Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 8

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (326)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $21,587,519Tržby Celosvetovo $37,279,439Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,128Tržby za predaj DVD v USA $2,305,244║ Tento rok sa zadarilo aspoň starým zručným režisérom (Gibson, Spielberg) a rovnako tak aj Oliver Stone ukázal že kontroverzné príbehy mu sedia. Výborne podané, skvelý herci na čele s Josephom Gordon-Levittom. /videl v kine: 80%/ ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Snowden mě rozhodně nezklamal a byla to skutečně skvělá podívaná. Je samozřejmě jasné, komu Oliver Stone (tenhle film taky nikdo jiný točit nemohl) fandí a leckdo by mu mohl vyčítat, že si neudržel od tématu jistý odstup. Na druhou stranu jako autorská výpověď je Snowden bezchybný. Herecky taktéž výborné, Joseph Gordon-Levitt byl fantastický a jeho přerod z Bushova vojáka na whistleblowera byl přesvědčivý. Snowdena lze těžko brát jako nějakou objektivní novinářskou výpověď a velkou roli bude hrát politické přesvědčení každého z diváků a divaček. Edwarda Snowdena považuji za hrdinu a člověka, který je inspirativní pro veřejnost 21. století. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Edward Snowden asi navždy ostane zapísaný vo svetovej histórii ako človek, ktorý chcel odhaliť ľuďom pravdu. A pre mnohých hrdina, pre mnohých terorista a hacker. A vidieť jeho myšlienky spracované v tomto filme od Olivera Twista skutočne pre mňa stálo za to. Miestami som mal síce pocit, že plynie veľmi pomaly, a trošku sa motáme v kruhoch. Napriek tomu ale súhlasím, že je dôležité poznať udalosti, ktoré stáli za Edwardovymi rozhodnutiami. A musím povedať, že Joseph Gordon-Levitt ho stvárňuje veľmi dobre. Chápeme nášho hrdinu, rozumieme jeho pohnútkam a aj dôvodom, pre ktoré odhalí svetu pravdu. Shailene Woodley je tiež veľmi dobrá a obaja herci majú medzi sebou uveriteľnú chémiu. Je zaujímave vidieť, kde Edward začína a kam sa nakoniec až reálne dostane. Som rovnako veľmi rád, že sa mu podarilo dostať preč z USA a bol mu ponúknutý azyl. Určite nie je vlastizradca Edward. Ale skôr ľudia, pre ktorých pracoval a vláda. Pretože sledovať celý svet a poznať každý náš jeden krok je nesprávne. Ako je rovnako nesprávne zneužívať právomoci len preto, aby sme dostali z niektorých ľudí peniaze. Je tu veľa momentov, ktoré budú dávať aj divákom otázky na ich vlastné názory. A keď prídu, tak sú dobre mienené. Ja by som asi nedokázal to čo urobil. A nie preto, že by som nechcel, ale pretože by som asi spanikáril a nezvládol ten tlak. Takže veľký obdiv. Ako film je to miestami trošku dlhé, ale dosť zaujímavé. Je treba tento príbeh poznať a urobiť si vlastný názor. A nielen veriť tomu, čo ľuďom tvrdí americká vláda. A je ironické, že toto sledovanie aj Obama dokonca hájil. Ale nakoniec boli nejaké reformy konečne zriadené a už sú dúfam na lepšej ceste. Hodnotenie: B+ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ano ano, velice ožehavé téma. Zejména když se jej zhostí vrcholoví žurnalisté z iDnesu nebo Novinek a předloží jej uvědomělému národu na Facebook. To se pak rozhořčení občané nakumulují pod článkem a jejich odborná diskuze vypadá zhruba nějak takhle – Titulek na iDnes: „Promluví Snowden v Berlíně o špionáži USA?" Uživatelka Pajushka Ňuník Kwapilová: „Snowden??? To je nějakej příbuznej Džona Sněha? V seriálu se o nikom takovým nezmiňují!!!" Jiná pokladní z Tesca: „:DDDDDDDDDDDDDD" Zedník z Dolních Kotěhůlek: „jžš ty seš fuckt piča, šak snouden je týpek, co podrazil sí áj éj" Důchodkyně Milena: „vÁŽENÝ PANE, nECHÁPU PROČ JSTE NA SLEČNU kWAPILOVOU TAK HRUBÝ!" Pepík Novák: „Vypni si capslock, babko." Blbeček kopírující z Wikipedie: „Ale kdeže, hlupáci, Edward Snowden přece do tisku vynesl informace o masivním a před veřejností utajovaném celosvětovém sledování telefonů a elektronické komunikace ze strany bezpečnostních služeb USA." Členka skupiny 'Transparentní internet pro všechny!': „Cože? To znamená, že mají přístup třeba k mým ímejlům?? Jakože vědí, co si objednávám na Mimibazaru?? No to snad ne!!!" Bydlenka na mateřské, ve volných chvílích věnující se advokacii: „Ovšem to je hrubé porušení práva na soukromí, též listiny základních práv a svobod, dále všeobecné deklarace lidských práv a v neposlední řadě třetí Ženevské úmluvy o zacházení s válečnými zajatci! S tím musíme něco dělat!" – No, a takhle tam rozumují ještě den dva a nakonec se přesunou pod nový článek o italském referendu a jeho dopadu na evropské investory. Jaká škoda, že jim někdo nevyzradil i zbytek pravdy. Všichni jim říkají A, ale k Bé už se nikdo nemá. Holt to budu muset udělat já. Vím, pro některé to bude možná velký šok, ale pravdou je, že NIKOHO NEZAJÍMÁ, CO DĚLÁTE NA INTERNETU! Vaše e-maily, kontakty, zprávy, fotky, stažené soubory, historie surfování, dokonce i vaše debilní hesla... všem je to u prdele, nikoho nezajímáte. Já vím, strašně moc byste si přáli, aby zrovna na vás záleželo, ale není tomu tak. Ve výkonu trestu jsem se seznámil s podnikavcem, který sestavil a zprovoznil svoji pervitinovou varnu na základě PDF návodů stažených z internetu. Víte, za co seděl? Za řidičák. Schválně si zadejte do googlu požadavek - ideální věk pro natáčení dětské pornografie - já to dělám už léta a zatím se nestalo absolutně nic. Maximálně jsem se dozvěděl, že děti ve třetí a čtvrté třídě mají nejlepší předpoklady pro filmovou kariéru. Zkrátka a dobře, u 99,9 % lidí je naprosto jedno, co na internetech dělají. A paradoxně oni pak nejvíc piští, vřískají a protestují, když se jim podaří přelouskat další článek o vládní špionáži. Aby se o vás někdo skutečně zajímal, nejspíš byste musel být mimořádně vypatlaný člen organizace ISIS, který posílá kamarádům smsky typu: „Ahoj teroristo! Nemáš chuť dneska vyhodit něco do vzduchu? Co takhle autobus linky 135 vyjíždějící v 13:05 od Florence? Buď tam, bude to bomba!" Ovšem ani v tomto případě si nejsem výsledkem tak úplně jist. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stone mě zase překvapil. Není tak manýristický jako v Divoších a na stará kolena už nepálí do svých řad tak ostře a intenzivně, ale pořád si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by zvládl film o Snowdenovi takhle upřímně a efektivně natočit. Skloubení dokumentárních a narativních prvků funguje na výbornou, tempo díky přívalu chytrých dialogů a vyvážených retrospektiv absolutně nekolísá a herci jsou do jednoho perfektní, především Shailene Woodley drží méně přesvědčivou osobní linii obdivuhodně nad vodou. Sarkastický humor a postava Nicolase Cage pak ideálně uvolňují tíživou atmosféru "Velkého bratra", kterou Stone dokáže v některých chvílích zásluhou precizní práce s kamerovými filtry a rámováním navodit (výtečná sexuální scéna). Skvělý dojem z atraktivní filmařiny strašlivě sráží patetický závěr, který snad Stone musel svěřit svému šestému asistentovi režie a debutujícímu scénáristovi, jinak si tu náhlou křeč nedokážu představit... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama