Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (966)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Moc jsem toho od Captain Marvel nečekal a dobře jsem udělal, protože to není žádná velká hitparáda. Origin mocné pilotky má parádní úvodní půlhodinu, kde akce střídá akci a člověk moc nemá čas se v něčem patlat. Jakmile se ale ve druhé půlce zpomalí, začne být očividné, že se na ústřední tajemství (a Carolinu minulost) plýtvá až moc času, a že tu chybí ultimátní hrozba, s níž by titulní hrdinka mohla změřit síly. První Iron Man, Kapitán Amerika nebo Doctor Strange mi v tomhle ohledu přišli o něco vyváženější. Zase o tolik pozadu ale Captain Marvel není, jelikož Marvel znovu trefil ústřední postavu (většina „hero moments“ je super) a nasypal kolem ní schopné obsazení, které vás protáhne sebedelší dialogovou odbočkou. Do budoucna má tedy vtipkování a fackování raket s Carol Danvers vcelku solidní potenciál. Už kvůli tomu, že máme za sebou povinné základy a může se (podobně jako u Kapitána Ameriky) rovnou začít s výraznějšími zápletkami. (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM, ABYS BYLA LEPŠÍ VERZÍ SAMA SEBE...“ /// Krásný obrázky! Což je vlastně základ… Pak blonďatá superhrdinka (to si muslimáči urvou pinďoury…). Abych pravdu řekl – já se bavil. Občas hláška, hodně akce, novej příběh… Jasně, je to už superhrdinsky přepálený, ale kurva – je to (furt! – teda aspoň myslím…) pohádka! Možná kvůli tomu neposbírá Brie Larson tolik emočních bodíků, ale stejně se na ni hezky kouká… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy s Carol Denversovou šli mimo mě. 2.) Pochopím, proč maj doma lidi kočku. 3.) Chcu vidět počátek agentury SHIELD (a dvouvokýho Furyho…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejslabší Marvelovka, kde každý záběr trvá o pár zlomků vteřiny déle, než měl, chybí tomu jakákoliv šťáva a vše je průhledné jak nic. Hrdina bez konfliktu s nadstřelenými schopnostmi - může být něco míň zajímavého? Líbila se mi tečka "nemusím ti nic dokazovat", to bylo osvěžující. A že jsem osvěžit potřeboval. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Ve filmu sice nikdy nezazní spojení „Captain Marvel“, ale složka, kterou si Nick Fury (Samuel L. Jackson) na konci filmu ve své kanceláři prohlíží, nese název „kapitánka Carol Danvers“ (Brie Larson). (Andrew78)
  • Hvězdné síly Kree mají k dispozici rozmanité množství zbraní. Velitel Hvězdných sil používá gravitační rukavice, pistoli a dýku, zatímco Korath (Djimon Hounsou) je vyzbrojen pistolí a dvěma meči a Minn-Erva (Gemma Chan) má pro změnu odstřelovací pušku a pistoli. Skrullové používají pušky a pistole a také ochromující pušky a elektrické obušky. (Falcon)
  • Anna Boden, která natočila Captain Marvel společně se svým dlouholetým režijním partnerem Ryanem Fleckem, je vůbec první režisérkou v rámci filmového světa Marvelu. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama