Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny Disney rodinný film so sympatickým obsadením počnúc Bryce Dallas Howardovou a Karlom Urbanom, cez roztomilého Falco-draka až po charizmatického Roberta Redforda. Klišé nevadí, veď je to vlastne rozprávka, má to správny 80-tkový feeling, krásnu výpravu a reálie lesa, hôr a malomesta, toto mi fakt sadlo. Motív rodiny má správne uchopenie, takže filmu nechýba jeho vlastné "srdce". ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pete měl smůlu, přišel o rodinu a vyrostl v lesích. Pete si tam našel mazlíčka, jmenuje se Elliot. Elliot má taky mazlíčka, je jím právě Pete. Elliot je ovšem drak a tak se to jednoho dne prostě posere! Fajn kamera, pěkný efekty a skvělá technická stránka nemá šanci zachránit jinak neskutečně předvídatelnej děj, stupidní šablonovitej soundtrack a celkovou příběhovou vyčpělost. Nemá cenu omílat jednu story milionkrát, když to jediný co jde nahoru, je právě technický zpracování! A o hodinu později přijde Happy End! ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný rodinný film o přátelství a bojem o svobodu. Všichni hrdinové jsou sympatičtí, příběh, který už člověk někde viděl plyne v pohodě. Drak se také velmi povedl a připomínal mi starého dobrého Falca z Nekonečného příběhu. O proti železnému obrovi, zachraňte Willyho a podobným filmům mi zde chyběla gradace příběhu, která by dokázala emočně vyždímat a uronit nějakou tu slzičku. Celé to plane na půl plynu a pokud bych měl náladu na podobný film, asi bych sáhl po něčem jiném......6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lowery se ani moc nesnažil přijít s nějakou vlastní invencí. Jen okopíroval tu nejomletější historku a stvořil jakousi Knihu džunglí s drakem. Jasně, většina pohádek podléhá nějakým pravidlům a plus mínus se dá říct, že každý podobně laděný dětský příběh je kýčem, ale tady toho bylo zkrátka moc. Navíc drak se zrovna moc nepovedl a asi nejvíc připomínal Falca nasáklého absinthem. Ale to by se dalo odpustit, pokud by film fungoval v jiných ohledech. A to nefungoval. Alespoň částečným plusem bylo herecké obsazení, které se povedlo a to včetně dětských představitelů, ale to je prostě málo. 30% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád tyto kouzelné příběhy o spříznění malých dětí s jinými živými entitami. Pete's Dragon je doslova nasáklý stereotypy z podobných filmů. V průběhu, od začátku očividného, příběhu mi stanuly na mysl například Nekonečný příběh, Zachraňte Willyho nebo z novějších například Spielbergovo BFG. A ačkoliv na postarší klasiky to nemá, co se týče nějakého toho emocionálního dopadu, tak na mě Můj kamarád drak zapůsobil více než třeba právě také loňský Big "Fucking" Giant. Zprvu mě zaujalo velmi bohaté herecké obsazení, hlavně Karl Urban je ztělesnění pořádného dřevorubce s vyššími ambicemi, ale srdcem na správném místě a když skočí na auto, aby mu zabránil před pádem do rokle, tak v tom působí neskutečně cool a jsem rád, že místo známých jmen zde nevystupují nějací random borci z kdejakých béček. V kombinaci s dostačujícím CGI zeleného monstra (Ta asociace s Tricem z the Last Guardian je místě!) vychází fajn feel good film, navíc s velice povedeným soundtrackem..7/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)

Reklama

Reklama