Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 6

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (340)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

By mě zajímalo, jestli to i před těmi pětadvaceti lety bylo tak moc cílený na dětské (mladistvé) publikum nebo to je jen klasická pohnutka doby, zalíbit se určitému typu publika a vytřískat i na merchandisingu. A chápu, že účty se nezaplatí sami, ale jestli to má i taková herečka, jako je Laura Linney, zapotřebí. Protože nad kvalitou většiny replik musí divák starší dvanácti let tázavě pozdvihnout minimálně obočí. Trochu to bolí, když Vám takovým způsobem šáhnou na modlu z dětství. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Želvy jsou pro mne pouze strávitelná jednohubka, ale vadí mi, že je to příliš infantilně provedené, zde bych ocenil tvrdé rko a temnější atmosféru. Megan Fox je stále prvotřídní kočkou, Akce je spíš průměrná, ale alespoň přehledně a zábavně natočená. Film utíká rychle, ale věková hranice je bohužel kolem 13-17 let. Rocksteady a Bepob byli správně ujetí, což je největším plusem filmu. 65% ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vemte všechno, co bylo skvělé na jedničce a hoďte to do hajzlu. Pokud čekáte akční nahláškovaný nářez plný skvělých bitek jako od Jackieho Chana, tak se raději znovu podívejte na jedničku. Tady budete mít hodinu a půl velice trapných, ultra dementních keců (neříkám, že jednička nebyla dementní, ale tam to holt přehlušovala tuna skvělé akce ... tady tu hnusnou akci přehlušuje tuna demence a trapnosti). Ten zbytek tvoří digi bordel ... jo a na jakékoliv ninjutsu taky rovnou zapomeňte, když už se tu někdo má mlátit, tak je to buďto v off screenu, nebo je tu jeden obrovský a skoro nepohyblivý enemák, na kterého želvy prostě jen skáčou ... když tak přemýšlím, tak dvojka by se spíš měla jmenovat Teenage Jumping Turtles, jelikož tu vlastně v těch pár akčních scénách jen skáčou a hází hlášky, kterým se uchichtnou tak maximálně děti do 10 let. Liebesman chybí a Casey Jones přebývá ... ten týpek je tak otravný neherec, že v oné neherecké disciplíně předčí i Megan Fox (ale jsem si jistej, že v reklamě na Calvin Klein strašně válí). Upřímně doufám, že dalšího filmu už se nedočkáme. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stále platí, že CGI verzia je najlepšia možnosť, v akej môžu v dnešnej dobe fungovať, ale česť klasickému animáku. Najlepším prírastkom je duo Beebop-Rocksteady, sú správnym obohatením akcie a predstavujú pár old-school magorov, ktorí navyše dostali trefné mutácie (nosorožec a prasiak). Hocikedy sú na scéne a spustia priblblé hlášky, o zábavu je postarané. Taká dvojica magorov sa hľadá ťažko, no civilná i zmutovaná forma im pristane, správanie je uletené, aj ich nasadenie do akcie. Samotná akcia má v jednotke tri silné scény na prekonanie - ale dvojka sa im nepriblíži. Čo je škoda a dôvod pre výsledné hodnotenie. Akčné sekvencie sú zručne pripravené, ale chýba im dravšia kamera, lepší strih a niečo osobité. Réžia Davea Greena síce drží film pokope, ale nedáva mu šancu hlbšie zaryť sa do pamäte a vyznieť. Tvorcovia sa jej zhostili, nasadili silné devízy, ale vymaniť sa z tieňa jednotky je ťažké. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jestli byly první Bayovy Želvy opravdu něčím zajímavé a působivé, tak to byly akční scény. Odpoutaná kamera snímající souboje v dlouhých, dynamických záběrech byla dostatečným ospravedlněním pro mnohdy kompletně animované scény a vnesla do akce přehlednost a pohybovou eleganci, jaká v současných hollywoodských blockbusterech není úplně obvyklá. Ve dvojce už se bohužel ničeho takového nedočkáme - Dave Green nejenže sáhl po dnes běžném a mnohými proklínaném shake 'n' cut stylu, ale také po výrazně jednoduší choreografii. I scéna s pádem letadla je hlavně triková exhibice a chybí ji důmyslná inscenace "sněžné" honičky z předchozího filmu. Zarazilo mě také to, že snímek se vůbec nenamáhá jakkoli představovat Kranga; ten se prostě objeví a všechny postavy se tváří, jako by mimozemšťany v robotických oblecích běžně potkávali na ulici a nepotřebovali kolem jejich původu nic vysvětlovat. Pokud se vám ale na na předchozích náctiletých zmutovaných nindža želvách líbil hlavně nigga humor a sexy pózy Megan Fox, pak si určitě užijete i dvojku. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Okrem mesta New York a Buffala, prebiehala časť natáčania aj na juhu Brazílie. (MikaelSVK)
  • Auto, ve kterém jezdí Casey Jones (Stephen Amell), je 2016 Dodge Challanger Hellcat. (Karn)

Reklama

Reklama