Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 9
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (326)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone patří mezi ty zkušenější režiséry jeho U-Turn a Savages mám hodně rád, ale po 4 leté pauze přichází opět s průměrným filmem. Zpočátku jsem byl víceméně hodně spokojen, Levitta mám rád, ale zde mě po hodině filmu přestal bavit. Jakmile se ve filmu začla řešit politika šlo to do hajzlu, alespoň pro mě, jednak mě nezajímá a ta Americká už vůbec. Dokoukáno s mírným utrpením, každopádně Snowden je zajímavá osobnost.50% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku mi ani moc nevadilo, že Oliver Stone svého hrdinu zcela neskrývaně glorifikuje a opět (jako ale téměř pokaždé) se ostře vymezuje vůči zlovolné americké administrativě. Ten film totiž stojí na vcelku pevné půdě a s ohledem na Stonovu obvyklou tendenčnost je v rámci možností umírněný. Ano, je to mnohem více politický statement než „příběh opravdového člověka“, ale starého Olivera zkrátka novým kouskům nenaučíš. Sluší se ale zmínit, že po filmařské stránce je to opět extratřída a ten Stonův poutavý vizuální styl mě pořád hodně baví. Neskutečná práce s kamerovými filtry. Pěkné 4*. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem mnoha počítačovým a jiným výrazům nerozuměla, to bych musela mít vedle sebe odborníka, ale říkali to tak vážně, jsem jim to všechno věřila a moc práce to nedá při vědomí, co v dnešní době všechno lze ukout s počítačovou technikou. Gordon to hrál přesvědčivě lišácky. Vůbec jsem se nenudila a to je plusem jak pro něj, tak pro celý film, který je asi spíš pro chlapy, takže zasloužený čtverec tomu dám a že to jméno zná snad každý, tak já tedy do včerejšího večera ne. A v duchu si říkám, že je to všechno čím dál tím víc v háji. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Nová doba nese nové a zákeřnější problémy. Sledování, hromadění dat a další kyber zločiny v rukou státního aparátu i extrémních skupin jsou špatně a díky Snowdenovi, alespoň částečně došlo k medializaci tohoto problému. Ten kluk musel mít velkou kuráž tohle udělat a Levitt v jeho podání je grandiózní. Velmi rád doporučuju. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je daná téma naliehavá a žiaľ, v Stoneových rukách pôsobí tak trocha ako večne prevarená voda kritiky amerického establišmentu a s dosť nespochybniteľným ostrieľaným kariérnym renomé, jeho morálny hlas vyznieva skôr v medziach tolerovanej opozície. Naviac, jeho spôsob vyvolávania pochybností prilievajúcich sito otázok a informácií už nie je také výrazné a kolauduje do emocionálnej roviny. Snowdena ako film budú diváci brať s vervou osobného príkladu, dopovedaný, nie tak podnecujúci a exotický. To je veľká škoda, pretože je v ňom cítiť kus odovzdanosti. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama