Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 5
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (1 443)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 350 miliónov $ | Tržby: 2046 miliónov $ | Poriadna kláda. Už bolo ale na čase... Infinity War obdivuhodne balancuje na hranici komédie a drámy, kde ako zdroj využíva prvé stretnutia postáv z iných titulov, čo je vlastne recept, ktorý sa použil prvý krát v prvých Avangers. Vtedy ma to tiež bavilo. Najväčšie eso v rukáve ale Russovci využili na dlhú dobu dopredu: Nikdy už nebudú mať možnosť odstrániť toľko elementov z MCU naraz, takže tromfnúť Infinity War bude veľmi ťažké... Som zvedavý, čím dokážu hladné krky nasýtiť po druhom diely... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska posunu kinematografie a filmu je to sice opravdu nevídaný počin, který vyeskaloval z deseti let pečlivého stavěni budování, ale v přemíře všech postav na vás i přes Thorův příchod do Wakandy, nebo skvělého záporáka i konec, nepůsobí tak intenzivně, jako trochu zemitější sólovky. Nepochybuji, že Avengers 4 už budou skrze omezené množství postav a definitivnost některých osudů lepší (nebo nejlepší), ale zatím to ještě není ten nejlepší kousek skládačky. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film, kterému předchází asi dva tucty jiných marvelovek a mimo jiné má po titulkovou scénu, která není dle mého důležitá.( Nicméně jsem byl upozorněn uživatelem BlasteR666, že tomu tak není) Avengers se potkají se Strážci Galaxie a Dr. Strangem. A taky s Thanosem, který je opravdu zajímavý záporný hrdina. Po pravdě Thor: Ragnarok se mi líbil více, ale i tak je kvalitní marvelovka. Jen je tam možná až moc hrdinů pohromadě, proto je tu i ten Thanos se svým spravedlivým viděním vesmíru, což jiní vidí jako masakr a genocidu, hlavně ty kladní hrdinové. Rozhovor několik postav se svěřuje s problémy a vraždami v rodině je humorná. Peter Dinklage ve své asi největší trpasličí roli. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Já... bych to trochu krotil. Je to epický? Ano. Je to vyvrcholení deset let dlouhého komiksového seriálu? Zatím ne. Je to jen první půlka, vynikající první půlka, ale pořád pouze část většího celku, ve které fungují akce, hlášky i humor, ale emoce na úrovni těch cca dvaceti sólovek to nevykřeše ani jedinkrát. Parametry pecky tu jsou a nikdo vážně nepřehání, když vám říká, že tam toho je hodně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že tam toho mělo být ještě víc. Snad ty "wow" momenty dorazí v pokračování. 8/10 ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Infinity War je zatím nejepičtější MCU film vůbec, kde se musí spojit všichni dosavadní hrdinové v boji proti šílenému Titánovi Thanosovi, který chces pomocí kamenů nekonečna vymazat půlku vesmíru. Povede se mu to? Nejlepší moment: We have a Hulk a Thorovo epický příchod do Wakandy. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=xNkZctusgyg ()

Galerie (112)

Zajímavosti (204)

  • Děj filmu se odehrává během pouhých dvou dnů. (CrypzzXD)
  • Ve formě flashbacku vidíme malou Gamoru (Ariana Greenblatt) a genocidu její rasy Zehoberei na planetě Zen-Whoberi. Dle databáze Nova Corps je Gamora posledním příslušníkem této rasy, která se od lidí odlišuje jinou stavbou lícních kostí, zelenou barvou kůže, zvýšenou hustotou tkáně a párem jater navíc. Zehoberei nejsou sice tak silní a odolní jako Asgarďané, ale v tomto ohledu převyšují lidskou rasu. První výskyt této rasy sahá až do roku 1975, kdy jsme si mohli přečíst komiks „Strange Tales #180“ od Jima Starlina. (3T)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Reklama

Reklama