Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 3/10/// +dost netradiční film, ale může se vám líbit -dost netradiční film a líbit se vám asi nebude/// Zde vznikl pokusný film u kterého se bude jedna polovina diváctva úchylně bavit a druhá znechuceně odvracet. Já osobně proti těmto filmům nic nemám, bohužel první co zklame je celkem nevyužitý potenciál. Největší zásluhu na tom má samozřejmě režisér a hlavně to, že je to jeho prvotina. O to více můžeme očekávat od jeho dalších filmů, kde jistě bude znát jeho rukopis. Vyzdvihnout musím hudební stránku, ta mě u tohoto filmu udržela po celou dobu a zazní zde nejedna vypalovačka a nejeden dobrý song. Ovšem s technickým zpracováním je to jiné. Střídají se různé kamerové filtry a občas se zde objeví nějaký rádoby efekt, který bych s trochou umu vykouzlil taky. Technickou stránku však ještě překonává obsazení a herecké výkony. Sice potěší ženská který vypadá jak Stiflerova máma, ale i ta je mi tady krajně nesympatická. To stejné platí pro ostatní kreatury a s obsazením teenagerů se jaxi režisér sekl bokem. Víte, když už se jedná o horor tohoto typu, aspoň do něj obsadím nějakou kočku, ať je na co se dívat, ale tady o to asi režisérovi nešlo. Ale v kontextu s tím, že stejně není nic vidět (2 záběry z celého filmu to nezachrání) je to vlastně jedno. Na závěr snad jen potěší, že nakonec nikdo z Teenagerů nepřežije... aspoň že tak.../// Celkem 51%/// ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na filmový debut rockového hudebníka až překvapivě vytříbený kousek. Splatterpunkový horror a artové béčko v jednom. Takhle nějak by mohla vypadat show Alice Coopera v hodně undergroundové verzi. Krvavé orgie, drsný humor, brutální morbidita, comicsová nadsázka a obdiv k 70. letům. Závěrečná část je surreálnou procházkou velkolepým freak show. Obsazení Karen Black prozrazuje, že i Rob Zombie cítí spřízněnost mezi Easy Riderem a Texaským masakrem motorovou pilou. Jsem zvědav na Zombieho druhý film (Devil’s Rejects), který je volným pokračováním tohohle spektáklu. Podle ukázek, které jsem z něj zatím viděl, se to celé posunuje snad k ještě zvrácenější variaci na Easy Rider, než cokoliv, co bylo doposud natočeno. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

House of 1000 Corpses me opravdu pobavil az na druhe zhlednuti. Poprve jsem nedokazal prekousnout Zombieho vizualni styl, dnes jsem si jej uzival naplno. Evidentni inspirace TCM (vcetne dejove kostry) je dobre skloubena s reziserovou schopnosti vylicit 70. leta nejlepe, jak to v soucasnem filmu jde. Je evidentni, ze Zombie netocil horror pro mainstreamove publikum, ale predevsim pro fanousky, kteri si spolu se skvele vykreslenymi postavami dokazi naplno uzivat muceni a zabijeni, leckdy prechazejici az v umeni. Zasadnimi momentem filmu pak je vyvrazdeni policistu a zaverecne zjeveni Dr. Satana, genialni maska. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I přes vyloženě skvělé herce a kultovní atmosféru není Dům tisíce mrtvol tak úplně dobrou podívanou. Začátek byl slibný, ale to je později zazděno přílišnou úchylností a smysl nedávajícím koncem. Všemu taky škodí moc velký počet členů rodiny, a proto není dáno dost prostoru těm, kteří to potřebují (na rozdíl od Vyvrženců pekla, kde má každý dost místa na sebeprosazení). Vidím to tak na lepší průměr, který naštěstí položil základy k vzniku výborného pokračování. PS. Sid Haig je skvělý herec. Ihned si musím sehnat pár jeho dalších filmů. ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

Soundtrack Scott Humphrey a Rob Zombie: 1. Howdy Folks [0:31] ,2. House of 1000 Corpses - Rob Zombie [3:43] ,3. Saddle Up the Mule [0:17] ,4. Everybody Scream - Rob Zombie [2:36] ,5. Stuck in the Mud [1:16] ,6. Holy Miss Moley [0:16] ,7. Who's Gonna Mow Your Grass - Buck Owens [2:19] ,8. Run Rabbit Run - Rob Zombie [3:01] ,9. Into the Pit [1:21] ,10. Something for You Men [0:20] ,11. I Wanna Be Loved By You - Helen Kane [2:47] ,12. P**sy Liquor - Rob Zombie [4:57] ,13. Scarecrow Attack [2:12] ,14. My Baby Boy [0:14] ,15. Now I Wanna Sniff Some Glue - The Ramones [1:34] ,16. Investigation and The Smokehouse [0:35] ,17. The Bigger the Cushion [2:26] ,18. I Remember You - Slim Whitman [2:03] ,19. Drive Out the Rabbit [0:13] ,20. Mary's Escape [1:19] ,21. Little Piggy - Rob Zombie [3:54] ,22. Ain't the Only Thing Tasty [0:26] ,23. Dr. Satan [0:19] ,24. Brick House 2003 - Rob Zombie/Lionel Richie/Trina [3:48] ,25. To the House [2:29], ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • V první třetině filmu se v krátkém prostřihu objeví Gloria Stuart, známá jako „stará paní z Titaniku“, ve své první roli. Jedná se o film Old Dark House z roku 1932. (warner)
  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)

Reklama

Reklama