Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (965)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Captain Marvel se mi ohromně líbí, že se odehrává v devadesátých letech a je tedy natočená ve stylu tehdejších akčních/sci-fi filmů z kin i videopůjčoven. Akce tak není (moc) přeplácaná a akční scény nebývají dlouhé, dobré vtipy jsou proložené dobrými vážnějšími scénami, které se ale až tak úplně vážně neberou, na postavách a na tom, co dělají, mi pořád záleží. Zejména tedy na titulní supersympatické Carol, již Brie Larson pojala jako rozjuchanou mladou ženu, která je natěšená na akci a užívá si, že trénink skončil a ona může konečně něco dělat. Podobně jako nedávno u Ality - stačil jeden potměšilý úsměv a měla mě v hrsti. Její minulost navíc odkrýváme spolu s ní, je to zajímavé odkrývání a je dobře, že tak trvá, protože chytře odvádí pozornost od jiných postav, které se postarají o nejedno překvapení (ten největší dějový zvrat mi udělal děsnou radost). Vizuální stránku asi nemá cenu moc komentovat, protože je skvělá, nicméně vyzdvihnout musím digitálně omlazené postavy, které jsou stoprocentně realistické a kdo o těch tricích neví, ani si jich snad nemůže všimnout. Suma sumárum je mi tenhle origin o něco (konkrétně o jednu hvězdičku) sympatičtější než přece jenom tradičněji pojatý Doctor Strange, a těším se, co Captain Marvel předvede příští měsíc.____P.S. Je to první film, který mě dojal už během úvodního loga. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný průměr. Nikoho neurazí, ale proč se k tomu vracet? Sterilní komiksová adaptace, která nepřináší nic zásadního a až zbytečně hraje na sentimentální notu. Celá ta atmosféra okolo "girl power" filmu mi nevadí, ani ta sentimentalita v mnoha scénách, už vůbec ne ultimátní schopnosti hlavní postavy, které vůči ostatním hrdinům působí přehnaně. Co mi přijde smutné je, že film je až zbytečně pomalý, vleče se (snahy o záchranu pomocí vtipu a chemie mezi postavami vše nezachrání). Kromě hodně mluvení je zajímavé, že je to stejně tak origin Captain Marvel jako skoro-origin Shieldu nebo Furyho (stejně s čičinou krade film Brie...). Ani závěr nemá epický rozměr, který by vzal dech. Za mě se zítra vzbudím a zrovna k téhle marvelovce se nebudu mít důvod v budoucnu vracet (Doctor Strange je minimálně odvážnější, Black Panther akčnější). PS: první potitulková scéna je jediný zásadní moment pro Endgame a osobně mě překvapil (tipuju, že tohle se stane tak ve 30-40. minutě filmu), ale překvapení. druhá potitulkovka je slabá... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo hlavnej hrdinky hľadajúcej svoju minulosť. Bohužiaľ to, čo malo byť odrazovým mostíkom k príbehu á la Agent bez minulosti (2002), skončilo ako veľmi slabý odvar spomínaného, ​​kde absencia spomienok a minulosti postavy spôsobuje nemožnosť sa s ňou naozaj zžiť. Väčšina zvratov je totiž zle vykonaných - dajú sa čakať alebo pôsobia nedôveryhodne vzhľadom k doterajšiemu vývoju postáv. Navyše nie nadarmo sa hovorí, že hrdina je len tak silný, ako jeho záporák. A ten chýba. Hlavný antagonista tu totiž nie je pre hrdinku skutočnou výzvou a celý jej súboj s ním tak pôsobí len ako ďalšie odškrtnuté políčko v recepte, na ktorého konci čaká origin story. Výsledkom je, že ani jedna z dejových línií nie je zaujímavá, prekvapivá alebo napínavá. Všetko sa to deje, ako sme to už videli diať sa toľkokrát, len s inými tvári. Lenže napríklad taký Doctor Strange (2016) mal aspoň vydarenú vizuálnu stránku a charizmatické hlavné postavy. Tomuto snímku chýba oboje. Ako sme už zvyknutí, akcia speje k počítačom vygenerovanej bitke na konci tretieho aktu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Fury je tady docela vtipný, kdežto v Avangers již působí jako tajná šedá eminence s pravítkem v zadku. No konečně nějaká superbaba se schopností zničit kohokoliv a cokoliv! O to víc mě překvapuje, že v Endgame se zase tak moc nepředvedla. Začátek filmu jsem dávala na třikrát, než jsem se jím prokousala. Chápu, že se děj začíná teprve rozjíždět, ale čistě subjektivně jsem z něj cítila až přílišnou nezáživnost. Pak to docela šlo. Zelené stvůřičky i Jude Law jako záporák na mě působili mile. Celkově akční a příjemné. 3,5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Do najhorších marveloviek (Thor 2, Captain 1, Black Panther) to určite nepatrí. Páčilo sa mi napojenie na Avengers, príjemne ma z neho mrazilo (pager, Iniciatíva Avenger, oko, Ronan). Logika si brala občas dovolenku (anonymná žena a týpek s odznakom Shieldu majú problém dostať sa do megastráženého vojenského objektu, ale následne sa v pohode prehrabávajú citlivými armádnymi dokumentami v zložkách prísne tajné, následne do objektu v pohode nabehne hneď niekoľko agentov Shieldu a premávajú sa po ňom so zbraňami a vy nevidíte ani jedného vojaka). Páčilo sa mi, ako sa film hrá s očakávaniami fanúšikov (to, čo sa nakoniec vykľulo zo Skrullov alebo prvá potitulková scéna). Humor je z jednoduchších (ale Goose potešil) a akcia nie je príliš ťažkotonážna (no bitka s babičkou pobavila). Uvítal by som viac žmurknutí na 90. roky (videopožičovňa, extra pomalé otváranie súboru na počítači) a určite urobili veľkú chybu, že sem dali tak málo pesničiek (keď vo finále jedna zaznie, je to pecka a scéna vďaka tomu chytí parádny drajv). Trošku mi vadilo, že z Nicka Furyho urobili komického ťulpasa; na niekoho, kto neskôr rozpumpuje jednu z najlepších akčných scén marveloviek vôbec, mi to prišlo trošku... ponižujúce (ale tak jasné, uznávam, vtedy bol ešte mladý a nezomletý mašinériou a vlastne, ale nie, to nemôžem povedať, to by bol spoiler). I tak ale za mňa spokojnosť a palec hore za koláž s padaním a následným vstavaním; veľké klišé, veľká pravda. Ďakujem, Stan. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Jude Law (Yon-Rogg) ztvárnil svou vůbec první komiksovou roli. (Ratemus)
  • Hvězdné síly Kree mají k dispozici rozmanité množství zbraní. Velitel Hvězdných sil používá gravitační rukavice, pistoli a dýku, zatímco Korath (Djimon Hounsou) je vyzbrojen pistolí a dvěma meči a Minn-Erva (Gemma Chan) má pro změnu odstřelovací pušku a pistoli. Skrullové používají pušky a pistole a také ochromující pušky a elektrické obušky. (Falcon)
  • Djimon Hounsou, který si zahrál Koratha, tak ztvárnil již svou třetí komiksovou roli. U konkurenčního DC byl králem Solnie ve filmu Aquaman (2018). A ve filmu Shazam! (2019) hrál čaroděje, který předá své schopnosti mladému chlapci Billymu Batsonovi (Asher Ange), ze kterého se tudíž stane titulní superhrdina. (Ratemus)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama