Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (157)

VktrCZ 

všechny recenze uživatele

Banana! Jelikož máme vytříbený vkus na filmovou tvorbu tak jsme si s kámošema nemohli Mimoně 2: Rise of Gru nechat ujít. A těch 5 let čekání se vyplatilo, protože zde máme po třetím já padouch další film roku. Opravdu se jedná o mistrovské dílo. Jedná se o dospělácké drama plné hlubokých myšlenek. Ta message za každým uměleckým záběrem jde cítit. Mimoni se opět opět prokazují jako nejvyšší forma inteligence. Opravdu toto si nenechte ujít. U konce jsme všichni tři brečeli dlouhé minuty, než jsme vstřebali úžasnost a dojemnost tohohle filmu. 15 banánů z 10ti ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Banda oblíbených animovaných postaviček je zpátky už v pátém filmovém kabátě a byť je to furt velká sranda, třeba přiznat, že všeho už je někdy příliš. Sice jsem se nad mnoha situacemi od srdce zasmál, ale jakožto náročnějšímu divákovi mi v generických animácích chybí ta tvůrčí hravost, co ráda přinese něco nového, neokoukaného. Druzí Mimoni jsou prostě jen Já, padouchem 4 s tím, že recyklují všecko už víckrát viděné. [viděno na SkyShowtime 1.3.2023] ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávané pokračovanie príbehu obľúbených Mimonov sa snaží predovšetkým nadviazať na úspechy trilógii Descpicable Me. Problém je v tom, že Minions 2 sa dá viac považovať za nejaký prequel k príbehu Gru, ako nejaký samostatný film, kde v centre pozornosti sú Mimoni. To, že sa jedná o animák Mimonov bolo najviac cítiť v scénach, kde obľúbená trojica sa učí bojové umenie Kung Fu. Všetko ostatné sa spíš točí okolo Gru a o jeho snahách stať sa najväčším zločincom všetkých čias. Vizuálna kvalita je stále v poriadku, podobne ako aj postavy, len obsahovo a vedenie príbehu zaostáva za očakávaním, nehovoriac o kvalitných a vtipných scénach (potenciál a možnosti tu boli). Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem za těch 7 let o tolik zestárnul, nebo Mimoni pěkně vyčpěli. Prostě už to není ono. Co funguje fajn je snaha o propojení s prvním padouchem (potkáme mraky známých postav). Co celkem pobaví jsou dospělé narážky (třeba Mimoni v kung-fu scénách mají na sobě stejné oblečení jako Bruce Lee v Game of death) a San Francisco je vyobrazené fenomenálně. Na druhou stranu díky změně konceptu vyprávění je děj vyloženě náhodný a debilní (i na Mimoní nenáročnou optiku). Také mě celkem rozčilovala ta až okatá inspirace Marvel filmy současnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Viděl-li člověk před projekcí druhých Mimoňů trailer, tak z velké části ví, co se bude ve filmu odehrávat, což by se nemělo stávat. Dvojka opět sází na potenciálně velký potenciál potrhlých milovníků banánů, nicméně podobně jako v případně jedničky jsem měl dojem, že se tvůrci drželi celkem na uzdě. Naservírovali nám sice líbivě udělanou animaci, ale samotný příběh, byť plný akce, postrádal větší dávku humoru a nějakého zapamatovatelného záporáka. Sekvence v letadle neměla chybu a scénky okatě (a to doslova) vykrádající druhého Shreka (popř. Kocoura v botách) pobavily, nicméně jsem čekal víc - podobně asi jako střídmě se smějící publikum dětí v sále. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Wild Knuckles vícekrát nazve Grua „Belmondo“ podle stejnojmenného herce. (Zix.)
  • Viackrát sa zdôrazňuje čínska symbolika draka a oslava nového čínskeho roka. Dej filmu je tak zasadený na začiatok roka 1976, ktorému vládlo práve znamenie draka. (giaruj)
  • Mezera mezi vydaným prvním trailerem a premiérou samotného filmu je přesně 877 dní (skoro dva a půl roku). Z tohoto hlediska se jedná o nejdéle propagovaný animovaný film v historii. (PaTeXx)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama