Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 1

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (194)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina umelcov, ktorá žije od výplaty k výplate a je takmer bez fanúšikov, prijme v zúfalej situácii ponuku na vystúpenie. Po príjazde na miesto nie sú zrovna nadšení, pretože ich diváci nevyzerajú prívetivo. Budova, v ktorej sa koncert odohráva, sa nachádza uprostred lesa, takže keď sa stanú svedkami ťažkého zločinu, nemajú žiadnu šancu na útek. Stanú sa rukojemníkmi vyšinutých fanatikov, ktorí urobia čokolvek pre to, aby ochránili meno svojho vodcu a splnili jeho príkazy do posledného detailu. - Obrovská rana pod pás všetkým idiotom, ktorí tvrdia, že žáner horor je v koncoch. Brutálna jazda s postupne budovanou atmosférou, ktorej tempo sa stáva brutálnejším a intenzívnejším každou sekundou. V podstate by sa k tomuto hororu perfektne hodil názov Frontière(s) 2, pretože sú si naprosto podobné. Už velmi dlho kritizujem horory, ktoré kvôli zisku volia rating PG-13, ale Green Room ukazuje, že vo filmovom svete prerazí aj brutálny horor s kvalitným spracovaním. Gore je dotiahnuté do úplne perfektných detailov a jednoznačne patrí k tomu najlepšiemu, čo som videl mimo New French Extremity. Na kvalite tomuto hororu pridáva perfektný casting, pretože všetci herci z kapely pripomínajú totálnych stroskotancov, ale svoje postavy hrajú naozaj bravúrne. Páčil sa mi chalan s Jiu-Jitsu, ktoré síce nestálo za nič, ale verím tomu, že na Conora McTappera by úplne stačilo. Herecké výkony a kostýmy záporákov vyzerali velmi pôsobivo a aj zobrazenie fanatizmu bolo uveritelné. Prostredie dodáva Green Room parádnu atmosféru, pretože únik proste nie je možný. Fascinovala ma perfektná práca s osvetlením, ktoré fungovalo vo všetkých momentoch. Zaujímavé, že tie najlepšie horory roku 2015, ktorý som považoval za hororovo dosť slabý, sa objavujú až v polovici roku 2016. V neposlednom rade pridá Green Room na popularite, aj keď to zrejme nikoho nepoteší, aj smrť Antona Yelchina, ktorého si vážim za to, že pred smrťou stihol natočiť dva horory, ktoré majú u mňa 5 hviezdičiek. Nech mu je zem lahká. Green Room a jeho fantastický herecký výkon ostanú navždy v srdciach hororových fanúšikov. EDIT: 30.12.2022 - Naživo si pamätám, ako tento horor, o ktorom som vôbec nič netušil, vyšiel v brutálne horúci júnový deň. Myslel som si, že som to práve kvôli spomínanému horku a prepečenému mozgu nadhodnotil, ale pri druhom zhliadnutí som si Green Room zamiloval ešte viac a bezpochyby je to pre mňa jeden z najfunkčnejších hororov 10s dekády. + herec z Burying the Ex + herečka z Life After Beth a The Final Girls + herec z Victor Frankenstein + herec z 13 Sins a Jessabelle + herec z The Hills Have Eyes II ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu řada nadějných nápadů, které film jako slasher obohacují (hnusné prostředí a celá komunita vyholených magorů, vražedná jatka jako prostředek pro zbavení se svědků, izolace v podobě titulní místnosti), na stranu druhou naprosto lajdácký přístup k většině postav, které nás nezajímají, nepříliš zajímavá režie a nic moc scénář - líbil se mi počáteční psychologický nátlak a nepředvídatelnost, škoda že se proměnil v mechanicky repetitivní dobývání klaďasů v uzavřené budově, nad nímž chvílemi zůstával rozum stát. Pořád jsem se ale dobře bavil, násilí působilo sugestivně, tempo zůstávalo na slušné úrovni a samozřejmě potěšil Patrick Stewart v netradiční záporné úloze, kterou si náležitě vychutnal. Neurážlivě koukatelné, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Green Room je drsnejší thriller (alebo lightovejší exploitation...) vhodný na zabitie jedného večera, v ktorom je scenár iba disfunkčná pro forma. Ústredné postavy si počínajú úplne hovadsky (napr. náckovia po vypuknutí konfliktu veľkodušne podarujú muzikantom nabitý revolver, ktorý však vzápätí dôrazne žiadajú vrátiť späť...?) a zápletka s drogovými kšeftami tiež nepôsobí vierohodne. Čakal som, že to zachráni nástup "Red laces", pre ktorých by prelievanie krvi malo byť bežnou rutinou, namiesto nejakej drsnej white power squadry som sa však dočkal iba zopár nemohúcich 70 kilových trotlov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor v brutálnějším kabátku. Rozjíždí se pomaleji, ale od 40 minut začíná slušná drsná jízda solidního gore( byť ho mohlo být opět trochu více),ale bojoví psi, nácci, punková hudba, ošklivé prostředí to vše jsou plusy. Nekouká se na to zrovna hezky. ale tempo má šťávu a rozhodně se dá Green Room přiřadit letos k tomu lepšímu. 75% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD mi zase sebral vítr z plachet! Zatraceně! Vážně je nemožné přijít po takovém hororovém Šejkspírovi a napsat něco originálního. Teď mi nezbývá než konstatovat, že se jedná o solidní gore, za normálních okolností by to horor nebyl v žádném případě, čistokrevný thriller ano, ovšem v době, kdy se hororům dělá přístupnost 13 let to za horor považovat zřejmě můžeme. Téma punkerů proti náckům, původně čistě ideologicky a verbálně, což ovšem nebylo dostatečně podojeno, tam se člověk mohl pobavit mnohem víc, později s nožíkem na koberce při rozřezávání střev. Stačilo mi to, bavil jsem se od začátku až do konce, napětí chvílemi pociťoval a hlavně úplně ignoroval ty klasické scenáristické boty, které se samozřejmě opět přihlašovaly o slovo jako v úplně každé vyvražďovačce, především v akční fázi filmu. Ovšem, vzhledem k tomu, že je to na tak banální zápletku malého filmu skvěle napsaný a podobně dobře obsazený a zahraný, nemůžu dát méně než 4, celou dobu to ovšem bylo na 5, tomu závěru ale chyběly koule a trochu ta zmiňovaná logika. 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)
  • Scéna, kde je telo ťahané nožom uviaznutým v hlave, bola inšpirovaná väzenským dokumentom, ktorý videl Jeremy Saulnier v televízii, ktorý ho veľmi znepokojil. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama