Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Je pravda, ze som videl uz Svet podle Prota aj Garpa, ale tento United states of Leland Matta Ryana Hoge-a je podla mna najslabsi. Ryan Gosling je talent, ale tuna ide hlavne o kecy a taranie. Velmi tomu nepomahaju ani herci ako Cheadle /Hotel Rwanda z roku 2004/ a ani scenar. Presne kvoli takymto filmom mam obcas velky problem s US filmami. 30 % ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vynikajuci ryan gosling podava opat raz zivotny vykon. vyborne mu nahrava don cheadle, ale najvacsim plusom, ak neratam prijemnu pomalu hudbu je krasny pribeh, ktory kladie tisice otazok, poukazuje na ludsku krehkost, na to, ze kazdy moze chybit.. strasne dobre sa do toho vsetkeho dalo vzit a aj preto plne hodnotenie. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé herecké obsazení (Ryan Gosling, Don Cheadle, Michelle Williams, Kevin Spacey, Lena Olin) slibovalo kvalitní podívanou, nakonec to zase až taková pecka nebyla. Nicméně filosofování o lidských chybách, pocitech a o smutku mělo něco do sebe a minimálně to nenudilo. Svět podle Lelanda je nevšední film, který klade spoustu otázek a nutí vás o nich přemýšlet, ale na čtyři hvězdy mě to dostatečně nezaujalo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s dobře vybranými herci. Myšlenka filmu byla pro mě skutečně originální, nepamatuju si film s podobným námětem. Don Cheadle se mi zde opět líbil. Ryan Gosling, kterého jsem viděl prvně, mě hned přesvědčil, že si pořídím jeho další filmy :) Chris Klein mě opět nezklamal, stejně tak Kevin Spacey (o něm ale není třeba pochybovat). 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Namiesto toho, aby som bol zasiahnutý po emocionálnej stránke, rozbolela ma z tých hlbokých, ťažkých myšlienok, ktoré hrajú v tomto snímku prvé "husle" - hlava. "Neuveriteľný" záver ma zaskočil, alebo dokonca možno aj trošku sklamal, než príjemne šokoval. Lelandov svet som si nijak mimoriadne neužil, no je možné, že je to najmä moja chyba. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama