Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh neotřele a originálně vyprávěného filmu se odehrává v současném Německu a Česku, jeho hlavní část pak na pomezí – v malém městečku uprostřed lesů na hřebenech Krušných hor. S lehkým komediálním nadhledem nabízí mix napínavé detektivní zápletky s místy až dokumentárně realistickým pohledem na dnešní Sudety. Hlavní postavou je stárnoucí inženýr Julius Schmitke. A také Krušné hory, které byly, stejně jako Schmitke, už téměř úplně prázdné a zničené, ale v současnosti se dávají znovu dohromady a život se do nich pomalu ale jistě vrací. (Artcam Films)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (160)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Hutna atmosfera neni jedinou devizou. Na ceske pomery je tu hlavnim vkladem nenucenost a prirozenost toho, co se deje. Zatimco z jinych pribehu je videt, jak si tvurci nad xtym kafem rikali, co tam ted museji dat, tohle si po svem plyne a drzi to napeti. Jste tam v tech Chrmelanech nebo jak se to jmenuje proste s panem inzenyrem... Velmi slibny debut. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní film s ponurou atmosférou. Lehce úsměvný pohled na donekonečna se opakující denní rituály stárnoucího inženýra, který již léta nedělá nic. Jeho noční můra, odehrávající se v jakémsi opuštěném lese se postupem času zhmotňuje. Příběh se stane smyčkou, vše opakující jak ve spirále spatří sebe samotného,nachází sám sebe. Peter Kurth je obrovsky charizmatický a úsporný a i jeho zásluhou se z této miniatury - hříčky stal velmi solidní film. Vyzdvihnout musím i zvukovo-hudební složku filmu. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo dobrý..! Moc dobrý! Na to, že to nebylo v podstatě o ničem, tak to bylo sakra dobrý! Nevím, jak ostatní, ale mě dokázali držet v napětí od první do poslední minuty. A myslím si, že přesně tak to PAN režisér zamýšlel a kupříkladu se mnou mu to klaplo na 100%. Totálně se rozplývám nad kamerou, pokud bych měl někoho naopak kárat, byl by to Žáček. Té své postavě starosty nedal vůbec nic. Jedna hvězda nad rámec zamýšleného hodnocení pro mladé perspektivní tvůrce v čele s rejžou. Těším se na jejich/vaše další věci! ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Komedie? Tohle komedie fakt není. Je to 'klasický' český kočkopes u kterého není šance určit žánr. Jo a taky je to děsná nuda, která ani nedává pořádně smysl. Slyšet v českém filmu hlavně němčinu není úplně běžné, ale budiž. Nicméně němčina od českých herců mě vyloženě štvala. Když už mluví jak slovník, tak bych taky očekával jinačí přízvuk. Hrůza. Hlavní postava je zajímavá - i když taky zataraceně nudná. V životě jsem tam nebyl ale od teď nesnáším Krušné hory. Co tímhle chtěl básník říct??? Že já radši nešel s děckama na V hlavě... :-/ ()

bárbígrrrl 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako taková česko německá lynchovina. Už tomu chybělo jen to, aby zpoza stromu bafnul medvědí muž po vzoru scény z Mulholland Drive. Na českou tvorbu originální a zajímavě natočené, hodně se mi líbily obrazy Krušných hor v mlze, která by se dala krájet. Další plusy za atmosféru, kterou dotvářely tak nějak strašidelné zvuky větrné elektrárny. Docela dobře se na to koukalo a zajímalo mě, kam to povede. Na druhou stranu fakt nedokážu říct o čem to bylo. O Krušných horách? Nevím, nechápu, dost snové. Ne, že by mi to vyloženě vadilo, ale přecejen se na to znovu asi nepodívám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Jméno filmového městečka je podle GPS navigace Chřmelava, na budově městského úřadu je však napsáno Chřmelavy. (hansel97)
  • Větrná elektrárna z filmu se nachází na Božím Daru. (janhabart)
  • Obec Chřmelava, ve které se děj filmu odehrává, je smyšlená. Žádná taková vesnice v Krušných horách neexistuje. Název obce tvůrci vymysleli schválně takový, aby se Němcům špatně vyslovoval. (ČSFD)

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno