací jsem se bavil téměř dokonale. V první řadě je potřeba zmínit obsazení. Jestliže se dneska vedou spory o tom, která z hereček je nejideálnější pro roli akční hrdinky, tak já mám v tomhle případě jasno. Noomi Rapace navíc k tomu všemu ještě umí hrát. A když jí přihrávají taková jména jako Toni Colette, Douglas, jako vždy dokonalý Malkovich a překvapivě zábavný Bloom, tak není co řešit. No a pak je tu akce, která má koule, je přehledná, prostá digitálních nesmyslů a nebojí se nějaké té kapky krve navíc. To mi ke štěstí stačí. Praha v závěru je jen sladkou tečkou. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se agentka Alice Racine dočkala dalších filmů. 85% ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, napínavé, nečekané, akční, teroristické. Po dlouhé době slušný špionážní film. Noomi byla skvělá, John je famózní i když hraje ve třech scénách. Děj byl plynulý, vcelku jednoduchý, pro mě spíš děsivé a strašně reálné. Fajn snímek. Bohužel si ho nebudu brzy pamatovat. ..ty záběry Prahy ke konci filmu, já nevím, tady je tak blbý světlo, že to vypadalo jak obyčejný český kriminální seroš.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malkovich je nesympatický kokot. Toni Collette je nesledovatelná zrůda, ze které se každému divákovi s dobrým vkusem udělá do chvilky nevolno. Orlando Bloom je fajn herec, když ovšem není obsazený do role kokota. Michael Douglas se ukáže asi na 8 minut. Ke všemu muslimové vypadají málo muslimsky, zato hodně americky. Příběh je ušitý hodně horkou jehlou. Divák je od prvních minut vrhnut do víru dění. Pokud člověk očekává cosi extra, tak má bohužel smůlu. Zápletka je absolutně neoriginální záležitostí. Na vrcholku všeho tak zůstává stát Naomi Rapace, na kterou se koukat dá. Dokonce ani s přihlédnutím na závěr filmu, který se odehrává v našem stověžatém městečku, není takřka co ocenit. Obrovské zklamání. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivě neuvěřitelná špionařina s podtitulem Jason Bourne se žení. Agent v sukních, i když označovat takhle drsnou Noomii je docela odvážné, je samozřejmě totálně v prdeli a stojí úplně Proti všem. Důvěra  v jedny se obrací proti ní, stejně jako nedůvěra k těm druhým a když už neví kudy kam, podá jí ruku Legolas. No, neberte to. Jenže když platí to o důvěře.... V devadesátých letech či začátkem druhého milénia by to byla rutinně a dobře odvedená práce, dnes vlastně překvapivě příjemná záležitost, kde člověk až zamáčkne slzu nostalgického dojetí.  Pitomostí sice přibývá, ale pohledná akce vše jakžtakž vyvažuje, jen nad tím závěrem už nelze jen tak mávnout rukou. SPOILER: On/Off jako spouštěč pečlivě utajeného teroristického útoku s globálním přesahem, to opravdu nevymyslíš. Chtělo to přece minimálně tři jištění... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve chvíli, kdy je Alice (Noomi Rapace) a Eric (Michael Douglas) na restaurační lodi, Alice vytáhne zásobník ze zbraně a poté naslepo vystřelí na Erica. To by nebylo možné, protože chvíli předtim vystřelila do stolu a po výstřelu vždy zůstane další náboj v komoře. (Palkaa)
  • David Mercer (Michael Epp) jezdí po Praze tramvají číslo 22. Nehledě k tomu, že v ní nesmyslně přejíždí sem a tam Mánesův most (v navazujících záběrech), základní nedostatek tkví ve faktu, že v době natáčení linka 22 touto trasou vůbec nejezdila. (Robbi)
  • Když Alice Racine (Noomi Rapace) a Eric Lasch (Michael Douglas) odchází po svém prvním filmovém setkání z večeře, vidíme za nimi Gröbeho vilu v Havlíčkových sadech (Praha 10), též zvaných Gröbovka. (Robbi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama