Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 8
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (327)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

5 hviezd za skutočný príbeh a samotného Snowdena: je to človek, ktorý urobil pre slobodu občanov jeho vlasti viac, než všetci ostatný agenti a politici dokopy. A ajkeď jeho činy nemohli mať okamžitý efekt, urobil niečo, čo môže zmeniť dianie na tej najvyššej úrovni, a hlavne urobil tak anti-egocentrický čin, čo na svete asi zatial nikto iný. Film za 4: Mohlo to byť kľudne za 5, ale film, kde sa 9 megabajtový súbor kopíruje na počítači najvyššieho výkonu viac než 10 sekúnd, je z hladiska, že sa jedná o kybernetické téma, neodpustiteľné :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá problematika, kterou mi představil již před pár lety bezchybný dokument Citizenfour. Filmový Snowden vlastně mnohé věci rekapituluje a zprostředkovává filmovou formou a dokonce i jistým věcem přiřazuje kontext. Joseph Gordon-Levitt je jako Snowden skvělý, Oliver Stone to má režijně zmáknuté, ale trochu bych od filmu čekal větší procedurálku a menší manipulaci s city diváka. Že je Edward Snowden borec, už jen pro své odhodlání a loajalitu, to všichni dávno víme. Čtyři hvězdy, ale jen proto, že Citizenfour je lepší a to především co se výpovědní hodnoty týče. Ovšem nudou tohle může nazvat skutečně jen ignorant. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SECRECY IS SECURITY AND SECURITY IS VICTORY." --------- Pre predstavenie danej problematiky pomerne nevhodné. Citizenfour sa v tomto ohľade drží lepšie. Režijne je Snowden na vysokej úrovni, ale scenár tých 134 minút neudrží. Film je mimo iného až príliš presiaknutý romantickými ingredienciami. Miestami máš pocit, že Snowden je poriadne emotívne nestabilný. Všetky tie milostné vsuvky (a je ich tam požehnane) rapídne znižujú výpovednú hodnotu snímku. Áno, Shailene je síce šialene sexy, ale keď pozerám film o tom, ako Edo rozbíja Veľkého brata, nepotrebujem každých 5 minút vidieť dvoch urevancov lamentujúcich nad ich bezvýznamným vzťahom. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na mě Snowden zafungoval dokonale. Je to prastarý humorný paradox, že občas vás dostane něco, čemu vlastně ani tak moc nerozumíte. Ať už mám na mysli politiku, CIA, FBI, hackery anebo fakt, že jako jeden z nejlepších filmů poslední doby krčí se Snowden v malých kinech na seniorských projekcích. Keců měl sice jako Ovčáček, ale na rozdíl od našeho experta na letový provoz byl Snowden srozumitelný a jasný. Samotné jádro pudla, tedy šmírování lidí kvůli korytům, mě navíc ani trochu neštvalo, ba naopak. Jestli někdo utrácí svůj čas sledováním cizích životů, má u mě tutéž doporučenku na návštěvu psychiatra jako ten, který čas utrácí zveřejňováním života svého. Takže ať si tady kluci a holky dál hrají na Hvězdné války, já z toho všeho mám jeden z nejlepších kinozážitků tohoto roku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je zaujímavým prípadom na plátne, nemení to ale môj názor na Snowdena, že je to blázon. Úplne zbytočne si zničiť kariéru a život a takmer žiadnou možnosťou žiť vo svojej krajine kvôli blbosti, ktorú nijako nemôže zmeniť. Americké bláboly, že ľudia chcú svoju slobodu späť, sú v roku prepuknutia prípadu 2013 úplne scestné. Ľudia radi šmírujú a sú dobrovoľne šmírovaní a nezmení to žiadny jedinec. Každá vláda bude ľudí sledovať a s technologickým rastom to bude len a len horšie. Boj Snowdena je teda boj s veternými mlynmi a chlapec sa na to mal vyslovene vysrať. Z hereckých výkonov je tu Nicolas Cage úplne zbytočný, Gordon- Levitt hrá v pohode a pravdepodobne dokonale kopíruje svoju originálnu postavu. Prekvapila ma Woodley, ktorá po tých Rezistenciách a Divergenciách dokázala, že môže aj hrať pre normálne publikum. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Predlohy k scenáru boli vytvorené pomocou materiálov, ktoré vydal Snowdenov mediálny spriaznenec Luke Harding a ruský advokát Anatoli Kucherena. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Reklama

Reklama