Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak těžce se musí žít s viděním světa Lelanda P. Fitzgeralda, chlapce, který si plně uvědomuje to, co ostatní potlačují - veškerý smutek života. V trudných myšlenkách nenachází jeho smysl a téměř nic od něj nečeká, ve svém osamění pozoruje okolí a mlčky posuzuje všechny bolesti, které si lidé navzájem způsobují, až dojde k rozhodnutí, vzít do svých rukou jeden nešťastný osud a v dobré víře učinit život několika dalších lidí ještě smutnějším... Neměl ho kdo naučit, že na všechny smutky světa je jeden univerzální lék, který musíme polknout každé nové ráno, abychom přežili, a tím je naděje. Snímek hodný hlubokého zamyšlení, vynikající Ryan Gosling. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé herecké obsazení (Ryan Gosling, Don Cheadle, Michelle Williams, Kevin Spacey, Lena Olin) slibovalo kvalitní podívanou, nakonec to zase až taková pecka nebyla. Nicméně filosofování o lidských chybách, pocitech a o smutku mělo něco do sebe a minimálně to nenudilo. Svět podle Lelanda je nevšední film, který klade spoustu otázek a nutí vás o nich přemýšlet, ale na čtyři hvězdy mě to dostatečně nezaujalo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mladý Gosling (už vtedy Pán Herec!) a myšlienka načrtnutia "totálnej empatie" a senzitivity, ktorá ďaleko presahuje ego jednotlivca boli skvelé, rovnako ako dilemy hlavného hrdinu. Keby sa film viac zaoberal týmto smerom/konceptom a šiel ešte viac do hĺbky (bez odbočiek) tak som asi nadšený. V konečnom dôsledku je však Leland "iba" dobrým filmom s vynikajúcim Goslingom a všetky dôležité filozofické a psychologické otázky idú tak trochu do stratena... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až do samotného záveru som si myslel, že to bude slušne priemerný film, lenže finále prinieslo rozuzlenie v štýle Sokrata: Viem, že nič neviem. Akože celý čas sa pýtame prečo? Všetci sa pýtajú prečo a kde ostala odpoveď? V tých rádoby filozofických žvástoch? Pokiaľ tu ale ide o ospravedlnenie vraždy z nejkých morálnyc princípov, tak to si môžu strčiť, išli na to úplne komplikovaným spôsobom, no vo výsledku sa im to vôbec nepodarilo. Film je zdanlivo intelektuálny, ale v skutočnosti nenesie nič múdre a už vôbec nie v kamennej držke Goslinga. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno