Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to již 10 let od okamžiku, kdy v magickém světě Mistarcia opět povstal strašlivý drak Bahamut a rozséval zkázu. Drak byl nakonec poražen, ovšem nebezpečí, že by se i tak mohl v budoucnu vrátit, úplně nezmizelo. Během následujících deseti let se poměry ve světě drasticky změnily a křehká rovnováha mezi lidmi, bohy a démony vzala postupně za své. Lidstvo zaznamenalo pod vládou nového krále nebývalý rozmach, začalo zotročovat démony a rozhodlo se podmanit si i samotné bohy. Hlavní město lidské říše kypí životem a na každém kroku ukazuje marnivost a pýchu těch, kteří nyní vládnou. Právě sem přichází mladá dívka Nina, údajně za možností si vydělat nějaké peníze. Ve skutečnosti je však mladé a energické děvče mnohem záhadnější, než by se na první pohled zdálo...

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul je pokračováním anime série Shingeki no Bahamut: Genesis z roku 2014 založené na společenské karetní hře Rage of Bahamut pro Android a iOS. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (11)

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý má ako predlohu kartovú hru a predčí dejom a hĺbkou postáv aj tie najlepšie hodnotené adaptácie máng a noviel ergh Berserk, Šingeki no kjódžin. Dvojnásobná dĺžka oproti prvej sérii hodne pomohla a dej už nie je tak uponáhľaný a skratkovitý, ale stále zostáva aj naďalej rovnako nepredvídateľný. Pokiaľ z toho vyjde aj zmysluplné a pekné vyvrcholenie, tak nebudem mať žiadne výhrady. Edit: A ono to malo ešte na konci nečakaný dojímavý twist. Z Virgin Soul sa stalo anime, ktorému by bola hanba vôbec niečo vyčítať.TOP 1 OP leto 2017. 24/24 – 100% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda, nádhera, úžasný! Už první sérii jsem si neskutečně oblíbil a tady se to opět víc než povedlo. A to jsem z počátku trošičku pochyboval. U první série jsem miloval to zběsilé tempo a temperament, který na mě během celé série doslova pryštěl a oblíbil si zajímavý a podle mě velmi dobře zvládnutý příběh, který sice asi nedostal tolik prostoru, jak bych si přál, nebyl tak detailní, ale jako velmi dobrá fantasy rozhodně obstál a mé představy o skvělé podívané naplnil bez problémů. Samozřejmě jsem si oblíbil postavy, obdivoval velmi dobrou animaci i hudbu a prostě vše fungovalo tak jak bych si já představoval. Dodnes na prvního Bahamuta (Genesis) rád vzpomínám a většinu postav si bez problému kdykoli vybavím. Mělo to tempo, mělo to atmosféru a já byl okouzlen, nadšen... Ale zpět k pokračování a k mým úvodním pochybám. Byl jsem docela překvapen, že tempo je zde zpočátku hodně volnější, vše se mnohem víc a hlouběji řeší a kolikrát jsem si i říkal, že mi docela chybí pořádná akce. Navíc mi neskutečně chyběl Favaro a Ninu jsem z počátku bral jen jako takovou slabší dívčí kopii (nebo možná náhražku...). Postupně se ale ukázalo, že vše má svůj smysl, příběh si připravuje půdu pro vše co chce říct i ukázat a Nina má také hodně co nabídnout a během celé série se dokázala posunout až tak daleko, že jí mám v současné době také hodně rád. Navíc se tu dařilo vše co si pro mě autoři vymysleli. Fungující atmosféra, propracovaný a promyšlený příběh, emotivní romance plná nezapomenutelných scén, kdy třeba každý tanec, který jsem viděl vrazil další hřebíček do rakve jistého anime, které také sleduji a které se tancem zabývá. Celý příběh byl neskutečně zajímavý, procítěný a díky skvělé animaci a hudebnímu doprovodu vybroušený k mé maximální spokojenosti. A samotné finále - intenzivní a dynamické a nakonec i naprosto uspokojující včetně závěrečného epilogu i potitulkové scény. Takhle se má dělat fantasy a můj obdiv je o to větší, když si vezmu, že předlohou je dost obyčejná on-line karetní hra. Takhle se mají psát scénáře a takhle se má pracovat s atmosférou abych si já vše náležitě užil. Postavy byly opět skvělé, animace místy úchvatná (takže odpustím i trochu toho CGI) a hudba opět famózní, včetně obou openingů i endingů. Na závěr naprostá spokojenost, opětovné nadšení a za sebe smekám - jasných 10/10 ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do bodu někdy před polovinou se zdálo, že půjde o velice povedené pokračování původního Genesis, které vyřeší většinu problémů svého předchůdce... bohužel opak je pravdou; v určitém bodě nastal zlom a propad se v podstatě už nezastavil... druhá polovina seriálu má jak jednu z nejhorších romantických dějových podlinek v historii anime (a to jsem viděl Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team) tak spoustu klišé, stupidních dějových zvratů, děr v logice a celé to jaksi začalo postrádat jakýkoliv smysl; vytratila se i zábavnost, která původně zachránila první řadu (která taky nebyla napsaná nijak skvěle) a zbyla jen výborná grafika a animace, ale to prostě nestačí... 4+/10. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná je 5 hvězd trochu hodně a neřadám tohle anime mezi svých TOP 10, ale víceméně nemám co vytknout. Předchozí série se mi občas zdála trochu zmatená a občas i nelogická. Tady je děj velice plynulý, postupně gradující. Celkově je to dobře vyladěný a každý díl stojí za to. Je zde více času na vykreslení jednotlivých postav, dostatek akce a ani romantická vložka mi nevadila. Určitě doporučuju! :) ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem WAU ... Tohle je opravdu něco. Jakožto fanoušek předešlé série , jsem od druhé série mnoho neočekávala. Ovšem byla jsem velice překvapena a to pouze v pozitivním smyslu slova. Sice jsem sérii ještě nedokoukala, ale už teď to předčilo vše co jsem od toho očekávala . : Kei'iči Sató odvel kus skvělé práce. Shingeki no Bahamut si ode mě vysloužil 5/5 . Tohle anime si s chutí pustím kdykoliv znovu. Plus ten boží OP , no rozplývám se jako malá nedočkavá studentka . ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama