Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 3
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (327)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sněhonorník si za profláknutí Velkého bratra dozajista respekt zaslouží, nicméně na nějaký zábavný film ty jeho trampoty fuckt nejsou. A nehnul s tím ani samotný Kámen, proto dostanete dvě a půl hodiny sice angažovaného, avšak ukrutně nezáživného kopírování na flešku a unylého žvanění s hyenami. I samotná závažnost tématu je řekněme poněkud vyčpělá v době, kdy už nikdo nemusí nikoho odposlouchávat či sledovat, protože každý retard cpe rád a dobrovolně Gůglu do mraků a džímejlů svá soukromá data, bezhlavě odsouhlasuje Chrómu přímé šmírování, nechává se s radostí sledovat Androidem a sdílí s ním kontakty a fotky svého obnaženého pohlaví, pravidelně zasílaného nezletilým figurantkám a figurantům. NSA jen prostě po skandálku změnila záhlaví a korporát je ústavně z obliga, tak se pak nedivte, až na vás jednou, když to budete nejmíň potřebovat, vytasí vaši osobní složku i s fotkou toho obřího čuráka na titulní straně. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SECRECY IS SECURITY AND SECURITY IS VICTORY." --------- Pre predstavenie danej problematiky pomerne nevhodné. Citizenfour sa v tomto ohľade drží lepšie. Režijne je Snowden na vysokej úrovni, ale scenár tých 134 minút neudrží. Film je mimo iného až príliš presiaknutý romantickými ingredienciami. Miestami máš pocit, že Snowden je poriadne emotívne nestabilný. Všetky tie milostné vsuvky (a je ich tam požehnane) rapídne znižujú výpovednú hodnotu snímku. Áno, Shailene je síce šialene sexy, ale keď pozerám film o tom, ako Edo rozbíja Veľkého brata, nepotrebujem každých 5 minút vidieť dvoch urevancov lamentujúcich nad ich bezvýznamným vzťahom. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Neskutečně Levitt předvedl Snowdena, i to jak změnil hlas - smekám. Film jde ruku v ruce v odkazu Snowdena, a to nejen dějepisně přesně fakticky, ale hlavně politicky a filosoficky. Morální hodnoty převyšují vše. To je to, co Snowden chtěl, ale mně osobně to film posunulo příliš do politického pozadí celé té sledovací mašinerie a chvílemi nudilo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá problematika, kterou mi představil již před pár lety bezchybný dokument Citizenfour. Filmový Snowden vlastně mnohé věci rekapituluje a zprostředkovává filmovou formou a dokonce i jistým věcem přiřazuje kontext. Joseph Gordon-Levitt je jako Snowden skvělý, Oliver Stone to má režijně zmáknuté, ale trochu bych od filmu čekal větší procedurálku a menší manipulaci s city diváka. Že je Edward Snowden borec, už jen pro své odhodlání a loajalitu, to všichni dávno víme. Čtyři hvězdy, ale jen proto, že Citizenfour je lepší a to především co se výpovědní hodnoty týče. Ovšem nudou tohle může nazvat skutečně jen ignorant. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano demokracie a svoboda je relativní a bezpečnost je dvojsečná zbraň, jistě Olivere to všechno víme, ale přeci jenom něco neotřepaného by tu nebylo? Ok nebudu řvát na Snowdena jsem se těšil, věřil jsem, že můj oblíbený kontroverzní režisér mě ve zpracování tématu které je mu vlastní nemůže zklamat a sice vyloženě nezklamal, ale ani nenabídl nic navíc Stone určitě nesenilní jak jsem se obával v období mezi filmy WTC a Divoši, ale po skvělém dokumentárním cyklu dějiny spojených států už bylo všechno řečeno. Zde zvládá parketu obstojně, ale chybí ta nadstavba, kterou vyčerpal ve svých předchozích dílech. Bohužel 4* nedám za nezvládnutý konec.65% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Špinavé praktiky NSA a CIA sú odkazom na Veľkého brata z antiutopického románu "1984" Georgea Orwella. V románe vystupuje antagonista O'Brien, vo filme šéf CIA O'Brian (Rhys Ifans), čo má byť priamy odkaz k postave, ktorá podobne ako v románe vtiahne hlavného hrdinu do vnútra systému, zasvätí ho, no potom sa z nej stane úhlavný prenasledovateľ. (Biopler)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)

Reklama

Reklama