Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (124)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další příjemná francouzská komedie. Je až neuvěřitelné, jak se nám ti francouzští tvůrci dokáží často trefit do vkusu. Jde opravdu o pohodový film, který se moc nevymyká svému žánru - dospívání mladé dívčiny, která chce vylétnout z hnízda a tradičně jí to „komplikují“ rodiče, škola a první láska. Rodiče jsou tentokrát neslyšící, což dává prostor k mnoho vtipným „dialogům“, který tvůrci umí využít. Výtky by se našly, ale film působí uceleně, slušně graduje a má výborné finále. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Úprimný a vtipný film o jednej originálnej rodinke. Originálnej tým, že je takmer celá hluchá! Francúzom sa podarilo natočiť vydarenú feel-good komédiu, ktorá neprekvapivo na konci dojme. Dobré postavy a vynikajúce herecké osadenstvo to posúva do nadpriemeru. V prvom rade po všetkých smeroch talentovaná Louane Emera, ktorá týmto svojím debutom hneď získala César Award (francúzske Oscary) a aj Lumiere Award zhodne za najnádejnešiu herečku. V druhom rade predstavitelia jej rodičov - Karin Viard a François Damiens - získali nomináciu na César Award, prvá menovaná dokonca vyhrala Lumiere Award za najlepšiu herečku v danom roku. A do tretice Eric Elmosnino, ktorý skvelo zahral učiteľa spevu, tiež získal nomináciu na César Award. Okrem debutantky sú to všetko dávno ostrielaní a cenami ovenčení herci a na plátne to bolo aj vidieť. Pekný film, ktorý môžete bez obáv pustiť aj svojím rodičom. 8/10 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Přímé, předvídatelné, ryze rodinné, silné v relativně banálních momentech, excelentně zahrané, krásný humor, dojemné, francouzsky jemné, belgicky mlsné. Tohle se muselo piplat, hýčkat a protože to nedrhne, netlačí,  muselo se to piplat s velkou láskou. Moc pěkné! Příjemný film, který sděluje mnohé. Žádná přiblblá řachanda, sedlo mi. Navíc mám ráda François Damiense. Zamilovala jsem si jej v Něžnosti, která se divákům moc nelíbila. Mně jo. S tím chlapem se cítím fajn. Milujícího tátu dal báječně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Svěží filmový vítr z Francie/Belgie v podobě rodinné komedie o neslyšících Belierových se ke mně dostal až dnes, nicméně i přes zpoždění (mně už tak nějak vlastní) jsem za to moc ráda, byla to báječná podívaná.. Otevřenost, upřímnost, láska, nadhled, vtip, tolerance.. To vše se tu příjemně snoubí a nenásilně prolíná.. Louane Emera je v roli Pauly okouzlující a její učitel hudby Eric Elmosnino fantastický.. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Vzorový příklad filmu, který si neklade - aspoň na první pohled - umělecké ambice, a přesto jich dosahuje. Komedie je postavená na chytrém humoru, v rychlém tempu se střídá jeden fór za druhým. Sentiment, který se objevuje v homeopatických dávkách (jejich překročení nejvíc hrozí v závěru, ale i tam se podaří zůstat v přijatelných mantinelech dobrého vkusu), je průběžně korigován zmíněným humorným nadhledem. A tím vším nenásilně prolíná poselství. Nejen artový film může přinést hluboký umělecký zážitek. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Rodinka Bélierových; režie Éric Lartigau. -------- Výborně, český název opraven, nepřesnost v křestním jméně režiséra bohužel zůstává; částečná pochvala udělena 10. 7. 2022. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Herci sa učili posunkovú reč zhruba 4 mesiace. (Arsenal83)
  • The Guardian kritizoval casting: "Film využíva počujúcich hercov na hranie rolí nepočujúcich postáv, výsledkom čoho je trápna a hlúpa interpretácia kultúry nepočujúcich a posunkového jazyka." (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama