Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (204)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pete´s Dragon" bolo jedno z menších očakávaní tohto roku, no napriek tomu od štúdia, od ktorého sa snažím vidieť všetko, čo od nich vyjde. A musím povedať, že z tohto filmu som ostal veľmi príjemne prekvapený. Možno nie ich najlepší film, no rozhodne dokáže dostatočne vybudovať atmosféru na to, aby som si povedal, že ma dostal. Po veľmi drsnom úvode prichádzame k prvému stretu Peta a jeho draka Elliota. A musím povedať, že ich priateľstvo je to, čo pre mňa film najviac posúva dopredu. Oakes Fegley je celkom okey v hlavnej role, no nemal som pocit, že by som mu úplne jeho herecký výkon bral. Lepšie je na tom ale Oona Laurence. Myslím si, že patrí medzi mladé talenty, ktoré dúfam, že sa budú rozvíjať ďalej. Je veľmi sympatická, dobre sa na ňu pozerá a v každej role ju cítim naplno. A v tomto filme to nie je výnimka. Bryce Dallas Howard z Black Mirror - Nosedive je podľa mňa tiež dobrá. Keby mám povedať negatíva, tak možno je príbeh trošku priehľadný a sú tam niektoré klišé, ktoré poznáme a okrem toho tu musíme mať aj zloducha, ktorý chce draka chytiť. Samozrejme. Ale na druhú stranu, dobré momentky tu pre mňa presahujú nad tými zlými. Nemôžem povedať, že by to bol bezproblémový film. Niečo by sa tam našlo. Ale jeho atmosféra a priateľstvo medzi dvoma hlavnými hrdinami ho pre mňa robí príjemným rodinným filmom, ktorý by som si pokojne pozrel znovu. Čeknite si ho sami, a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B ()

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy konečně viděl Pete`s Dragon. Upřímně. Očekával jsem, že to bude hrozný. Očekával jsem, že ten film bude naprosto, ale naprosto příšerný a dostane tak maximálně 1*. Ale k mému překvapení se tak nestalo. Jak mě dokázal nový Bourne vytočit (skoro jako Vladimír Čert), tak Pete`s Dragon mě zase dokázalo nadchnout. Na to, že je to v podstatě rodinný film, netrpní žádnou zásadní scénářovou demencí. Není hloupě patetický ani nevnucuje žádné nablbé rádoby mírumilovné poselství. Drak sice není ani tak drak jako Falco (vážně, ten drak se chová spíše jako okřídlený pes, než jako drak), ale to filmu rozhodně neubírá, spíše naopak. Takže 1.* za kvalitní scénář, 2.* za hudební doprovod, který se opravdu povedl, 3.* za Falca a technickou stránku filmu, kdy s hodně malým rozpočtem zvládli tvůrci natočit nejlepší rodinný film za hodně dlouhou dobu. Takže to máme poctivě získané 3* za rodinný film od člověka který většině rodinných filmů nemilosrdně pálí odpady za jejich stupiditu. No a 4.* je navíc za Bryce, které to opravdu, ale opravdu sluší. Takže pro mě obrovské překvapení, kdy jsem očekával propadák a dostal jsem velice slušný film, ze kterého by se mohla spousta scénáristů učit. Rozhodně doporučuji, pokud vám nevadí rodinné filmy. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem neměl valná očekávání. Jen jsem si řekl že mě bud zklame a nebo překvapí a překvapil. Toto je film na který bych rád pozval své imaginární děti a dospělí se taky nudit nebudou. Dostanou příjemný příběh s vizualizací a akčním zakončením. Pro tuto cílovou skupinu je to jako dělané. Mimo to jsem se dneska v kině cítil jako u sebe v obýváku. Prostě prázdno, kromě nás dvou ani živáčka. Proč kupovat televizi, když si můžu "pronajmout" kino? : ) ( 27.8.16/Cinema City/Sčítání lidu: 2 ) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektoré pasáže Petea a jeho draka sú nádherné. Tklivé, smutno-krásne, lyrické, poetické. Kamera sa v nich úžasne prechádza geniálnymi lesmi Severnej Ameriky (alebo nad nimi lyricky prelieta), hrá do toho nostalgicko-melancholická pesnička a je to dojemné, super, bombové a hodné 4*. Navyše v tom hrá Robert Redford. A Bryce Dallas Howard získala zrejme prvú sympatickú rolu v kariére, k čomu jej gratulujem. Koniec je dojemný. Bohužiaľ, scenár je jedným slovom hrozný. Plný klišé a predvídateľností (odchyt draka). Absurdne pôsobí finále, kedy iba kladné postavy (veď aj Karl Urban je vlastne dobrý) páchajú blbosti. Drak je dobrý, ale všetkých chce spáliť plameňom a potom ich prácne zachraňuje pred pádom do priepasti. Karl Urban chce chytiť draka, ale inak je to vlastne fajn brat, ktorého nakoniec teší najmä to, že sa nikomu nič zlé nestalo. Strašne dopadol aj samotný drak, ktorý vyzerá príliš rozprávkovo. Skoro určite šlo o nejaký zvláštny umelecký zámer, každopádne smutným faktom je, že keď sa v krásne poetickej scéne objaví toto „kreslené" monštrum, ide nálada, atmosféra a kvalita rapídne nadol. A vadili mi aj logické prehrešky; chápem, že je to rodinný film, ale aj tak (viete, koľko toho DENNE musel zožrať taký gigantický drak? Dieťa, ktoré X rokov strávilo v lese, by vyzeralo a správalo sa skôr ako hororová bytosť, než ako zle učesaný chlapec. Atď.). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jsem s Disney po dlouhé době spokojený. Obyčejný rodinný snímek, který si na nic nehraje. Problém v dnešní době u Disney je hromada efektů, nechutná barevnost a šílená přeplácanost. Pete's Dragon je důkaz, že i bez toho to stále jde. Typický, ale příjemný příběh, zajímavá postava Draka Elliota, sympatické hlavní postavy a máme tu krásný rodinný snímek.. 8/10 = 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama