Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

misterz 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie nikdy nebol a nebude moja krvná hororová skupina (až na pár výnimiek). A okrem toho pri sledovaní tejto jeho prvotiny ma napadlo, že sa vlastne vo svojej ďalšej hororovej tvorbe nikam neposunul, vrátane tých vecí, ktoré sa mi od neho páčili. Jeho hororový motív je stále ten istý - len samí pošukovia, klauni a podivíni, ktorí akože robia hororové divadlo. No stále je to také "nasilu", smiešne snaživé, bez rozumu, bez atmosféry a bez napätia. Len hlava nehlava mäsiarčina, ktorá však ani z toho gore pohľadu moc nezaujme. Proste nezdieľam jeho hororové predstavy, už som si tým istý. A žiaden hold som si tu nevšimol, len strašnú otravu a nudu. Na hranici odpadu. 20/100 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po naozaj vydarenom pokračovaní tohoto filmu „The Devils Reject“ som sa odhodlal pozrieť aj „House of 1000 Corpses“. Strašne som sa naň tešil a moje výsledné dojmy sú viac než rozporuplné. Sice úvod filmu je super – pripomenul mi rozbehnuté drsné scény ako od Tarantina, no ďalej akoby Rob Zombie skúšal čo vie, kamerové prestrihy v inom filte, napätie kolísa a tým pádom spád filmu je dosť brzdený. Keby som „House “ videl ako prvý asi ťažko by som sa odhodlal pozrieť jeho pokračovanie. Na druhej strane asi by som mu dal *****, lebo je iné, vyvážené, drsnejšie, plné zla a hlavne bez nejakých kladných postáv, pretože obete tam nemajú vôbec ale vôbec dlhú životnosť ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na filmový debut rockového hudebníka až překvapivě vytříbený kousek. Splatterpunkový horror a artové béčko v jednom. Takhle nějak by mohla vypadat show Alice Coopera v hodně undergroundové verzi. Krvavé orgie, drsný humor, brutální morbidita, comicsová nadsázka a obdiv k 70. letům. Závěrečná část je surreálnou procházkou velkolepým freak show. Obsazení Karen Black prozrazuje, že i Rob Zombie cítí spřízněnost mezi Easy Riderem a Texaským masakrem motorovou pilou. Jsem zvědav na Zombieho druhý film (Devil’s Rejects), který je volným pokračováním tohohle spektáklu. Podle ukázek, které jsem z něj zatím viděl, se to celé posunuje snad k ještě zvrácenější variaci na Easy Rider, než cokoliv, co bylo doposud natočeno. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní směs všeho možného, obsahující ovšem nejeden nezapomenutelný okamžik. Už úvodní scénka je k popukání, Fireflyovic barák s okolím je stejně pozoruhodný jako Spauldingovo panoptikum a když do něj přijdou poldové hledat pohřešované, nemá to chybu :-). Postavy jsou jedna zajímavější než druhá, ale pro mne je jednoznačnou jedničkou Baby - tomu říkám holka do nepohody! Rob Zombie je zkrátka nejenom výborný muzikant, ale i překvapivě (všeho) schopný filmař. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie opravdu rozumí žánru, jen je škoda že si film neudržel tempo DOKONALÉ úvodní dvacetiminutovky. Potom už se to úplně šíleně zvrhne a o nějakém ději nemůže být řeč...jenže jsem se nenudil a ty Robovi úchylnosti prostě měly něco do sebe. Přece jenom vrah dětí co miluje výprasky plácačkou pobitou hřebíky, jelikož mu dělá dobře cítít to ve slabinách, nenechá jen tak nějakou bránici v klidu. Takže pokud máte náladu na nějakou ujetost, pusťte si tohle. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • V první třetině filmu se v krátkém prostřihu objeví Gloria Stuart, známá jako „stará paní z Titaniku“, ve své první roli. Jedná se o film Old Dark House z roku 1932. (warner)
  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)

Reklama

Reklama