Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (204)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem neměl valná očekávání. Jen jsem si řekl že mě bud zklame a nebo překvapí a překvapil. Toto je film na který bych rád pozval své imaginární děti a dospělí se taky nudit nebudou. Dostanou příjemný příběh s vizualizací a akčním zakončením. Pro tuto cílovou skupinu je to jako dělané. Mimo to jsem se dneska v kině cítil jako u sebe v obýváku. Prostě prázdno, kromě nás dvou ani živáčka. Proč kupovat televizi, když si můžu "pronajmout" kino? : ) ( 27.8.16/Cinema City/Sčítání lidu: 2 ) ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Jako je to hezkej a milej film, ale takový utahaný. A příliš srdcervoucí - vedle něj vypadá Hačikó - příběh psa jen jako cynická reklama na konzervy a opět jsem se musel v duchu smát všem ženským co brečely na Titanicu. Příliš emotivní dílko, ale rozhodně lepší 3 (původně jsem chtěl dát 4). Jo a Redford překvapivě hodně upozazděnej a nevýraznej... ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel, já byl celkem zklamán. A to především po spatření onoho divokého draka, kterého jsem prostě pořád nějak nemohl skousnout a po celý film mě jeho zjev neskutečně iritoval. Neumím si to vysvětlit, je to fakt zvláštní, protože naopak jeho chování, city a hlavně neverbální komunikace tělem a očima byla fakt suprově promakaná, trefná a fakt mě bavila, ale ten jakýsi "Falco z Nekonečného příběhu ZJEV" mě prostě neseděl a kazil mi celý zážitek z filmu. Přirovnal bych to k takovému Tarzanovi, či jestli chcete Mauglímu v Disney fantasy kabátku, kde prales vystřídalo severozápadní pobřeží Spojených států. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Mile len ako priemerne klise pre krpatych. HNUSNA-ODPORNA amikovska hamburgerova muzika, vitazna, trubky, huslicky, na plnegule.. budu zvracet.. Pomiesany Never ending story, King Kong, E.T., Avatar - z kazdeho filmu daky motiv, nic jedinecne. Do toho ta ODPORNA USA-hamburger kapela.. Velmi nepresvedcivi herci, neuprimne usmevy, nepresvedciva mimika.. Desne schematicke a americke cele, policajne auta, vybuchy.. ale deti sa potesia, takze na 2* to vyjde :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Viacero áut vo filme pochádza z neskorších rokov, ako sa odohráva dej filmu (1983). (megajalec)
  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama