Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (204)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pete je tak nekonfliktný film, že si vystačí aj bez klasicky zápornej postavy a v podstate aj bez výrazného deja. Konflikty vyvierajú skôr z nedorozumení a aj tu sa nemôžeme obávať nejakej skutočnej hrozby. Páči sa mi bezprostredná naivita filmu, určeného celej rodine a pokračuje sa tu v tom, čo nastolila tento rok Kniha džunglí. Celý príbeh sa odohráva v prírode, dokonca tu nikto ani nepoužíva mobil. Dialógy sú jednoduché, postavy sympatické, drak je milý a decká....no o tie tu ide predovšetkým. Pretože sila rodiny je to najsilnejšie puto, aké na svete máme a musí to pochopiť dokonca aj ten fotrovský drak. No ale čo je podstatné, má to celé srdce a nepôsobí to ako prvoplánový pásový výrobok, ktorý by nám nasilu vnucoval svoje myšlienky. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pete měl smůlu, přišel o rodinu a vyrostl v lesích. Pete si tam našel mazlíčka, jmenuje se Elliot. Elliot má taky mazlíčka, je jím právě Pete. Elliot je ovšem drak a tak se to jednoho dne prostě posere! Fajn kamera, pěkný efekty a skvělá technická stránka nemá šanci zachránit jinak neskutečně předvídatelnej děj, stupidní šablonovitej soundtrack a celkovou příběhovou vyčpělost. Nemá cenu omílat jednu story milionkrát, když to jediný co jde nahoru, je právě technický zpracování! A o hodinu později přijde Happy End! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chlapec stvárňujúci Petea (ktorý vyzerá ako dievča z Vodného sveta) podáva obstojný výkon a jeho kreácia je uveriteľná. No z celého ansámblu vyčnieva sexi Bryce Dallas Howard. Samotný drak posúva level CGI herectva ku predu, je to milá, desať-metrová postava s fantastickou mimikou a čo je najlepšie - vôbec nerozpráva. Výborne zvolený krok dáva draka do novej polohy a znamenito funguje. Celý výkon ostáva na pohybe zeleno-sivého draka po plátne, skokoch, preletoch i hlbokých pohľadoch do očí. Ich scény života v lese alebo momenty z finálnej štvrtiny sú skutočne dojímavé. Bryce Dallas Howard si strihla úlohu milovníčky lesa, Robert Redford ako jej otec slúži na rozprávanie príbehu a budovanie mýtu. Nieje to na plný počet, lebo nemá zábavné postavičky, ani ľúbivé pesničky. V staromódnom príbehu tušíte smerovanie a hovoríte si, že do roku 2016 nepatrí. Je nevýrazný a predsa by bola škoda, keby zapadol. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lowery se ani moc nesnažil přijít s nějakou vlastní invencí. Jen okopíroval tu nejomletější historku a stvořil jakousi Knihu džunglí s drakem. Jasně, většina pohádek podléhá nějakým pravidlům a plus mínus se dá říct, že každý podobně laděný dětský příběh je kýčem, ale tady toho bylo zkrátka moc. Navíc drak se zrovna moc nepovedl a asi nejvíc připomínal Falca nasáklého absinthem. Ale to by se dalo odpustit, pokud by film fungoval v jiných ohledech. A to nefungoval. Alespoň částečným plusem bylo herecké obsazení, které se povedlo a to včetně dětských představitelů, ale to je prostě málo. 30% ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako knihy džunglí udělali tvůrci tu chybu, že vzali typické dnešní dítě s nedostatkem pohybu a vložili jej do netypického prostředí - nedostatečně osvalený a pohybově zaostalý kluk tak působí nedůvěryhodně, přece jen při denním běhání a šplhání po stromech by muskulatura byť malého kluka vypadala jinak. Já coby kluk jsem pořád někde běhal, lezl po stromech, jezdil na kole, celé léto plaval a v deseti letech jsem měl pekáč buchet a svaly s minimem tuku (kde jsou ty časy...). Za tento podle mě hrubý nedostatek jedna hvězda dolů, za logické nedostatky v příběhu další. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)
  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)

Reklama

Reklama